Rukomet

Šprem: "Želimo korak dalje u Ligi prvaka!"

Sportnet • četvrtak, 30.05.2013.
Šprem: "Želimo korak dalje u Ligi prvaka!"
Foto: Kristijan Komarica

Zagreb je ponovno prvak Hrvatske, a svoju pobjedu potvrdio je i u posljednjem, desetome kolu Lige za prvaka deklasiravši zagrebačku Dubravu. Koliko je hrvatski prvak bio nadmoćan, govori i sam krajnji rezultat 21:36. Po završetku utakmice Zagrebaši su primili zasluženi pehar te su im dodijeljene medalje, a trener Boris Dvoršek i lijevo krilo Lovro Šprem prokomentirali su cijeli susret te proteklu sezonu, kao i dali uvid u onu nadolazeću.

Zagreb je od prve minute krenuo čvrsto, nije davao Dubravi nikakve šanse, a odvojili su se čak na 7:0. Trener hrvatskog prvaka komentirao je sam tijek utakmice: "Dečki su ušli vrlo ozbiljno u utakmicu iako je bila zadnja u sezoni, već je i igračima dosta rukometa, a i bili smo osigurali naslov prvaka. Rekao sam im prije ogleda da daju sve od sebe, da pokažu kakav je Zagreb bio u sezoni 2012./2013., a oni su je riješili praktički u već prvih osam minuta. Zbog toga sam iznimno zadovoljan i ponosan na njih."

Ovo je bila jedna odlična sezona za Zagreb u kojem su osvojili čak tri trofeja, onaj osvajača Kupa, SEHA ligu te sada prvaka Hrvatske: "Napravili smo zaista sjajan rezultat, osvojiti tri trofeja uistinu je velika stvar. Iako se očekivalo da ćemo osvojiti Kup i da ćemo postati prvacima države, tako se nitko nije nadao osvajanju Regionalne lige, to je za igrače te naš stručni stožer velik rezultat", dodao je Dvoršek.

Iako su dečki Kup i državno prvenstvo odradili bez poraza, SEHA liga izazvala je najviše zanimanja: "Igrali smo odlične utakmice u dobroj atmosferi, a najvažnije je što su momci iznimno napredovali. Digli su se iz neke manje krize i počeli izgledati kao prava ekipa. Mislim da, ako ovako nastavimo, uz eventualna dva-tri pojačanja, možemo napraviti velike stvari."

Slaganje ekipe za sljedeću sezonu za trenera je već počelo. "To zahtijeva nekih desetak dana posla i onda ćemo imati konačnu ekipu te shodno tome odrediti planove." Ali Zagrebove su ambicije uvijek iste: "Biti prvakom i pobjednikom Kupa, kao i otići na Final four SEHA lige jer je tamo sve moguće što smo i dokazali ove sezone", rekao je trener državnog prvaka.

Puna zagrebačka Arena te uzavrela atmosfera Dvoršekov su recept za pobjedu: "Već se sada radujem utakmicama Lige prvaka u Areni. Cilj bi nam svakako trebao biti prolazak u osminu finala, a tada ništa nije nemoguće."

Politiku pomlađivanja ekipe, koju je klub započeo još ove sezone, nastavit će se provoditi i u sljedećoj: "Držimo se toga plana pomlađivanja s kojim smo započeli. U nadolazećoj sezoni bit ćemo još iskusniji, još spremniji i možete očekivati svašta od nas", zaključio je Boris Dvoršek.

Lovro Šprem, Zagrebovo lijevo krilo, u ovome je ogledu zabio tri pogotka te je ispričao kakvo je njegovo viđenje cijelog susreta: "Ušli smo iznimno ozbiljno u sam ogled, s čvrstom obranom, a kontrama i polukontrama riješili smo utakmicu već u prvih desetak minuta te smo ju mirno priveli kraju."

S tri trofeja ovo je bila iznimno uspješna sezona: "Trofeji to pokazuju, meni samo ostaje žal za Ligom prvaka, što nismo barem prošli skupinu jer mislim da smo i tamo mogli nešto napraviti."

Kako je većina Zagrebaša siječanj provela u reprezentaciji, momčad nije zajedno trenirala: "Da, nismo se mogli dovoljno dobro pripremiti za tada nadolazeće oglede u Ligi prvaka. To bih istakao kao jedini neostvareni cilj sezone", dodao je mladi Šprem.

Na kraju, otkrio je i očekivanja u sljedećoj sezoni: "Krećemo utakmicu po utakmicu, pobjedu po pobjedu. Nadam se iskoraku u Ligi prvaka, sve ovisi koga dobijemo u skupini", zaključilo je Zagrebovo krilo.

tekst: Petra Bičanić

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Dubrava21:36RK Zagreb
Nexe Našice32:29Karlovac
Siscia30:34Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!