Europska liga, završnica, polufinale, 25.04.2013, 21:05 h
Fenerbahçe
Fenerbahçe 1:0 Benfica
Benfica

Video: Fenerbahče s minimalnom pobjedom protiv Benfice čeka uzvrat i nada se finalu

Ivan Pavić • četvrtak, 25.04.2013.
Video: Fenerbahče s minimalnom pobjedom protiv Benfice čeka uzvrat i nada se finalu
Foto: EPA

U azijskom dijelu Istanbula Fenerbahče je dočekao portugalsku Benficu u polufinalu Europske lige i potpuno zasluženo došao do pogotka prednosti pred uzvrat. Benfica je bila bolja samo u prvih 15 minuta utakmice, dok je ostatak utakmice Fenerbahče dosta prijetio, a na kraju je postignut samo jedan pogodak...

Nakon što su u tih 15 minuta priprijetili preko Salvia i Aimara, ostatak utakmice pripao je Fenerbahčeu. U dvije minute mogli su domaći doći do dva pogotka. Prvo je u 17. minuti Webo ubacio za Sowa koji iz blizine puca malo pored vratiju.

Već u idućoj minuti Kuyt ubacuje s desne strane u šesnaesterac gostiju, a Sow s jedanaest metara glavom pogađa prečku.

U trenutku kada je četvrti sudac pokazivao jednu minutu sudačke nadoknade prvog dijela, glavni sudac, Milorad Mažić, pokazuje na bijelu točku nakon prekršaja Johna nad Gonulom. Kazneni udarac odlučio je izvesti Baroni i pogodio stativu. Svoj promašaj popratio je i suzama, ali suigrači su mu pružili podršku.

U drugom dijelu prvu priliku imao je Baroni, ali Artur je uspio spasiti vrata. Još jednom je Artur održao rezultat nepromjenjenim nakon sto je obranio udarac Meirelesu.

Fenerbahče je bio puno bolji, pritiskali su goste, a pritisak im se isplatio u 71. minuti.

Nakon sumnjivo dosuđenog kornera za domaće, Baroni je ubacio loptu u šesnaesterac Benfice, a u gužvi se najbolje snašao Korkmaz te glavom poslao loptu u vrata gostiju.

Do kraja utakmice praktički i nije bilo izgledne prilike, Fenerbahče je čuvao prednost, a Benfica nije uspjela opasnije priprijetiti. Potpuno zaslužena pobjeda domaćih, ali i rezultat koji ostavlja dovoljno prilike za Benficu u uzvratu.

Europska liga, završnica

polufinale

Basel1:2Chelsea
Fenerbahçe1:0Benfica
Chelsea3:1Basel
Benfica3:1Fenerbahçe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 13:51
    Fener ima odličnu ekipu i stvarno su jaki, posebno na domaćem terenu, ali ipak voli bi da prođe Benfica i konačno osvoji neki europski trofej. Benfica je posljednjih godina stalno u četvrtfinalima i polufinalima euro-kupova i bilo bi vrijeme da jednom odu i do kraja.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir26.04.2013. u 11:32
    Fener ima odlićne igrače. Bit će strašna tekma u uzvratu............... Inače, uopće nije bio korner poslije kojeg je pao gol. Suđenje je stravično loše ove sezone u Europi.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 06:19
    Turci su jako dobri i igraju jako napadački, nadam se da će proć!
    Obrisan korisnik
  • nido25.04.2013. u 23:53
    Benfica prolazi u finale i osvaja ovo takmicenje!!!
    nido