Rukomet

Zagrebaši žele i desetu prvenstvenu pobjedu, a Veprovi im u Kutiju šibica dolaze pomrsiti račune

Zvonka Keliš • četvrtak, 30.05.2013.
Zagrebaši žele i desetu prvenstvenu pobjedu, a Veprovi im u Kutiju šibica dolaze pomrsiti račune

Pred rukometašima CO Zagreba ovoga četvrtka posljednjih je 60 minuta igre u domaćem prvenstvu u kojem sada već zasigurno nestrpljivo čekaju i službenu proslavu naslova prvaka Hrvatske. No, netom prije podizanja i trećeg ovosezonskog trofeja kapetan Horvat i njegovi suigrači morat će snage odmjeriti s dečkima iz zagrebačke Dubrave koji sasvim sigurno žele iznenaditi Zagrebaše i svojom dobrom predstavom prekinuti njihov pobjednički niz što, pak, rukometnim zaljubljenicima u Kutiji šibica obećava zanimljiv dvoboj za sam kraj sezone.

Nakon devet odrađenih utakmica i devet pobjeda u nizu potkrijepljenih vrlo dobrim predstavama novog/starog hrvatskog prvaka vrijeme je da Zagrebaši krenu i po svoje posljednje ovosezonsko slavlje te da na koncu uspješnu sezonu okrune stopostotnim učinkom u domaćem prvenstvu te, konačno, podizanjem i trećeg pehara.

U devet zanimljivih kola Lige za prvaka momčad CO Zagreba svojim je navijačima pružila razloga za veselje, zabrinutost te laganu nervozu da bi na kraju priče, na kraju onih 60. minuta igre uvijek izmamila osmijeh na lice svakog svog člana publike te bi pritom stigla po svoj zasluženi pljesak.

Pohod na posljednje slavlje

"Polako privodimo sezonu kraju, no još nam je ostala ta posljednja utakmica. Mislim da možemo biti uistinu zadovoljni ovom sezonom", kratko je nakon pobjede nad Siscijom kazao krilni Zagrebov igrač, Jerko Matulić te je nadodao: "U četvrtak idemo po zadnju pobjedu, završiti sezonu na najbolji mogući način i onda slijedi proslava."

Vrijedilo je to još od travnja kada su se igrači Borisa Dvoršeka vratili iz Skoplja s prvom regionalnom kantom, onim itekako vrijednim naslovom osvajača SEHA lige. A vrijedilo je to potom i narednih nešto više od mjesec dana kada su Zagrebovi momci sigurno koračali ka novome naslovu kako u Kupu Hrvatske tako i u Prvenstvu koje je i ove sezone osvojeno dosta ranije.

Ni Nexe koji slovi za glavnog i najvećeg suparnika ove ekipe, ni Siscia koja je u regularnom dijelu sezone u domaćem prvenstvu bila stvarno najbolja, ni Poreč koji je uvijek znao dobrano namučiti ekipu iz glavnog hrvatskog grada pa tako ni Dubrava ni Karlovac nisu znali kako protiv ovih mladih momaka ispremiješanih iskustvom i onim starim dobrim liscima. Jer CO Zagreb je ponovno pokazao kako u domaćoj ligi prave konkurencije nema te je stoga suvereno mogao pohoditi hrvatske rukometne terene, a za kraj mu je ostao susret na onom domaćem terenu, u njegovoj Kutiji šibica, gdje mu zapravo kao domaćin stiže gradski rival, zagrebačka Dubrava.

Nakon što su mlade pa i one najmlađe snage hrvatskog prvaka tek prije dva dana očitale pravu malu rukometnu lekciju ekipi iz Siska vrijeme je da sve što znaju za sam kraj sezone pokažu i protiv Veprova iz zagrebačke Dubrave, a oni im obećavaju kako im posao neće nimalo olakšati. Pokazali su to, uostalom, i u petome kolu kada su se dobro držali sve do drugoga dijela u kojem iskusniji Zagrebaši ipak uspijevaju prelomiti dvoboj.

Kako između CO Zagreba i Dubrave uistinu nema nepoznanica nije se mnogo toga novoga imalo za reći ususret novom ogledu ove dvije ekipe, stoga je i mladi Filip Ivić najavio pohod i na onu posljednju prvenstvenu pobjedu: "Nakon susreta s Dubravom napokon ćemo i službeno osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Ova je sezona bila iznimno uspješna, ipak smo osvojili Kup i SEHA ligu, a sada i prvenstvo. Bit će to lijepa proslava za kraj sezone."

Iako je protiv Siscije strateg CO Zagreba odlučio odmoriti i na tribini ostaviti kapetana Zlatka Horvata te starijeg brata Valčića, a u vodu baciti mlade mačiće poput Luke Ćosića i Brune Butorca, vrijedi vidjeti što je pripremio za onaj posljednji dvoboj u kojem ova momčad ponovno ne pristaje na ništa manje negoli na pobjedu uz vrlo dobru predstavu svojih igrača, i to baš svih. Naime, vrijeme je da upravo svi oni nakon onog posljednjeg sučeva zvižduka podignu pehar te da konačno proslave svoj 22. naslov prvaka Hrvatske.

No, do posljednjeg sučeva zvižduka vrijedi vidjeti što su, pak, za zadnjih 60 minuta sezone pripremili dečki iz Dubrave koji zasigurno mogu namučiti svog suparnika. Kada među vratnicama proradi i dobar dan ima Igor Totić, sjajnih obrana i zaključanih vrata neće nedostajati, a kada uz to Zagrebaš na posudbi u redovima Žutih, Ante Kaleb, posloži svoju ekipu te biva raspoložen baš protiv svojih bivših i budućih suigrača u Kutiji šibica zanimljiv ogled ne bi smio izostati. Ukoliko se, pak, njima pridruže i Domagoj Pavlović, Marko Punčec ili kružni napadač Tomislav Kljaić zajedno uz mlađahne snage, Vidu ili Mihaljevića, trener Hrvoje Horvat mogao bi biti zadovoljan predstavom svojih momaka, a zagrebačka publika posljednjim prvenstvenim dvobojem.

Utakmica desetoga kola Lige za prvaka između Dubrave i CO Zagreba na rasporedu je u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Dubrava21:36RK Zagreb
Nexe Našice32:29Karlovac
Siscia30:34Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 18:20
    Svaki drugi rezultat osim Zagrebove nove osvojene titule bilo bi senzacionalno.Bilo bi dobro za rukomet da se unese malo neizvjesnosti
    Obrisan korisnik