Europska liga, završnica, polufinale, 02.05.2013, 21:05 h
Benfica
Benfica 3:1 Fenerbahçe
Fenerbahçe

Video: Benfica nadoknadila minus iz Istanbula, Paragvajac Oscar Cardozo odveo Portugalce u finale

Ivan Pavić • četvrtak, 02.05.2013.
Video: Benfica nadoknadila minus iz Istanbula, Paragvajac Oscar Cardozo odveo Portugalce u finale
Foto: EPA

Otvorenu utakmicu u Lisabonu odigrali su Benfica i Fenerbahče, a na kraju s ukupnih 3:2 u finale ovosezonske Europske lige odlaze Portugalci! Nošeni južnoameričkim napadačkim duom uspjeli su pobijediti te se potpuno zasluženo naći u Amsterdamu, 15.5.2013.

Benfica je od prvog sučevog zvižduka krenula po pogodak kojim bi poravnali ukupni rezultat na 1:1. Već u petoj minuti prvi je zaprijetio napadač Benfice Cardozo, ali udarac iz okreta ipak nije bio dovoljan da bi ozbiljnije ugrozio vrata Demirela.

Nije dugo izdržala obrana Fenerbahčea. Lima je s desne strane dodao povratnu loptu za Gaitana koji postiže pogodak za vodstvo domaćih u devetoj minuti.

Fenerbahče je u 22. minuti došao do izjednačenja nakon neoprezne igre rukom Garaya u vlastitom šesnaestercu nakon dvoboja s Erkinom. Iako su domaći prosvjedovali, francuski sudac Lannoy govorom tijela jasno je pokazao da je potpuno siguran u svoju odluku. Siguran izvođač s bijele točke bio je Nizozemac Dirk Kuyt.

U 27. i 30. minuti dva puta u prilici se našao napadač gostiju Sow, ali oba puta nije bio dovoljno koncentriran da bi pogodio mrežu gostiju. S druge strane Cardozo je imao priliku ponovno dovesti domaću momčad u vodstvo u 31. i 35. minuti. I dok je prvi puta bio neprecizan nakon udarca iz voleja, u 35. minuti uhvatio je obranu Fenerbahčea na spavanju, a Demirela na krivoj nozi te poslao loptu iza njegovih leđa za 2:1.

U drugo poluvrijeme Benfica je krenula po treći pogodak koji bi im donio finale. U 50. minuti Cardozo je pucao dobro, ali ipak izvan okvira vrata. U 56. minuti dogodila se ružna scena na utakmici. Nakon ubačaja Pereire, Gonul je izbacio loptu glavom, a Gaitan sa zakašnjelim startom, u želji da udari loptu, nokautirao je Gonula. Stanka za pomoć nesretnom Gonulu potrajala je pet minuta, a s terena je ispraćen pljeskom s tribina.

U 66. minuti Benfica je uspjela postići pogodak vrijedan finala. Nakon ubačaja sa strane rukom, lopta sretno dolazi do Cardoza koji iz blizine uspijeva savladati Demirela.

U 79. minuti Fenerbahče je prijetio preko Stocha koji s lijeve strane upućuje dobar udarac prema vratima domaćih, ali Artur je bio koncentriran i nije se dao prevariti.

Benfica je u potpunosti zaslužila pobjedu, ponajviše zahvaljujući večeras posebno inspiriranom Cardozu, a u finalu će snage odmjeriti s londonskim Chelseajem.

Europska liga, završnica

polufinale

Basel1:2Chelsea
Fenerbahçe1:0Benfica
Chelsea3:1Basel
Benfica3:1Fenerbahçe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 09:16
    Oscar za Oscara - ajmo Benfica sada nokautirati Chelsky pa dignuti trofej!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 04:21
    kao sto sam reko benfika ide do kraja :) sto se tice cardoza, ne ide on nigdje
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.05.2013. u 01:24
    benfica rutinirano uzima trofej, u čast eusebia.
    cameosis
  • JeremijaX03.05.2013. u 01:19
    CARREGA BENFICA!
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 23:50
    cardozo manijak, a i cudia san se kako ga vec par god neki "jaci klub" nije pokupia...bice mu benfica ljubav velika ;)
    Obrisan korisnik