Rukomet

Francuske rukometašice započele pripreme za Hrvatsku

Mihaela Bradovski • utorak, 28.05.2013.
Francuske rukometašice započele pripreme za Hrvatsku

Francuska ženska rukometna reprezentacija započela je pripreme uoči play off programa s hrvatskom izabranom vrstom. Izbornik Olivier Krumbholz na popis je uvrstio 20 imena...

Pred hrvatskim i francuskim rukometašicama dva su odlučujuća susreta za Svjetsko prvenstvo u Srbiji. Francuski izbornik Olivier Krumbholz u ponedjeljak je okupio kadar s kojim će pokušati biti bolji u prvom, domaćem susretu koji je na rasporedu u subotu 1. lipnja (19:30), ali i u uzvratu osam dana kasnije.

Čak 14 od ukupno 20 rukometašica s aktualnog reprezentativnog popisa igra u domaćoj ligi, a zanimljivost je svakako i ta da je čak devet od 10 klubova LFH dalo svoju predstavnicu za ove reprezentativne akcije.

U konkurenciji zbog ozljede nema Mariame Signaté, a izvan konkurenciji je zbog obaveza na fakultetu i vratarka Gervaise Pierson. Povratnica u reprezentativni dres je Audrey Deroin, a na popisu se nalaze i dva nova imena. 24-godišnja Béatrice Edwige iz Dijona i godinu dana mlađa Marie Prudhomme, članica Metza.

Prvi dio priprema, koji je započeo u ponedjeljak 27. svibnja francuske rukometašice odradit će u Montbéliard, gdje će biti i odigran prvi susret, a tu će boraviti i u periodu između dvije utakmice, od 2. do 6. lipnja. Dan kasnije na rasporedu je odlazak u Umag.

Uzvratni kvalifikacijski dvoboj zakazan je za 9. lipnja s početkom u 17 sati.

Osim Hrvatske i Francuske za mjesto na Svjetskom prvenstvu borit će se Turska i Danska, Island i Češka, Makedonija i Španjolska, Nizozemska i Rusija, Slovačka i Rumunjska, Njemačka i Ukrajina te Švedska i Poljska.

Francuski popis za Hrvatsku:
Laura Glauser (Metz HB), Armelle Attingré (Issy Paris Hand), Amandine Leynaud (ŽRK Vardar Skopje), Cleopatra Darleux (Viborg HK), Beatrice Edwige (Cercle Dijon Bourgogne), Blandine Dancette (HBC Nîmes), Nina Kanto (Metz HB), Stephanie Daudé (HAC), Allison Pineau (Oltchim Valcea), Claudine Mendy (Budućnost), Paule Baudouin (Metz HB), Sabrina Ciavatti-Boukili (MBBA), Marie-Paule Gnabouyou (TSCVHB), Audrey Bruneau (ES Besançon) Siraba Dembele (Randers HK), Audrey Deroin (TSCVHB), Julie Goiorani (TSCVHB), Marie Prudhomme (Metz HB) Gnonsiane Niombla (Fleury Loiret), Alexandra Lacrabere

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 10:48
    Pošteno kazano,nisu našim curama velike šanse,kvalitetnije su Francuskinje i to dosta kvalitetnije i razlika je veća u kvaliteti nego 2009,kad su nas izbacile u baražu za SP!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 15:43
    neka naše daju sve od sebe pa što bude
    Obrisan korisnik