Košarka

Alkar stiže na Gripe, Splitu završnica juniorskog prvenstva

Bernard Jurišić • utorak, 23.04.2013.
Alkar stiže na Gripe, Splitu završnica juniorskog prvenstva
Foto: Bruno Karadža

Nakon iznenađujućeg poraza od Kvarnera, u kojem su Splićani prokockali čak 21 poen prednost s otvaranja utakmice, novi domaći izazov za Žute stiže u srijedu u 18:30h. Na Gripe stiže susjed iz Sinja, a utakmicu su najavili Bruno Markulin i pomoćni trener Ante Grgurević...

Pobjeda Kvarnera na Gripama već je arhivirana, brzi ritam Lige za prvaka ne dozvoljava ni velike radosti, ni veliku tugu. Pred Splićanima je početak drugog kruga koji na Gripe dovodi najbližeg susjeda Alkara.

Juniorska završnica u Splitu

Split će biti domaćin završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske koji će se održati 11. i 12. svibnja. U polufinalnim ogledima koplja će ukrstiti Split i Zadar, te Cedevita i Feniks.

Zadar i Cedevita završnicu su osigurali na polufinalnom turniru u Zadru, dok su Split i Feniks osvojili prva dva mjesta na zagrebačkom turniru. Splićani su plasman osigurali s tri pobjede u prva tri kola, a u posljednjem su nakon dva produžetka poraženi od Feniksa, čime je Cibona s Arapovićem i Mazalinom ostala bez završnog turnira.

Impresivne utakmice odigrali su Splitov Paolo Marinelli protiv Cibone (34 poena i devet asistencija), ali je zbog "nestašluka" nakon te utakmice kažnjen od kluba neigranjem protiv Feniksa. Još impresivniji je učinak Karla Žganeca protiv Splita - 45 poena i 14 skokova. Žganec je praktično sam odveo Feniks na završni turnir.

"Iako je Alkar izgubio svih sedam utakmica apsolutno zaslužuju poštovanje. Puno šutiraju, protiv Zadra su izgubili već dobivenu utakmicu i njihova zadnja izdanja su nam najbolje upozorenje. Moramo biti koncentriraniji i ne dozvoliti ono što nam se dogodilo protiv Kvarnera", najavio je šuter Žutih Bruno Markulin.

Splitski mladići u Ligi za prvaka dobili su punu minutažu, a protiv Kvarnera su se u momčad vratili Subotić i Mimica:

"Bez starijih nam ne ide loše, ali se vidi da nam nedostaje iskustva i koncentracije u završnicama. Već smo nekoliko utakmica doživjeli pad u trećoj četvrtini, ali to je očito dio našeg odrastanja."

Pomoćni trener Ante Grgurević objavio je da će na Alkar krenuti iste snage kao i na Kvarner (bez Vujčića i Vukušića), a u seniorsku momčad se vraćaju Paolo Marinelli i Ivan Bender, koji su tijekom vikenda u Zagrebu predvodili juniorsku momčad Žutih do završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske:

"Njih dvojica će nam dati još malo energije i mogućnosti u rotaciji koje su nam nedostajale protiv Kvarnera. Alkar svoju igru bazira na vanjskom šutu i skoku i na to moramo pripaziti. Favoriti smo pa će oni svakako zbog toga biti rasterećeniji, ali i opasniji. Uvijek ih na Gripama prati puno navijača jer im je blizu, tako će sigurno biti i ovog puta. Mi se moramo držati svoje igre, svog dogovora, misliti samo o sebi i ako bude tako onda možemo računati i na dobar rezultat."

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina24.04.2013. u 22:04
    Bender je dobio 21 minutu i jedini na utakmici ostvario je double-double!
    pikepiletina
  • antitalent9123.04.2013. u 19:58
    Hezonja, Marinelli, Bašić, K. Žganec, B. Žganec, Perić, Bošnjak, Jelenek, Bender, Jukić, Gabrić, Gulam. Ovo je ekipa koja bi bila jača od skoro svih A1 ekipa ove sezone. Strašan potencijal je samo to 1995. godište, ove mlađe namjerno nisam ni pisao. Ako se i to upropasti bit će to nevjerojatan... [više na forumu]
    antitalent91
  • pikepiletina23.04.2013. u 16:45
    protiv Kvarnera je Split igrao samo sa 2 centra. Bender je više nego dobrodošao u momčad. nadam se da će dobiti bar 15 minuta.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik23.04.2013. u 13:15
    žganec ima impresivne brojke protiv vršnjaka! zašto onda nigdje ne igra seniorsku košarku?? zašto je u zagrebu prvu polovicu sezone igrao samo po 5-6 minuta?? stvarno nam je košarku u k...u!
    Obrisan korisnik
  • antitalent9123.04.2013. u 12:15
    Svaka od četiri momčadi ima svojih prednosti i mana. Ove sezone nisam gledao jedino Fenix (tj. jesam Žganeca u seniorskoj konkurenciji), a u svakoj od ostalih ekipa ima potencijala. Ova generacija U18 s Hezonjom je veliki favorit za prvo mjesto na EP-u.
    antitalent91