Nogomet

Pamić: "Ovo nije moja Istra, igrači su radili gluposti"

Damir Žbulj • subota, 27.07.2013.
Pamić: "Ovo nije moja Istra, igrači su radili gluposti"
Foto: FaH

Dinamična i atraktivna bila je utakmica Hrvatskog dragovoljca i Istre 1961 na otvaranju trećeg kola MAXtv Prve lige. Uz puno prilika i s jedne i druge strane dvoboj je odlučen samo jednim pogotkom, onim Dejana Radonjića iz prvog poluvremena. Osim što su bili svjesni kako je publika uživala u ovoj nogometnoj predstavi, niti trener domaćih Krešimir Ganjto, a ni strateg gostiju Igor Pamić nisu bili baš zadovoljni. Dragovoljci su bili zaista nevjerojatno neefikasni, dok su Puljani napravili i previše nevjerojatnih pogrešaka u fazi obrane...

"Kada se pobjedi, uvijek je zasluženo, isto tako je kada se i izgubi," slikovito je pokušao pojasniti Igor Pamić, trener pobjedničke Istre 1961, koja je minimalno svladala Hrvatski dragovoljac na otvaranju trećeg kola MAXtv Prve lige, pogotkom Dejana Radonjića, jednog od otkrića nove sezone.

Radonjića našli - na selu

O igraču koji je jedno od glavnih iznenađenja prvenstva, Dejanu Radonjiću, koji je prošao nogometnu školu Bayerna, ali i koji je do nedavno igrao u niželigašu iz Ozlja: "Mi tražimo i po selima, samo bih volio da smo bili kompletni od početka priprema," u svoj je stilu kroz šalu istaknuo Paminjo.

Ne volim to naglašavati, ali danas je stvarno bila zanimljiva utakmica, s puno šansi s obje strane, međutim ovo nije moja Istra. Volim da moja momčad dođe u završnicu s puno igrača, kao što je danas dolazila. Igrali smo u formaciji poput Dragovoljac, željeli smo biti opasni, međutim, u obrani smo napravili previše individualnih pogrešaka, koje se ne smiju događati na prvoligaškim utakmicama."

Nije štedio svoje nogometaše Pamić nakon utakmice: "Igrači koji su radili takve gluposti su predugo ne prvoligaškim terenima da bi se nešto takvo događalo. Čestitat ću im na pobjedi i na zalaganju, međutim, ne želim da igramo ovakav nogomet. Jednostavno ne želim."

"Nemojte otpisivati Dragovoljac"

Hrvatski dragovoljac u petak je imao barem pet odličnih prilika za pogodak, no, mreža pulskog vratara Ježine ostala je netaknuta. Ipak su domaći igrači zaslužili pohvale i od gostujućeg stratega, jer nisu samo pogreške Istrinih igrača kumovale prilikama Dragovoljaca: Moram čestitati Dragovoljcu, ne samo na ovoj odličnoj partiji, nego i na prve dvije. Vjerujte mi, nemojte Dragovoljac još uvijek otpisivati. To sam rekao i prije početka prvenstva, to govorim i sada."

Liga 10 pun je pogodak, igra se svako kolo puno zanimljivih dvoboja, a Pamić je pojasnio kako u svemu tome vidi svoju Istru: "Treba vremena, imamo pet, šest igrača koji su s nama praktički tjedan dana. Kantridu sam preboli nakon pola sata, to je bila specifična utakmica. Split smo bili pravi, protiv Dragovoljca smo prema naprijed bili pravi, prema nazad nikako, s dosta problema, zahvaljujući i Dragovoljcu. No, vjerujte mi, liga je takva da će se u kasnijim kolima vidjeti razlike između ekipa, kada krenu kartoni, ozljede, vidjet će se tko ima široki kadar. Do tada će sve utakmice biti izjednačene, osim naravno one s Dinamom, jer oni su neprikosnoveni."

"Naprimjer, Split je odlična momčad, što ja u Puli nisam vidio," iz prve ruke i iskustva je posebno naglasio.

Trener domaćih profesor Krešimir Ganjto nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom, iako je njegov sastav odigrao još jednu jako dobru utakmicu, međutim, izostala je realizacija: "Bila je to utakmica s puno grešaka, naročito prema nazad, u fazi obrane. Obje ekipe pokušale su igrati otvoreno, predstava je što se tiče gledatelja bila lijepa, mi smo imali svoje šanse, ali gledajući sve, zasluženo smo izgubili."

"Šanse postoje i kako bi se promašile"

"Nakon isključenja, po ovom vremenu nismo mogli s igračem manje napraviti zadnjih 20 minuta," zaključio je za Ganjto.

"Šanse postoje i da bi se promašile. Ali, ne može se tako u Prvoj ligi. Možda smo i trebali zabiti barem jedan pogodak, ali to je to. Problem nam je efikasnost. Mi smo i protiv Slavena imali puno prilika, poništili su nam regularan pogodak, nismo ih niti tamo realizirali. Moramo puno raditi, tražiti igru, to nam je jedini spas. Svaka utakmica nam je derbi."

U Sigetu uvijek lijepo

"Meni je uvijek u Sigetu lijepo igrati. Uvijek smo ovdje bili dobro primljeni, i s Istrom, Pomorcem, Karlovcem. Teren je vrhunski, stadion možda ne izgleda najmodernije, ali ovdje je i atmosfera, možda ne baš spektakularna, ali je prava nogometna. I ja sam uvijek za to da se igra u Sigetu," pohvalio je domaćina i na ovom organizacijskom planu Pamić.

Naredne dvije 'domaće' utakmice Hrvatski dragovoljac neće biti u mogućnosti igrati u Sigetu, zbog 'sigurnosnih' razloga, naime u goste im u Kranjčevićevu stižu Dinamo i Rijeka: "Nije plus, to je sigurno, ali ja nastojim da moja ekipa igra isto kod kuće, tako i na gostovanju. Nastojim igračima usaditi da teže igri, jer teren je po meni svugdje isti."

Mislio sam kako je ekipa probila psihološku blokadu nakon utakmice u Koprivnici, ali sad ne znam što da kažem. Vjerujem da ćemo biti na tragu ove tri utakmice, makar smo osvojili samo jedan bod," realnost je trenera Dragovoljaca.

U idućem kolu Dragovoljci putuju u Split na Poljud na okršaj s Hajdukom, dok će Istra 1961 nakon prve gostujuće, prvu domaću pobjedu tražiti protiv Lokomotive.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • SnakeCRO27.07.2013. u 13:28
    Očekivao bi to od Index-a ali ne od ove stranice.
    SnakeCRO
  • šiškebab27.07.2013. u 12:03
    Onaj tko je pisao ovaj tekst bi trebao barem jednom pročitati što je napisao prije nego ga objavi.
    šiškebab