Kup M - Završnica, polufinale, 10.05.2013, 19:30 h
Đakovo
Đakovo 26:32 Poreč
Poreč

Đakovo nakon dobrog starta posrnulo i omogućilo Poreču finale

Iz Novigrada:Jelena Bagarić • petak, 10.05.2013.
Đakovo nakon dobrog starta posrnulo i omogućilo Poreču finale

Kako se i očekivalo, u subotnjem finalu Kupa Hrvatske igrat će CO Zagreb i Poreč. U drugom polufinalnom susretu rukometaši Poreča su došli do uvjerljive pobjede iako na početku tako nije izgledalo. Đakvčanima je falilo iskustva, a baš na konto toga su slavili Porečani.

Đakovo - Poreč 26:32 (14:18)

Kup Hrvatske, polufinale

Novigrad, ŠD Novigrad

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Gledatelja: 500

Đakovo: Juzbašić (13+0), Kovač 5(2), Miletić, B. Lubar, Poljićak, I. Barberić, D. Lubar, Tot 1, Petrović, Kurtović 1, Klepo, Sučić, Šunda 6, Punda 3, T. Barberić 6, Pongračić 4. Trener: Daniel Špehar

Poreč: Cvitković (12+0), Čosić 1, Mataija 4(1), Thoss 4, Čorić 4, Sladoljev (3+0), Vozila, Petrić, Popović (1+09, Rađaković, Lovrinović 3, Gruičić 3, Buvinić 5(1), Miličević 3, Čužić 5. Trener: Saša Ilić

Sedmerci: Đakovo 2(2) ; Poreč 2(2)

Isključenja: Đakovo 10 minuta; Poreč 10 minuta

Početak iz snova za ekipu Đakova. Poveli su su rezultatom 5:1, unatoč činjenici da su već u drugoj minuti ostali s igračem manje. Prvi gol zabio je Ivan Pongračić, izjednačio je Teo Čorić, i onda je krenula igra Đakova. Agresivna obrana nije dopuštala Porečanima da dođu do pogotka, dok su oni s druge strane neumoljivo zabijali. Toliko su bili Đakovčani razigrani da je Ivan Šunda postigao pogodak iz cepelina. U 6. minuti pri rezultatu 5:1, Ilić zove minutu odmora, koja, pokazat će se, nije imala previše efekta.

Đakovčani su ponovo zabili, 6:1 je stajalo na semaforu. Međutim, pucali su po golu igrači Poreča, no tamo im se ispriječio Martin Juzbašić koji je odlično branio. Svoj drugi pogodak Porečani su postigli tek u desetoj minuti, a precizan je bio Ilija Lovrinović. U nastavku su Đakovčani s dva uzastopna pogotka Tomislava Barberića i Josipa Punde došli do povećih šest pogodaka prednosti.

Međutim, Porečani nisu dopustili da se rukometaši Đakova odlijepe pa preko Mataije i Buvinića smanjuju na 8:5. No, kako je rukomet neprediva igra, na konto pogrešaka porečkih rukometaša, Đakovčani ponovo dolaze do prednosti od pet pogodaka. Sustigli su ponovo na 11:8 Porečani, ali nakon obrane Cvitkovića nisu uspjeli postići pogodak iz kontre za koju su imali priliku. Kaznio je to Pongračić i postigao pogodak za 12:8.

U zadnju trećinu prvog dijela obje ekipe ušle su pomalo rezervirano. Htjele su postići lake pogotke ali vratri su s obje strane odlično branili. Ipak, pogriješilo je Đakovo u napadu, Gruičić je bio precizan u kontri za smanjenje zaostatka. U 25. minuti susreta Poreč konačno preko Mataije dolazi na samo pogodak zaostatka. Minutu kasnije, Poreč konačno dolazi u priliku za izjednačenje koju uspijeva iskoristiti. Velika rupa ostala je za Lovrinovića koji je loptu poslao iza leđa Juzbašića.

Vidno potreseni Đakovčani u iduća dva napada ne uspijevaju postići pogodak, a heroj za Poreč postaje Mario Cvitković koji brani nemoguće. To odlično iskorištavaju njegovi suigrači pa u 28. minuti Poreč ima dva pogotka više na svom kontu. Vidljivo je bilo da se igra Đakovčana raspada, ali i vratar Poreča ušao je u seriju obrana koja je omogućila njegovoj momčadi da do isteka 30. minute još poveća svoju prednost.

Nastavak nije donio ništa dobro za Đakovčane. Njihova igra u potpunosti je pala. Porečani su stalno radili mini serije pogodaka koje su ostavljale izabranike Daniela Špehara u sve većem rezultatskom zaostatku. U 45. minuti zaostatka se popeo na velikih sedam pogodaka.

Trudili su se Đakovčani do samog kraja, a u 51. minuti Šunda je postigao pogodak za 23:26. No, nisu do kraja uspjeli sustići rezultat jer su se Porečani pobrinuli da na vrijeme podignu svoju prednost koja je zadnjih nekoliko minuta bila jednostavno nedostižna za njihove protivnike.

U redovima Poreča najbolji je bio vratar Mario Cvitković čije su obrane bile ključ preokreta rezultata. Do kraja susreta skupio je 12 obrana. Sa po pet pogodaka istakli su se Buvinić i Čužić. Kod Đakova je također vratar bio prvo ime, Martin Juzbašić u 60 minuta obranio je 13 udaraca porečkim igračima. Što se igračkog dijela tiče, Šunda i Tomislav Barberić postigli su po šest pogodaka dok je 5 dodao Kovač.

Kup M - Završnica

polufinale

RK Zagreb39:23Umag
Đakovo26:32Poreč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!