Košarka

CSKA osvojio treće mjesto poslije tijesne završnice protiv Barcelone

Ante Zovko • nedjelja, 12.05.2013.
CSKA osvojio treće mjesto poslije tijesne završnice protiv Barcelone
Foto: EPA

CSKA Moskva osvojio je treće mjesto na završnom turniru Eurolige svladavši Barcelonu 74:73 nakon što je dvaput ispustio vodstvo veće od deset razlike. Ante Tomić bio je među boljima u katalonskoj momčadi postigavši deset poena uz šest skokova.

Barcelona nije uspjela obraniti treće mjesto osvojeno lani u Istanbulu. Nije bilo dovoljno raspoloženih pojedinaca uz sjajnog kapetana Navarra koji je vraćao momčad iz zaostataka. Ante Tomić igrao je 26 minuta i upisao deset poena, šest skokova, tri asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Furiozno je krenuo CSKA, serijom 11:2, no nije to uspio kapitalizirati. Rabaseda je ubacio tricu i krenuo je povratak Barcelone i Jasikevičius je postavio 15:12 za Ruse na isteku prve četvrtine. Abrines donosi prvo izjednačenje, 17:17 u 13. minuti i počeo je ritam koš za koš.

Abrines se nije proslavio s nekoliko promašenih trica, no on i Tomić donijeli su Barceloni vodstvo koje nije bilo dugog vijeka. Hrjapa svojim devetim poenom donosi CSKA-u 35:33, no u posljednjem napadu španjolske momčadi u prvom poluvremenu Todorović polaže za izjednačenje.

Činilo se da će ulaskom Weemsa u šutersku seriju CSKA pobjeći u prvom dijelu treće četvrtine kad se dokopao dvoznamenkastog vodstva, no bila je to samo lažna uzbuna.

Weems i Teodosić odvojili su CSKA na 48:35, dok Barcelona gotovo cijele tri minute nije uspjela pogoditi obruč. Ingles pogađa vjerojatno ključnu tricu za 48:40, a Todorović je srezao vodstvo Rusa na 48:42. Navarro veže svojih pet poena, Tomić dodaje polaganje i Katalonci se vraćaju - 56:51. Navarro još jednom tricom ne dopušta odvajanje CSKA-u i postavlja 59:54 na kraju trećeg perioda.

Lorbek se pridružio Navarru u hvatanju priključka, a išlo je Barceloni na ruku nekoliko promašenih šuteva Moskovljana Micova i Weemsa. Navarro pogađa tricu za 62:57, a slovenski centar pomogao mu je približiti se na 64:59. Rusima je u sredinom zadnje četvrtine ulazilo samo iz slobodnih bacanja. Šest minuta trajala je šuterska kriza, a Lorbek je uporno pogađao (68:65).

Točno dvije minute prije kraja Hrjapa konačno otvara reket i zakucava, no uzvraća Navarro tricom (70:68). Tomić izjednačuje, Kaun još jednom zakucava, a Navarro opet uzvraća tricom i dovodi Barcelonu u vodstvo (72:73) 32 sekunde prije isteka vremena. Jackson je vratio vodstvo Rusima. Pascual je ubacio Jasikevičiusa i išlo se na šut iz polja. Huertas je pokušao za dva poena, no nije uspio.

Hrjapa je bio najefikasniji kod pobjednika sa 16 poena, dok je Weems dodao 14, a Jackson 13. Teodosić je imao po pet poena, skokova i asistencija. Kod Barcelone Navarro je stao na 17 poena, a Todorović na 11. Jasikevičius je zabilježio šest asistencija, a Huertas isto toliko izgubljenih lopti.

Euroliga, doigravanje

za 3. mjesto

CSKA Moskva74:73Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 09:55
    Ma nemam je nešto specijalno protiv Huertasa ali kada igrač cijelu utakmicu igra loše onda on nije taj koji odlučuje zadnji napad. Neznam šta je rekao trener Barce ali lopta je trebala biti kod Navarra. A Teodosić već ulazi u legendu kao igrač koji gubi finala. Talentiran je igrač ali u glavi nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 09:02
    u 2 ključne tekme teodosić i krstić su se usrali k'o grlice. dok se u CSKA ne riješe te dvojice igrača za male tekme i messine, kojeg je vrijeme pregazilo, neće tako skoro na tron. @kiddjason...huertas je izvrstan igrač, ali trener mu nije baš najbolji. barcu je ove sezone poremetila ozljeda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 20:26
    Huertasu su dali da odluči utakmicu !?? Uz onako vručeg Navarra (izborio bi najmanje bacanja) i odličnog Tomića Huertas pumpa loptu na centru i onda u zadnjh 5-6 sekundi srlja i paničari. Još jednom sam se uvjerio da on nije za ovu razinu.
    Obrisan korisnik