Nogomet

Pletikosa s Rostovom napravio korak prema ostanku u ruskoj Premier ligi

Branimir Korać • četvrtak, 30.05.2013.
Pletikosa s Rostovom napravio korak prema ostanku u ruskoj Premier ligi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odrađeni su prvi susreti doigravanja za rusku Premier ligu, a aktualni članovi elitnog razreda ruskog nogometa Rostov i Samara upisali su domaće pobjede i uoči uzvrata imaju prednost od po 2:0...

Dok se dio reprezentativaca nalazi na pripremama u Međugorju, Stipe Pletikosa odrađuje posljednju rundu klupskih obaveza.

Njegov Rostov igra kvalifikacije za ostanak u Premier ligi, protivnik je SKA Energija, a u prvom susretu Rostov je slavio 2:0 i tako stvorio solidnu zalihu uoči uzvrata.

Pletikosa je po običaju odradio posao na visokoj razini, SKA Energija nije bila okrenuta isključivo obrani i hrvatski reprezentativac nije bio besposlen.

Ipak, domaćin je opravdao status favorita i stigao do pobjede 2:0 zahvaljujući golovima Kange Kakua Guelora u 43. minuti i Razvana Cocisa u 90. minuti.

I drugi premierligaš je slavio u prvom susretu s identičnih 2:0. Samara je na svom travnjaku s dva gola Luisa Caballera iz kaznenih udaraca u prvom poluvremenu svladala Nalčik.

Uzvratni dvoboji na rasporedu su 3. lipnja.

Premier liga, doigravanje:
Rostov - SKA Energija 2:0
Samara - Nalčik 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 23:16
    Samo ću podsjetiti 2007 u 6 mjesecu naši igraju sa Rusima za koje je nastuplio najmanje 3-4 igrača CSKA!3-4 dana kasnije u subotu ili nedjelju CSKA gostuje u Vladivostoku i naravno gubi glatko sa 4:0,sjećam se da je koeficijent na pobjedu bivšeg kluba Zorana Vulića bio negdje oko 5,6.0!Onda makar... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 22:27
    A 3.6 revanš u gradu koji je 7 vremenskih zona ispred Rostova i nekih 600 kilometara od Vladivostoka!Bolje je da takav Stipe ne brani protiv Škota!!
    Obrisan korisnik