Rukomet

Zagrebaši u lovu na treću prvenstvenu pobjedu, Karlovac se nada iznenađenju na svom terenu

Zvonka Keliš • utorak, 30.04.2013.
Zagrebaši u lovu na treću prvenstvenu pobjedu, Karlovac se nada iznenađenju na svom terenu

Momčad CO Zagreba u utorak nastavlja svoj put ka novom naslovu prvaka Hrvatske. Nakon dvije sigurne pobjede u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka vrijeme je da se Zagrebaši okušaju u još jednom nimalo ugodnom gostovanju. U sklopu trećega kola na red je došao Karlovac kojeg najbolje poznaje njegov donedavni član Stipe Mandalinić koji, pak, zajedno s trenerom Dvoršekom ne sumnja u novo slavlje hrvatskog rukometnog prvaka.

Uspješna su dva kola iza rukometaša Croatia osiguranja Zagreba. Nakon povratka iz Skoplja aktualni regionalni prvak dobro je krenuo prema novom naslovu prvaka Hrvatske. Prvo se na putu našao našički Nexe koji je za početak Lige za prvaka ugostio onaj pravi hrvatski derbi nakon čega Zagrebaši putuju u Novsku gdje sami bivaju domaćini ekipi Poreča.

U oba susreta momčad Borisa Dvoršeka sigurno je stigla do slavlja kako nošena svojim mladim snagama na koje Zagrebov trener sve više računa u domaćem prvenstvu tako i potpomognuta starim i iskusnim liscima bez kojih za sada nije išlo glatko. U nešto napetijem ogledu u Našicama Zagrebaši su na koncu bili uspješniji s tri pogotka razlike da bi potom ulogu apsolutnog favorita u borbi za prvaka Hrvatske opravdali protiv Poreča koji je proteklog petka savladan s velikih devet razlike.

"Oni nemaju klasičnog desnog vanjskog, nego rotiraju pa tu poziciju igra Požega. Riječ je o iskusnom igraču koji ima brz i neugodan šut. Ove sezone njihov najbolji igrač je Luka Cindrić koji je motor momčadi, čovjek koji vuče sve konce u igri Karlovca. Čuo sam da se ozlijedio i da neće nastupiti protiv nas, što je svakako veliki minus za momčad Karlovca", otkrio je Mandalinić.

S druge strane Karlovac, trećeplasirana momčad regularnog dijela Premijer lige, u doigravanju za prvaka Hrvatske ostvarila je polovičan uspjeh. U prvom je kolu, naime, svladala ekipu Poreča s dva gola razlike nakon čega tjedan dana kasnije ponovno odlazi na gostovanje, no ovoga puta biva uvjerljivo poražena od rukometaša Siscije.

Međutim, unatoč posljednjem porazu, RK Karlovac, poznatiji i pod imenom Karlovačka banka, momčad je koja će konačno zaigrati na svom terenu gdje uistinu može zapapriti svakome. Kao prava domaćinska ekipa nošena odličnom atmosferom uvijek može otežati posao svakome protivniku pa čak i jedinome hrvatskom rukometnom prvaku stoga vrijedi vidjeti kako će se po prvi puta ove sezone suočiti s CO Zagrebom, kao i njegovom mladom nadom Stipom Mandalinićem, donedavnim članom upravo momčadi iz Karlovca.

"Moramo se pripremiti na motiviranog protivnika čiju igru krasi žestoka obrana, kao i na punu dvoranu i pravu domaću, rukometnu atmosferu. Problem je u ovakvim utakmicama što mi stižemo kao favoriti, dok domaćin igra praktički bez opterećenja. Za svakog igrača ostalih klubova motiv više je pokazati se protiv Zagreba i možda zapeti za oko našoj struci. Takav motiv kod nekolicine igrača domaćinu daje dozu poleta i zato u praksi većina ostalih klubova nabolje partije pruža upravo protiv nas", riječi su Zagrebova stratega Dvoršeka koji od svoje momčadi kako u ovom tako i u preostalim dvobojima očekuje samo i jedino pobjede iako je svjestan kako Zagrebašima gostovanja, a posebice ovo u Karlovcu, neće biti nimalo laka.

Slika 1 od 1.

Sasvim je sigurno kako će trener CO Zagreba, koji na raspolaganju ima sve igrače osim Marka Matića čiji se povratak u momčad očekuje najranije protiv Siscije u petak, na terenu u Karlovcu ponovno ponuditi ono najbolje čime njegova ekipa raspolaže, no isto će tako ovo biti dobra prilika da se Stepančić, Ivić, Šprem, Brozović, Šebetić te posebice Mandalinić, koji će zasigurno biti pod laganim povećalom, nastave pokazivati, uigravati te dokazivati kao budući predvodnici ovoga Zagreba.

Nasuprot njima će, pak, sjajni Luka Prezelj pokušati zaključati svoja vrata, dok će ostatak društva iz Karlovca dati sve od sebe da čvrstom igrom u obrani po kojoj su poznati zaustave svog suparnika te da to potom naplate u drugome smjeru. Uz odlične šuteve Vuka Borozana i Borisa Batinića te mladu nadu Dominika Smojvera bit će zanimljivo vidjeti što Karlovčani mogu protiv apsolutnog favorita na suprotnoj strani svog terena.

Svoje viđenje onoga što očekuje Zagrebaše u utorak ponudio je i sam Mandalinić, bivši lijevi vanjski Karlovca koji je nakon dvije sezone provedene u gradu na četiri rijeke krenuo put Zagreba te je samim time i najbolji poznavatelj onoga što Karlovac zna i umije: "Momčad Karlovca krasi jedna agresivna 3-2-1 obrana koju igraju već nekoliko godina, a pred svojom punom sportskom dvoranom znaju biti jako neugodni. Očekujem pobjedu, ne laganu, ali ipak pobjedu. Na našoj strani je kvaliteta, a na njihovoj sjajna publika", zaključio je jasno mladi i perspektivni Mandalinić.

Susret trećeg kola Lige za prvaka Hrvatske između RK Karlovca i CO Zagreba na rasporedu je u 19.30 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nexe Našice42:33Siscia
Karlovac26:31RK Zagreb
Poreč33:29Dubrava
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!