Nogomet

Kek: "Najvažnije je da svi daju sve od sebe, a onda će doći i rezultat"

Branimir Korać • srijeda, 28.08.2013.
Kek: "Najvažnije je da svi daju sve od sebe, a onda će doći i rezultat"
Foto: FaH

Rijeka je pred još jednim velikim dvobojem sa Stuttgartom. Ovaj put Riječani brane malu prednost od 2:1 s Kantride koja je uz malo više koncentracije mogla biti i značajno osjetnijih 2:0...

Nakon 2:1 pobjede Rijeke na Kantridi, nada u prolazak u skupine Europske lige je ostala živa. Šteta za onaj primljeni pogodak u posljednjim trenucima susreta, ovo je dosta neugodniji rezultat, ali Riječani i dalje imaju prednost i sami drže konce prolaza.

Trener Rijeke Matjaž Kek ne pomišlja na predaju i svjestan je kako je ovo posebno važna utakmica za Stuttgart koji s novim trenerom želi uhvatiti puno bolju formu.

"Nakon riječkog poluvremena vodimo 2:1 i idemo bez straha u goste velikom protivniku. Svjesni smo da je Stuttgart promijenio trenera i puno mu znači ova utakmica, ali isto tako i mi imamo svoju računicu", tvrdi Kek.

Kek nije pobornik one priče kako promjena trenera obično donosi pozitivan šok i bolju igru momčadi.

"Nekad je to tako, međutim nekada se ništa ne promijeni. Stuttgart je u svakom slučaju kvalitetna momčad i morat ćemo puno raditi. Moramo im uzeti loptu i napraviti ih nervoznima, ako to i uspijemo, neće im biti jednostavno."

Što se tiče taktike za Stuttgart, slovenski stručnjak najavljuje kako se neće prilagoditi protivniku i zatvarati.

"Nećemo se samo braniti i igrati bunkeraški. Želimo zabiti gol i tako ćemo se i postaviti. Imamo dosta problema s ozljedama, ali nema izgovora, istrčat će najbolje što Rijeka ima."

U Stuttgartu se ne očekuje rasprodan stadion kao u Bundesligi, ali za očekivati je atmosferu u kakvoj većina igrača Rijeke nije nikada igrala.

"U Žilini smo bili impresionirani i nadam se da nam se to neće ponoviti. Nema razloga za strah ili trenu jer smo protiv Stuttgarta već igrali i pokazali da možemo s njim. Pokazali smo da svima možemo zabiti i vjerujem da to možemo i u Stuttgartu. Meni nije najvažniji rezultat, bit ću prezadovoljan ako svi igrači daju sve od sebe . Ako to naprave, onda će doći i rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 22:45
    Sretno i samo hrabro, vjerujte u prolaz i dajte sve od sebe i bit cemo svi skupa ponosni!
    Obrisan korisnik
  • Tonco28.08.2013. u 21:19
    Forza Rijeka!
    Tonco