Košarka

Lutz: "Splićani su nam večeras očitali bukvicu iz ponašanja, želje, borbenosti i košarkaške etike"

S Gripa:Bernard Jurišić • petak, 10.05.2013.
Lutz: "Splićani su nam večeras očitali bukvicu iz ponašanja, želje, borbenosti i košarkaške etike"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Splita bili su nadomak gotovo senzacionalnog preokreta u zadnjim minutama protiv Cibone. Iako su na početku posljednje četvrtine zaostajali više od 20 poena, Splićani su se borbenošću vratili u utakmicu i imali šut za produžetak...

Splitska mladost protiv Cibone je zatvorila ovu turbulentnu sezonu što se Gripa tiče, preostaje im još gostovanje u Rijeci. Protiv Cibone su se Splićani vratili sa zaostatka većeg od -20, no režiser povratka Srđan Subotić nije uspio ubaciti i posljednji šut koji bi utakmicu odveo u produžetak.

"U prvom poluvremenu nismo dobro trčali, ali ima tu i objektivnih okolnosti. Kad smo se dobro zagrijali počeli smo igrati i zabijati i pokazali izdanje kakvo smo imali u većem dijelu ove lige. Čestitam igračima na želji i vjeri, pokazali su srce i to publika voli. Hvala im na podršci", kazao je nakon utakmice trener Žutih Mladen Erjavec.

18-godišnji Ivan Bender još je jednom odradio odličan posao, završivši utakmicu s 13 poena i četiri skoka. U Ligi za prvaka on je Splitovo najugodnije iznenađenje:

"U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, kao da nismo vjerovali da možemo pobijediti. U drugom dijelu je bila druga priča, počeli smo vjerovati, bolje igrati, pogodili neke šuteve i na kraju mogli i pobijediti."

Starijeg Bendera, kao i mlađeg brata Dragana koji je protiv Cibone zabio prve seniorske poene i još četvoricu splitskih mladaca (Marinelli, Jukić, Krajina, Žižić) već u subotu u 14 sati očekuje polufinale juniorskog prvenstva protiv Zadra na Gripama.

"Favoriti smo za osvojiti, ali to moramo pokazati na terenu i osvojiti taj naslov. Zadar juri 40 minuta i morat ćemo puno trčati da bi ih dobili. Ovo mi je ogromno iskustvo i puno pomaže jer se igra brže i odluke se donose brže i značit će mi puno na juniorskoj završnici", rekao je Bender nakon utakmice.

U Ciboninim redovima lica su bila puno ozbiljnija, iako su Vukovi pobjedom osigurali jedno od prva dva mjesta uoči doigravanja. Trener Danijel Lutz niej skrivao ljutnju na svoje igrače:

"Čestitao bih Splitu na onome što su pokazali, oni su meni i mojim igračima večeras očitali bukvicu iz ponašanja, želje, borbenosti i košarkaške etike", počeo je strateg Cibone, a onda nastavio:

"Dogodila nam se jedna sramota. Moram biti realan i reći da je sramota moja jer je to moja momčad. Jedonstavno su prestali igrati i ponašali su se podcjenjivački na terenu i jedino dobro iz svega je što za to nismo kažnjeni. 21 izgubljena lopta i 30 poena u zadnjoj četvrtini sve govore. Ništa drugo ne mogu reći nego ispričati se našim navijačima za viđeno. Bitno je da smo ipak dobili utakmicu i osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju."

Cibona ovu utakmicu može shvatiti kao ozbiljno upozorenje uoči početka doigravanja:

"Ako se ovo može zvati upozorenjem onda je to savršeno upozorenje. Ne želim secirati svoju momčad i pričati o igračima, ali s ovakvim pristupom i to ne samo u zadnjoj četvrtini - nemamo što tražiti u doigravanju. Ja i dalje vjerujem da Cibona ima kvalitetu za pobijediti sve protivnike i osvojiti naslov, ali ne na ovakav način."

I Andrija Žižić odao je priznanje Splićanima i priznao kako su jedva spasili "živu glavu":

"Imali smo utakmicu u svojim rukama, mislili smo da imamo kontrolu, ali tada je došlo do opuštanja i nismo znali privesti utakmicu kraju. Iz ovoga što su večeras splitski igrači, njihovi juniori i kadeti pokazali možemo naučiti kako se treba boriti i kako nikada ne odustajati. Svaka im čast."

Po prvi put se 33-godišnji Andrija na parketu našao zajedno sa svojim 17 godina mlađim bratom Antom. Lijepa slika za obiteljski album.

"Bilo je malo neobično, ali ako Bog da zdravlja bit će još ovakvih susreta."

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 13:33
    To što ti pričaš to su bajke. Da je tako svatko bi mogao biti odličan trener. A Lutz kakav je da je, ne izgleda kao da je pao s Marsa. Problem je valjda što nije tipičan balkanski mužjak da se dernja i psuje čitavu utakmicu. Ljudi bi valjda radije da ima karakter poput Vujoševića i ratuje sa svima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben12.05.2013. u 08:03
    O čemu ti pričaš? Kakve godine? Za uigrati napad protiv zone treba ti tjedan dana. S glupim amerima, možda mjesec. Lutz je prvi trener već 6 mjeseci i još uvjek izgleda kao da je pao s marsa i da nikad nije ni gledao košarku.
    litleben
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 23:02
    Lutz barem prizna krivicu nije kao neki treneri da su im za poraz krivi hdz, sdp,komunisti,ustaše četnici vjetar bura žuta boja i ostale izmišljotine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 21:54
    Zanimljivo, Lutz uglavnom govori isto što i njegovi najveći kritičari na ovom forumu. Čak sam u jednom trenuktu pomislio da je quatro ustvari Lutz glavom i bradom. Samo što kritičari ne razumiju da se ništa ne stvara preko noći, već su potrebne godine.Inače netko je spomenuo Zubčića. Pa zar je Lutz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 16:02
    Moj Lutz, tebi svaki dan netko iz nečega očitava lekcije...daj se pokupi molim te
    Obrisan korisnik