Rukomet

Slovaci nahvalili Golužine momke: "Hrvatska je dokazala svoju kvalitetu, u potpunosti nas je dotukla"

Zvonka Keliš • srijeda, 12.06.2013.
Slovaci nahvalili Golužine momke: "Hrvatska je dokazala svoju kvalitetu, u potpunosti nas je dotukla"
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši sigurno koračaju ka broju jedan u svojoj skupini 4 u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj. U prvom od preostala dva dvoboja koji ih očekuju ovoga tjedna, momci Slavka Goluže na gostovanju u Bratislavi pokazali su sve ono najbolje što znaju te su do slavlja stigli s velikih 11 pogodaka razlike. Upravo stoga ni ne čudi što su Slovaci netom nakon ogleda imali samo riječi hvale za hrvatske reprezentativce.

Rukometna reprezentacija Hrvatske unatoč napornoj sezoni njenih igrača pokazala je još jednom kako je uistinu na samome vrhu te je odličnom igrom već na samome startu susreta sa Slovačkom u sklopu kvalifikacija za Euro 2014. u Danskoj, slomila svog suparnika te osigurala potom nedostižnu prednost za konačno slavlje s 11 pogodaka razlike.

Netom nakon poraza na domaćem terenu iz slovačkog su tabora krenula pohvale na račun Hrvata koji su u Bratislavi naprosto bili sjajni: "Hrvatska je dokazala svoju kvalitetu te nas je u punom sjaju potpuno dotukla. Nažalost, mi nismo učinili ono što smo planirali te sam zbog toga bio dosta ljut na svoje momke koji se nisu pravilno kretali, niti su bili dovoljno agresivni te su u napadu igrali kao pravi starci. Zahvalio bi se, međutim, publici koja nas je podržavala i u negativnim trenucima i bila je uz nas cijelo vrijeme", kazao je nakon poraza svoje momčadi za sportsky.sk slovački izbornik Peter David.

"Pospano smo krenuli u susret i Hrvati su nas u potpunosti uništili u samome početku ogleda, naime, sve im je ulazilo u gol. Mi smo se s druge strane mučili u napadu i jednostavno se nismo mogli posložili. No, nakon desetak minuta igre ionako je cijeli susret, kao i pitanje pobjednika bilo odlučeno", dodalo je slovačko krilo Thomas Urban.

Najbolji strijelac domaćina te krilni igrač španjolskog prvaka Barcelone, Martin Stranovsky, je također ponudio svoje viđenje susreta: "Izgubili smo s velikom razlikom od Hrvata koji su igrali na maksimalnoj razini te su pokazali kako su za klasu bolji od nas. Na samome smo startu susreta počeli tonuti, prepustili smo Hrvatskoj da kontrolira susret, nismo se dobro vraćali u obrani i jednostavno nismo pružili dobru predstavu."

Vratar reprezentacije Slovačke, Richard Stochl, je, pak, kao i njegovi suigrač i trener morao priznati kako je Hrvatska u ovome ogledu naprosto bila bolja te da joj se Slovaci nisu znali suprotstaviti: "Nismo dobro ušli u dvoboj s Hrvatskom koja je odmah povela s pet, šest golova razlike. Imali smo dobru taktiku i dobar plan, no nismo ga proveli na terenu. Iako smo na poluvremenu u svlačionici ponovno posložili svoje glave naš je suparnik očito dominirao cijelim susretom i mi ni to stoga nismo uspjeli provesti u djelo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Perfect13.06.2013. u 08:22
    Slika odgovara naslovu. To nisu Golužini momci , to je hrvatska rukometna reprezentacija koja bi upravo bez tog lika zadnjih dvije godine, bila ono što je, najbolja.
    Perfect