Nogomet

Hajdukova mladost u novoj europskoj misiji: pred punim Poljudom po što veću prednost

Bernard Jurišić • četvrtak, 01.08.2013.
Hajdukova mladost u novoj europskoj misiji: pred punim Poljudom po što veću prednost
Foto: Duje Bonačić

Nakon što je teško, ali uspješno odrađen posao protiv makedonskog Turnova, Hajdukovce u narednom tjednu očekuje nova europska prepreka. Gruzijska Dila stoji na putu prema 4. pretkolu Europske lige, a Splićani će je danas dočekati pred punim Poljudom...

Prolaz u Makedoniji i uvjerljiv trijumf u gradskom derbiju stvorili su dobru atmosferu u hajdučkim redovima uoči novog velikog ispita. Hajduk protiv gruzijske Dile traži put prema 4. pretkolu Europske lige, novom spektaklu i posljednjoj prepreci za plasman u skupine tog natjecanja.

Predsjednik Brbić: "Navijajte bez baklji"

"Naši navijači stvaraju sjajnu atmosferu, ali morat će je naučiti činiti bez baklji i incidenata jer inače nećemo još dugo igrati u Europi. Računa se i plaća svaka baklja, bilo samo zapaljena, bilo ubačena u teren. Hajduk je već 20 utakmica zaredom kažnjen, zadnju utakmicu igrali smo pred praznim tribinama. Pitanje je kakva će biti sljedeća kazna, molimo sve da u četvrtak pokažemo da možemo odraditi utakmicu na vrhunskoj razini, bez baklji i incidenata."

Makedonsko Turnovo pokazalo je da svi protivnici u ovoj fazi sezone mogu biti teški, posebno protiv ovako neiskusne i mlade momčadi kakva je Hajduka. Trener Splićana Igor Tudor prebacio je lopticu na stranu Gruzijaca prepuštajući im ulogu favorita, ali jasno je da u svojoj glavi ima potpuno drugačije ideje:

"Gledali smo Dilu, ali jako mi je teško usporediti našu i njihovu kvalitetu kad smo ih gledali protiv momčadi koje ne poznajemo. Čim su dobili Dance 3:0 sigurno su dobri. Igraju moderan nogomet s tri napadača, ozbiljna su i taktički dobra ekipa."

Splićani novu europsku prepreku dočekuju kompletni, iako postoje problemi poput onog Vršajevićevog koji bi opet u prvih 11 mogao gurnuti mladog i agresivnog Mikanovića. Momčad bi mogla dosta sličiti onoj koja je istrčala na travnjak u Parku mladeži u nedjelju, uz tek poneku "korekciju". Hajduk zapravo i nema prevelik izbor.

"Umor se mora negdje osjetiti htjeli ili ne htjeli, ali zasad se nije osjetio. Nadtrčali smo sve protivnike, što nam ide na čast. Nije lako, kadar nije toliko širok", iskren je Tudor.

Utakmica počinje u 21 sat, a poljudske tribine priredit će svojim, ali i protivničkim igračima još jedan spektakl. Očekuje se više od 25.000 gledatelja, a iz kluba su pozvali sve navijače da se suzdrže incidenata i paljenja baklji. Ruke i grla večeras bi trebali biti sva "pirotehnika" na poljudskim tribinama.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 19:35
    ajmoooo bijeliiii,samo još da mrtvi balog ne prenosi i bit će dobro
    Obrisan korisnik
  • Naronitanis01.08.2013. u 17:46
    Moj komentar se odnosio na tvoje prvi post (isprike zbog toga što je bilo nejasno), drugi post je svakako dobrohotan i podržavam ga. Što se tiče moje tvrdnje da provociraš, to se, osim na prvi post, odnosilo na tvoje konstantno provociranje na temama vezano uz Hajduka. Što se tiče promijene... [više na forumu]
    Naronitanis
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 17:07
    Kako sam provocirao? Samo sam upozorio da se raspoloženje od krajnjeg opreza promijenilo u 'Hajduk sigurno dobiva'. Često navodim takve primjere, i kad se radi o Dinamu, Hajduku, repki ili Barceloni, smatram da je to opasno i neozbiljno. Sad, ako ti želiš shvatiti moj post kao provokaciju, samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 15:53
    A uvijek će se naći pojedinci iako je meni kažnjavanje zbog skandiranja "Mamiću cigane/pederu" ,baklje koj ne završavaju u terenu ili transparentni pa makar bili uvredljivi za UEFU nisu razlog za kaznu.Samo istina i to bi se onda trebalo izbjegavati,ali opet kažem od 10000-25000 ljudi koji dođu na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • maxi01.08.2013. u 15:49
    nije ti njih briga za to, samo za pare od kazni
    maxi