Nogomet

Ivković: "Ako nogometaši ne mogu igrati utakmice svaki treći dan, neka traže drugu profesiju"

Damir Žbulj • utorak, 23.07.2013.
Ivković: "Ako nogometaši ne mogu igrati utakmice svaki treći dan, neka traže drugu profesiju"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive, nakon odličnih partija u prošloj sezoni, sjajno su krenuli u novu. U prva tri dvoboja ostvarili su tri pobjede, a nakon slavlja protiv Hrvatskog dragovoljca, kod Dinama u Minsku, u ponedjeljak je u Gradskom vrtu pao i Osijek. Trener Tomislav Ivković bio je naravno zadovoljan rezultatom, a u Lokomotivi su se odmah nakon osječkog dvoboja okrenuli četvrtku i uzvratnom dvoboju drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu protiv neugodnih Bjelorusa. Promotivnim cijenama ulaznica pokušat će na tribine stadiona u Maksimiru privući što veći broj gledatelja u možda i najvažnijoj utakmici u dugogodišnjoj klupskoj povijesti...

Nogometaši Lokomotive ostvarili su u Osijeku i drugu prvenstvenu pobjedu te se u odličnoj atmosferi mogu okrenuti uzvratnom dvoboju drugog pretkola Europske lige u kojem na Maksimiru u četvrtak brane pobjedu nad bjeloruskim Dinamom iz Minska.

U četvrtak na zapad za 15, a na istok za deset kuna

Lokomotivu već u četvrtak od 20 sati na Maksimiru očekuje uzvratni susret drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u kojem brane pobjedu iz Minska protiv Dinama od 1:2. U svojem premijernom europskom nastupu na pragu su najvećeg uspjeha u povijesti kluba, ali i prolaz u narednu fazu bio bi izuzetno važan i za hrvatski klupski europski koeficijent. Iz kluba su pozvali sve navijače i simpatizere kluba da u što većem broju dođu na stadion i pruže podršku igračima i treneru u susretu protiv bjeloruskog predstavnika. Ulaznice se prodaju po popularnoj cijeni, za tribinu zapad treba izdvojiti 15, dok za istok ulaznica košta deset kuna. Prodaja na blagajni Lokomotive ispod zapadne maksimirske tribine kreće u srijedu 24. srpnja, a radno vrijeme je od 10 do 18 sati. Na dan utakmice u četvrtak 25. srpnja blagajna je otvorena od 10 sati pa sve do početka susreta.

Trener Tomislav Ivković pojasnio je zašto je bio čak i zadovoljan nakon prvog poluvremena u Gradskom vrtu kada je njegova ekipa imala minimalan zaostatak: "Moram čestitati Osijeku na vrlo dobroj igri. Imaju poletne, mlade, domaće igrače koji žive za Grad. prov poluvrijeme je bila jednosmjerna ulica. Bili su bolji, agresivniji, brži, kombinatorniji. Kada je završilo samo s 1:0, bio sam sretan kao da je bilo 0:1 za nas," pohvalio je suparnika.

"U nastavku utakmice izašla je na teren jedna druga Lokomotiva, izašli su igrači koji su željeli promijeniti situaciju. Probudili smo se i pokazali da imamo dovoljno snage i znanja, volje i htijenja da stignemo do pobjede koja nam je strahovito bitna za nastavak prvenstva," kazao je Ivković nakon utakmice.

Domaćin se u Gradskom vrtu pred oko dvije tisuće navijača prikazao u lijepom svijetlu: "Osijeku želim puno sreće i uz ovakav nogomet siguran sam kako će biti i dobrih rezultata, pogotovo kada im se nakon oporavka od ozljeda vrate ovi iskusniji igrači."

Nije niti treneru Lokosa bilo jasno zašto je njegova ekipa u prvom poluvremenu izgledala slabo: "Letjeli po terenu na treningu prije utakmice da sam ih morao kočiti, ali na susretu igrači su bili teški, neokretni, nije ih išlo, pogotovo u prvom poluvremenu, No, u drugom poluvremenu su pokazali da mogu i do preokreta," naglasio je za kameru MAXtv-a.

Svjestan je Ivković kako nije jednostavno igrati utakmice svaka tri dana, ali i za takav ritam ima razumno objašnjenje: "Igrači moraju imati na pameti samo jednu stvar, moraju igrati nogomet te trenirati i živjeti za nogomet."

"Ako ne mogu igrati utakmice svaki treći dan, neka traže drugu profesiju," poručio je svojim igračima.

Steinbrückner: "Nadam se kako će i Upravi biti jasno"

Razočaran je nakon poraza bio trener Osječana Tomislav Steinbrückner, koji je naglasio kako će teško biti čitavo prvenstvo iznijeti na leđima juniora: "Čestitke Lokomotivi na pobjedi, trećoj u nizu na strani. Mogli smo i trebali zabiti još koji gol, ali očito je kako ovi mladić ne mogu iznijeti teret cijele utakmice na svojim leđima. Previše je bilo juniora, a i zamjene koje su ušle nisu baš bile na razini na kojoj bi trebale biti."

Uputio je strateg Bijelo-plavih i poruku Upravi kluba: "Nadam se kako će i Upravi biti jasno. Mi imamo kvalitetu, ali se Prva liga ne igra s juniorima. Ovi ozlijeđeni, iskusniji igrači, Smoje, Kurtović, Perošević, ne znam kada će se vratiti. Moramo se pojačati s iskusnijim igračima, jer ne znam što će biti ako mi se ozlijedi još netko od ovih preostalih, poput Šorše ili Barišića?"

"Bit će tada velikih problema," zaključio je za kraj Steinbrückner.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • terrible25.07.2013. u 17:27
    Hoćeš se kladiti u pivu da neće ni 3 kola proći :D Do 5og kola ne izdrže svi treneri :D
    terrible
  • terrible25.07.2013. u 17:26
    sad dolazi do izražaja hrvatski način profesionalnog nogometa :D nemeru cajke i pro nogomet u istu rečenicu nikako :D
    terrible
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 19:48
    osim ivkovića i pamića, ostali nemaju godinu dana vođenja kluba, pazi godinu dana. u hnl-u se valjda godina računa puta 10! pa za 3 kola ce pocet prvi otkazi..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 18:07
    Istina. Lipo je to objasnija Ivković. a zašto Collinsu minusi na komentar? Pa u HNL-u su treneri marionete, večinom. Nažalost...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2013. u 16:38
    đabe ti to, da i guardiola dođe, kad maminjo vodi sportsku politiku.
    Obrisan korisnik