Košarka

LeBronu Jamesu četvrto priznanje za najkorisnijega u ligi

Ivor Krapac • subota, 04.05.2013.
LeBronu Jamesu četvrto priznanje za najkorisnijega u ligi
Foto: EPA

Kako je u petak prenijelo nekoliko američkih medija, LeBron James će i četvrti put dobiti priznanje za najkorisnijeg igrača NBA sezone. Ono što se činilo vrlo izvjesnim dobit će službenu potvrdu u nedjelju, a dan kasnije, James bi trebao primiti nagradu iz ruku Davida Sterna, komesara lige, uoči prve domaće utakmice Miami Heata u drugom kolu NBA doigravanja...

Bez iznenađenja, LeBron James će se i ove sezone moći pohvaliti naslovom najkorisnijeg igrača NBA lige. Američki mediji u petak su prenijeli informaciju da je Jamesu četvrti put u karijeri pripalo priznanje za najkorisnijega, čime je došao u društvo Kareema Abdul-Jabbara, Michaela Jordana, Billa Russella i Wilta Chamberlaina, koji su prije njega osvojili najmanje četiri.

Osim ove sezone, James je bio MVP i 2009. i 2010., tada kao član Cleveland Cavaliersa, a prošle sezone u dresu Miami Heata.

Uoči službene objave, jedina nepoznanica bit će je li LeBronu nagrada pripala jednoglasno ili je bilo drugačijih mišljenja, a pretpostavlja se da ih je ipak bilo.

U nedavno završenom regularnom dijelu NBA sezone, najbolji igrač Miami Heata imao je 26,8 poena, osam skokova, 7,3 asistencija, 1,7 osvojenih lopti i jednu blokadu po utakmici, a gledajući efikasnost u napadu, bio je bolji nego ikada prije. Iz igre je pucao 56,5 posto, što mu je najkvalitetniji učinak u karijeri. Pored toga, vrijedi dodati da je imao važnu ulogu i na drugom kraju parketa, završivši na drugom mjestu u odabiru za najboljeg obrambenog igrača NBA sezone, iza Marca Gasola, španjolskog centra u dresu Memphis Grizzliesa.

S LeBronom Jamesom u glavnoj ulozi, Miami Heat imao je najbolji omjer pobjeda i poraza u ligi u regularnom dijelu sezone, 66-16.

Komentirajući ono za što se pročulo, LeBron je pred novinarima kazao da će biti počašćen ukoliko to dobije potvrdu, spominjući da je velika stvar naći se među velikanima iz prošlosti koji su prije njega barem četiri puta bili najkorisniji u ligi.

"Zaslužio je", kazao je Heatov trener Erik Spoelstra o Jamesovom ulasku u ugledno društvo: "Povijesno gledano, ova sezona mu je još bolja nego protekle dvije godine. Većina ljudi vjerojatno nije vjerovala da može doći na još višu razinu nakon igre kakvu je imao lani, ali ponovno je radio na sebi s ciljem da pokaže da je to moguće. Trenutak kada smo se trebali uštipnuti da povjerujemo da je to istina dogodio se kada smo ga doveli, no otkako je ovdje, to ne uzimamo zdravo za gotovo."

Po najavama, najbolji igrač aktualnih NBA prvaka će i službeno postati MVP sezone u nedjelju. Dan kasnije, svoje priznanje trebao bi proslaviti s navijačima Heata, nakon što mu David Stern uruči nagradu prije početka ogleda s još uvijek nepoznatim suparnikom u drugom kolu Istočne konferencije u NBA doigravanju.

Momčad iz Miamija će svojeg protivnika doznati u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu, u sedmoj utakmici ogleda Brooklyn Netsa i Chicago Bullsa u prvom kolu Istoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 15:36
    Zasluženo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 14:31
    zasluzeno...Melo ne moze u istu recenicu sa KINGOM...znati ce oni koji su gledaju seriju protiv Celticsa zasto ovo kazem
    Obrisan korisnik