Rukomet

Vardar u pohod na Europu kreće s Toskićem, Terzićem, Brumenom i iskusnim Rusima

Zvonka Keliš • subota, 22.06.2013.
Vardar u pohod na Europu kreće s Toskićem, Terzićem, Brumenom i iskusnim Rusima
Foto: FaH

Netom nakon osvajanja naslova makedonskog prvaka čime je prekinula trogodišnju dominaciju Metalurga, momčad Vardara odlučno se okrenula novoj sezoni u kojoj želi ponoviti ovogodišnji uspjeh te napraviti i onaj posljednji korak u Regionalnoj ligi, a samim time i ostaviti trag na europskome tlu. Kako bi u tome uspjela okrenula se novim, odličnim pojačanjima među kojima se našla nekolicina ruskih, ali i srpskih te slovenskih igrača.

Novi makedonski rukometni prvak, Vardar PRO, netom po osvajanju titule prvaka okrenuo se novoj sezoni u kojoj će i na europskom tlu, točnije, u najelitnijem europskom klupskom rukometnom natjecanju, pokušati ostaviti značajniji trag, a kako bi u tome uspio svoje je redove odlučio pojačati nekolicinom sjajnih i iskusnih Rusa, kao i odličnim srpskim i slovenskim igračima.

Čak četvorica vrlo vrijednih igrača stigla su iz ruskih Čehovskih Medveda koji ne stoje nimalo dobro te su ovih dana obznanili kako postoji mogućnost i gašenja samoga kluba. U redove makedonskog Vardara stoga su pojurili pivot Mihail Čipurin, desno krilo Danil Šiškarev, lijevi vanjski Aleksej Rastvortsev te lijevo krilo Timur Dibirov.

U novu sezonu i s novim trenerom

Nakon što je sada već bivši trener Vardar PRO-a, Veselin Vujović, zaradio suspenziju na godinu dana, aktualni makedonski prvak krenuo je u potragu za novim strategom koji će zauzeti njegovu klupu i koji će predvoditi ekipu do novih trofeja naredne sezone. No uslijed dovođenja novog sponzora te vrlo dobrih pojačanja, makedonski mediji obznanili su kako bi u narednoj sezoni Vardara s klupe trebao predvoditi trofejni crnogorski trener Zoran Kastratović.

Međutim, nije novi prvak Makedonije stao na Rusima već je krenuo i korak dalje te je doveo srpskog pivota Alena Toskića koji je u sezoni iza nas branio boje slovenskog Celja Pivovarne Laško, a dres Vardara u narednoj će sezoni obući još i desni vanjski Stefan Terzić, koji je ovoga ljeta odlučio napustiti aktualnog europskog prvaka HSV Hamburg, te bivši član Cimos Kopra Matjaž Brumen koji će zauzeti poziciju na desnome krilu.

"Mogu potvrditi kako će svi navedeni igrači naredne sezone igrati za Vardar. Neki od njih već su potpisali svoje ugovore, dok će drugi to učiniti kroz narednih dan, dva", obznanio je sportski direktor kluba, Sergej Samsonenko.

Uz nova pojačanja Vardar je odlučio i zadržati svoje ključne igrače iz proteklih sezona te je na koncu sezone ostao tek bez trojice igrača, Vukašina Rajkovića koji odlazi u Austriju te Vuka Lazovića i Nikolu Markovskog koji će redove Vardara zamijeniti onima njihova najvećeg rivala, Metalurga.

Tako su ambicije Vardara, nakon što je prekinuo trogodišnju dominaciju Metalurga hrvatskog trenera Line Červara, naglo porasle budući da makedonska ekipa u svojoj europskoj sezoni uistinu želi ostaviti svoj trag, dok će se uz to boriti i za naslov regionalnog prvaka, ali će morati i braniti tek osvojenu makedonsku titulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2013. u 16:45
    makedonija nova rukometna meka na Euro karti
    Obrisan korisnik