Nogomet

Kovač: "Nadam se kako ćemo nastaviti tim putem, a Švicarska, Ukrajina i Hrvatska rješavat će pitanje prolaska skupine"

Damir Žbulj • srijeda, 14.08.2013.
Kovač: "Nadam se kako ćemo nastaviti tim putem, a Švicarska, Ukrajina i Hrvatska rješavat će pitanje prolaska skupine"
Foto: FaH

Mlada hrvatska U21 nogometna reprezentacija očekivano je u novi kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo startala pobjedom. Lihtenštajn nije bio ravnopravan suparnik, ček je pet pogodaka završilo u njihovoj mreži, a moglo je još toliko. Svoj službeni debi u jednoj pravoj natjecateljskoj utakmici imao je i izbornik Niko Kovač, koji je otkrio svoja razmišljanja pred nastavak kvalifikacija...

Lihtenštajn je na otvaranju novog kvalifikacijskog ciklusa i više no uspješno apsolvira i vrijeme je da se U21 reprezentacija već danas okrene novom suparniku. Izbornika Niku Kovača 9. rujna očekuje novo gostovanje, putuje se u Ukrajinu, i treba se napraviti analiza učinjenog u dosadašnjem razdoblju.

Protiv slabašnih lihtenštajnskih vršnjaka odličan je bio Dinamovac Marcelo Brozović s dva pogotka i asistencijom, a u listu strijelaca upisali su se i ove sezone odlični Petar Mišić, još jedan Dinamovac, ali na posudbi u Lokomotivi, kao i Bruno Petković, bivši junior Hrvatskog dragovoljca, danas član Catanije, koji je dobio i iskoristio priliku nakon slučaja Livaja.

Pohvalu za dobru partiju zaslužio je Interov Mislav Oršić, nakon što je početkom drugog poluvremena zamijenio Šituma, konačnom rezultatu pridonio je i asistencijom: "Vidjeli smo koliko se Latvija namučila protiv ovog Lihtenštajna. Željeli smo što prije do pogotka, ali nije nam se poklopilo. Nismo na otvaranju bili raspoloženi kao što smo očekivali. Imali smo problema nakon izgubljenih lopti, bili smo slabi u povratnoj trci. tko zna što bi bilo da je Lihtenštajn imao bržeg igrača," zabrinuto se pitao izbornik nakon uvjerljivog slavlja.

"Ulaskom Oršića bilo je i više aktivnosti. Znali smo da će protivnik fizički pasti. Vrlo sam zadovoljan igračima koji su ušli u igru i na kraju mislim da je rezultat sasvim zaslužen, da smo u kvalifikacije krenuli važnom pobjedom i nadam se da ćemo nastaviti tim putem," nada se bivši legendarni dugogodišnji kapetan hrvatske A selekcije.

Uz Hrvatsku i Lihtenštajn, u kvalifikacijskoj skupini 5 nalaze se još i reprezentacije Latvije, Švicarske i Ukrajine, koja je i idući suparnik U21 Hrvatske: "Znamo kako Latvija nekome može pomrsiti račune, nadam se da to neće napraviti nama, ali ipak mislim da će Švicarska, Ukrajina i Hrvatska rješavati pitanje prolaska skupine"

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2013. u 09:34
    To je odlika velikih trenera, priznati mane i nakon što demoliraš nekoga. Sad, neki to rade radi preseravanja u stilu 'ma mogli smo vam utrpati još 5 komada ali eto nije štimalo' a neki (a mislim da tu spada i Kovač) jednostavno kritički analiziraju igru svoje momčadi svjesni da bi ih boljke mogle... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2013. u 09:23
    Ovo mi se sviđa od Nike. Ističe slabe točke igre i momčadi i nakon rezultata 5:0. Jedino tako se mogu popraviti ti segmenti igre! Ajde Niko osvoji prvenstvo, i onda preuzmi velike dečke!!
    Obrisan korisnik