Europska liga, završnica, polufinale, 02.05.2013, 21:05 h
Chelsea
Chelsea 3:1 Basel
Basel

Video: Chelsea strahovao pa se "probudio" u nastavku i preko Basela osigurao finale Europske lige

Filip Han • četvrtak, 02.05.2013.
Video: Chelsea strahovao pa se "probudio" u nastavku i preko Basela osigurao finale Europske lige
Foto: EPA

Premda ne lako kako se očekivalo, londonski je Chelsea na svom terenu pobijedio švicarski Basel i osigurao finale Europske lige, protiv Benfice. Momčad Rafe Beniteza slavila je na Stamford Bridgeu 3:1 nad odličnim Švicarcima te se pogocima Torresa, Mosesa i eurogolom Davida Luiza uz ukupnih 5:2 nakon dvije utakmice plasirala u veliko finale na Amsterdam Areni...

Uzvrat polufinala Europske lige između Chelseaja i Basela bio je obilježen nekim dobrim prilikama, vodstvom gostiju na samom kraju prvog poluvremena, te potpunom dominacijom domaćih na početku drugog dijela igre u kojem su potpuno preokrenuli rezultat i upisali uvjerljivu pobjedu.

Utakmica na Stamford Bridgeu počela je vrlo dinamično. Već nakon 50 sekundi igre u priliku su došli gosti, no Marco Streller nije uspio pogoditi vrata. Chelsea je u prvu priliku stigao u devetoj minuti nakon odlične akcije Torresa i Lamparda, no Lampard je pogodio stativu, a Victor Moses nije uspio popraviti njegov promašaj.

Dobro raspoloženi bili su Torres i Hazard, Španjolac je zaprijetio u 18. minuti, a Belgijac u 21. kada je dobro reagirao Sommer. Lijep je udarac u 26. minuti uputio Streller, no nije bio precizan, a samo minutu nakon njega Čech je obranio Stockeru. Najbolja prilika za domaće stigla je u 30. minuti kada se nakon nekoliko dodavanja na rubu peterca našao Ramires, ali Sommer je još jednom spasio goste.

Promašaji su se osvetili Chelseaju u sudačkoj nadoknadi prvog dijela igre. Basel je poveo nakon pogotka Mohameda Salaha iz šesnaesterca, kojemu je iza leđa obrane asistirao Stocker, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Veselje Basela nije dugo potrajalo. Za to se pobrinuo Torres već nakon pet minuta drugog poluvremena. Hazard je nakon driblinga pronašao Lamparda koji je šutirao, taj je udarac obranio Sommer, no na pravom se mjestu našao Torres koji je odbijanac pospremio u mrežu.

Uslijedio je potpuni raspad Basela koji nije bio ni blizu razine igre iz prvog dijela.

Već tri minute nakon Torresa u strijelce se upisao i Moses. Nakon što su braniči spriječili Torresov udarac lopta se odbila do Nigerijca koji je doveo svoju momčad u vodstvo. To je vodstvo povećao junak iz prethodnog susreta, David Luiz. Nakon ostavljene lopte Lamparda Luiz je šutirao u rašlje i postigao prelijep gol kojim je postavio rezultat od 3:1.

Nakon trećeg pogotka tempo utakmice je pao na neko vrijeme, ali obje se ekipe došle do još nekih prilika. Fabian Frei je u 64. minuti silovito pogodio prečku, a nakon njega dalekometni udarac uputio je i El Elneny, no on je otišao preko gola.

Momčad Rafe Beniteza mogla je do kraja utakmice još povećati razliku, no obrana i vratar su nekoliko puta dobro reagirali i spriječili udarce Torresa, Hazarda i Juana Mate koji je u igru ušao u 75. minuti utakmice. Konačan rezultat iznosi 3:1, a ukupan rezultat obje utakmice iznosi 5:2.

Europska liga, završnica

polufinale

Basel1:2Chelsea
Fenerbahçe1:0Benfica
Chelsea3:1Basel
Benfica3:1Fenerbahçe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 23:52
    Benfika uzima trofej, naravno da uzima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 13:16
    Eurogolom Luiza? Taj izraz je ok kad se gol na nasim livadama postigne, inace smijesno zvuci! :)
    Obrisan korisnik
  • matbaric03.05.2013. u 10:54
    di se povuces nakon 1-0, ko da im je to bilo dosta. Mozda su trebali stisnuti do kraja pa kud pukne da pukne.
    matbaric
  • cameosis03.05.2013. u 01:23
    benfica rutinirano uzima trofej, šteta za švicarce.
    cameosis
  • ALGHAZANTH03.05.2013. u 00:25
    Nema šanse
    ALGHAZANTH