Nogomet

David Luiz: "I 1:1 bi bilo u redu, ali ovako je puno bolje"

Damir Žbulj • petak, 26.04.2013.
David Luiz: "I 1:1 bi bilo u redu, ali ovako je puno bolje"
Foto: EPA

Nogometaši Chelseaja napravili su velik posao na putu prema Amsterdamu i finalu Europske lige. Slavljem kod Basela s dva postignuta pogotka u suparničkoj mreži otvorili su si vrata borbe za trofej, a junak londonskog sastava bio je Brazilac David Luiz, koji je pobjedu za mirniji uzvrat gostima osigurao iz slobodnog udarca u sučevoj nadoknadi...

Slavljem na St. Jakob-Parku u Baselu Chelsea se i ove sezone približio osvajanju jednog europskog trofeja, nakon što su prošle sezone u Münchenu bili prvaci Europe. Pogotkom Mosesa vodili su većim dijelom susreta protiv švicarskog predstavnika, ali su gotovo bez pobjede ostali tri minute prije kraja kada je kazneni udarac realizirao Schär.

Međutim, slobodan udarac u dodanom vremenu odlučio je izvesti David Luiz, koji je loptu, uz malu pomoć suparničkog vratara, smjestio u mrežu Basela, za pobjedu i definitivno laganiji posao u uzvratu na Stamford Bridgeu.

Drugi gol nam je 'pljuska u lice'

Vratar Basela Yann Sommer nije se baš proslavio reakcijom kod drugog pogotka Chelseaja, u sučevoj nadoknadi utakmice: "Mislim da smo bili bolja momčad, ali smo napravili previše individualnih grešaka. Preuzimam odgovornost za gol, moja je greška što Schäru nisam rekao da se okomito vrati na gol liniju, Ovako na trenutak nisam vidio loptu i to je bilo dovoljno. Ovaj rezultat nam je 'pljuska u lice', jer smo radili dobar posao, puno smo trčali, pokušavali i onda smo im poklonili pogodak u posljednjoj sekundi. Mislim da nisu bili bolji, ali rezultat je jedino što se broji na kraju."

"Bilo nam je izuzetno važno da postignemo barem dva pogotka u Baselu, jer su oni jako dobra ekipa i njihova nogometna filozofija je sjajna. Htjeli su se nadigravati i na ovom terenu sigurno je teško ostvariti pobjedu," naglasio je nakon dvoboja Brazilac, strijelac pobjedonosnog pogotka za Chelsea.

Konačnim raspletom bio je iznimno zadovoljan: "Fenomenalno je što smo zabili praktički s posljednjim udarcem na utakmici, ali pred nama je još i uzvrat i moramo ostati čvrsto na zemlji, koncentrirani, jake glave, jer nas očekuje još jedna čvrsta i teška utakmice."

Luiz se nije nervirao niti kada je bilo 1:1: "Mislim da bi i 1:1 bilo u redu, ali ovako je naravno puno bolje. Sretni smo, ali ja želim u finale i ovo još nije gotovo. Ovo nam je natjecanje izuzetno važno, želim novu europski titulu za Chelsea," zaključio je samouvjereno za kraj David Luiz.

"Mislim da smo zaslužili drugi pogodak i kako je 1:2 na kraju pošten rezultat. Siguran sam kako je presudilo naše iskustvo igranja ovakvih europskih utakmica te naši dosadašnji nastupi u polufinalima. Obrana je odradila svoj dio posla i uspjeli smo zabiti na isteku vremena. Bit će teško i u uzvratu, ali igramo kod kuće, pred svojim navijačima i vjerujem kako ćemo to iskoristiti," naglasio je nakon dvoboja vratara londonskog sastava Petr Čech.

"Ne bojim se, već smo pokazali protiv Tottenhama da možemo"

Branič Basela Philipp Degen ima iskustva igranja nogometa na Otoku, iako je njegova epizoda u Liverpoolu bila neuspješna. Nakon poraza u posljednjim sekundama utakmice ostao je jako razočaran: "Željeli smo to izjednačenja, napravili smo sve kako bismo stigli do tih 1:1 i nakon što smo to napravili previše smo lagano i naivno primili taj drugi pogodak. Ipak, mislim kako još nije sve odlučeno. Imat ćemo i mi svoje prilike u Londonu."

Otkrio je recept kojeg će Basel primijeniti na uzvratu: "Morat ćemo napasti Chelsea, nemamo više što za izgubiti. Vjerujem kako možemo ostvariti bolji rezultat, a najvažnije je da popravimo realizaciju, jer trebamo koristiti sve ove velike prilike koje možemo stvoriti."

"Ne bojim se, već su mnogi u nekoliko navrata ove sezone vidjeli, naprimjer i protiv Tottenhama. kako smo spremni i kako možemo to napraviti," zaključio je za kraj iskusni švicarski branič.

Europska liga, završnica

polufinale

Basel1:2Chelsea
Fenerbahçe1:0Benfica
Chelsea3:1Basel
Benfica3:1Fenerbahçe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 17:35
    kad se sjetim Dinamo kako je Dinamo razvalio ovaj je..ni Basel, Luka i društvo, je bilo je 0-0 ali su visili ko luster. kako nemozemo mi imat neki takav klub, ne kontam. talenta imamo više od švicaraca. ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 11:09
    A ja bi volio da ovi retardirani debili iz uefe počnu sudit ko da imaju oči. Svaku tekmu kaj gledam neki k**c moraju sje**! Možda bi trebalo još novih 68 sudaca postavit i novih 468 kontrolora.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 09:40
    Zao mi je Basela.. Klub koji mi se jako svidja, stalno prodaju najbolje igrace a uvjek su tu negdje. Ne znam imaju li dobru nogometnu skolu ili skautsku sluzbu.. Volio bih da opale chelsea u londonu mada je to tesko ostvarivo..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 08:43
    očekivano, Basel nema šanse
    Obrisan korisnik