Nogomet

Tudor: "Split ima bolje pojednice, ali Hajduk ima puno bolju momčad"

Iz Parka mladeži:Bernard Jurišić • nedjelja, 28.07.2013.
Tudor: "Split ima bolje pojednice, ali Hajduk ima puno bolju momčad"
Foto: Duje Bonačić

Neposredno nakon gradskog derbija u Parku mladeži trener Splita i Hajduka prokomentirali su okršaj u kojem su Bili potpuno nadigrali Crvene. Igor Tudor pohvalio je igru svoje momčadi, dok Stanko Mršić nije bio od velikih riječi...

Trener Splita Stanko Mršić, priznao je zasluženu pobjedu Hajduku i smatra kako su bitku izgubili na sredini:

Slika 1 od 1.
Foto: Duje Bonačić

"Nema tu velike priče. Dobro smo otvorili u prvih 15 minuta, imali neke akcije i prigode, ali Kalinić je u nekoliko navrata odlično reagirao. Hajduk je lako došao do jedanaesterca i poveo, mi nismo kasnije igrali dobro, nismo trčali dovoljno. Kod sva tri gola smo loptu imali u svojim nogama i lako dozvolili Hajduku da zabije golove. Kasnije se bilo teško vratiti, imali smo neke prigode u drugom dijelu. Čestitam Hajduku, pokazali su se kao kompaktna ekipa i zasluženo pobijedili."

Trener pobjedničke momčadi Igor Tudor složio se da je ovo bila najzrelija partija njegove momčadi u startu sezone:

"Lijepa utakmica za gledanje, čestitam Splitu na prikazanom. Dobra su ekipa, ali su se danas namjerili na boljega. Čestitam svojoj momčadi, bili smo dobri, ali sam rekao da naše prave utakmice tek očekujem. Protiv Rijeke smo imali dominaciju u jednom dijelu, danas nam se dogodila baš utakmica kakva nam je trebala. Dominaciju smo okrunili golovima i na kraju zasluženo uvjerljivo slavili."

Hajduk je dominirao pogocima, ali i igrom. U nekim trenucima mladi su Hajdukovci pronalazili lijepa rješenja i mamili pljesak s tribina:

"Nastojimo ne nabijati, možda nam je Split svojom igrom odgovarao jer smo mogli izlaziti iz zadnje linije i biti opasni. Sve što smo radili od prvog dana danas je nekako 'leglo'. Bit će tu i loših igara i oscilacija, rezultat neće uvijek biti kao danas. Ali gurat ćemo svoju viziju. Puno smo radili na posjedu lopte, na otvaranju i transformaciji. Momčad koja ima loptu neće uvijek dobiti, ali ima puno veće šanse da pobijedi. Želim da igramo još slobodnije, da nemaju straha od lopte i danas je to na momente bilo kao na treningu. Jako dobro."

Slika 2 od 2.
Foto: Duje Bonačić

Rekli ste prije utakmice da je Split favorit, na kraju utakmice ne izgleda tako:

"Ako netko u ekipi ima igrače kakve ima Split, budimo realni - ne može se reći da je Hajduk protiv takve momčadi favorit. Split ima bolje pojedince, mi imamo puno bolju momčad."

Vaša velika želja bilo je dovođenje Mislava Anđelkovića, koji je nakon samo nekoliko utakmica postao ljubimac navijača i danas je prilikom izlaska nagrađen ovacijama s tribina:

"Anđelkovića sam od prvih dana držao jednim od naših najvažnijih igrača i danas je odigrao jako dobru utakmicu. On nosi sigurnost, mirnoću, on je u našoj momčadi iskusan igrač i uspio je to prenijeti na ekipu. Ljudi su to prepoznali i s razlogom ga nagradili pljeskom."

U četvrtak Hajdukovce čeka novi spektakl pred punim Poljudom - prva utakmica 3. pretkola Europske lige protiv gruzijske Dile:

"Imamo teškog protivnika pred sobom, glava mi je od večeras samo u tome i vjerujem da će nam pun stadion biti prednost. I dalje mislim da su oni favoriti, ali isto tako mislim da mi imamo svoje adute i u svakom slučaju se nadam našem prolasku."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 11:10
    Glumac svaka čast... Hajduk bolji i zasluženo odnio bodove.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 09:41
    šteta što će se momčad rasuti po europi upravo zbog svojih dobrih predstava. da je nekako uvalit caktaša i maloču, a zadržati ostale 2 sezone čuda bi radili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 08:54
    Tudoru kapa dolje strah me i pomisliti što bi bilo da radi u normalnim uvjetima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 02:16
    I totalnom laiku je jasno da je Splitu uvjerljivo najgori dio momčadi zadnja linija. Gomilaju ofenzivce već duže, dok im je obrana prava drugoligaška. A današnja preofenzivna formacija od Stanka "nikadnisamkriv" Mršića je blago rečeno naivna i smješna.
    Obrisan korisnik
  • garry1329.07.2013. u 01:23
    Hajduk bolji,Split očajan.Mršića u Osijek,Dujmovića i Bilića u penziju a Glumca vratit tamo di mu je glava(Hajduk) pa nek tamo onako igra.Da je valjao ne bi ga nama dali.
    garry13