Rukomet

Zagrebaši za kraj priprema osvojili turnir u Novigradu, Meškov teško do treće pozicije

Zvonka Keliš • subota, 31.08.2013.
Zagrebaši za kraj priprema osvojili turnir u Novigradu, Meškov teško do treće pozicije

Hrvatski rukometni prvak CO Zagreb na posljednjem je pripremnom turniru, točnije, Istri Handball Cupu u Novigradu, prikazao odličnu formu te je s dvjema pobjedama osigurao i pobjednički pehar, dok su njegove mlade snage Ivić i Stepančić proglašeni najboljim vratarem, odnosno, strijelcem natjecanja. Drugo mjesto pripalo je slovenskom Mariboru, dok je Meškov na hrvatski pogon završio kao treći.

Istria Handball Cup ove je subote stigao i do svog finalnog dana, točnije, do borbe za plasmane. Nakon što su dan ranije hrvatski i regionalni rukometni prvaci potvrdili dobru formu ususret novoj i uzbudljivoj sezoni nadasve uvjerljivim slavljem nad rumunjskom Stiintom Municipal Dedeman, vrijeme je bilo i za njihovu borbu za naslov na posljednjem pripremnom turniru uoči početka sezone. S druge strane terena čekala je momčad slovenskog Maribora koja je u petak na sedmerce uspjela svladali još jednog regionalnog predstavnika predvođenog hrvatskim rukometašima, ekipu Meškov Bresta koju je, pak, očekivala borba za treće mjesto s rumunjskim viceprvakom.

Zagrebaši su u borbu za naslov na turniru krenuli vodstvom 2:1 i 4:2 nakon čega se zagrijavaju i Slovenci te ubrzo poravnavaju rezultat na 5:5. Uzbudljivo je i napeto bilo u narednim trenucima dvoboja u kojima obje momčadi pokazuju koliko su željen slavlja. Nijedna se ekipa stoga ne uspijeva znatnije odvojiti te se na predah odlazi s izjednačenih 15:15.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Luka Stepančić s 11 postignutih pogodaka, Zlatko Horvat zabio je njih šest, dok je najbolji kod Maribora bio Miha Zarabec sa sedam golova, a njih šest dodao je Simon Razgor.

Odličan je u redovima Meškov Bresta bio kapetan Ljubo Vukić s osam pogodaka, njih šest dodao je Viachaslau Shumak, Domagoj Sršen nije se upisao u listu strijelaca, a Roberta Markotića i Davida Špilera i dalje muče ozljede, dok se kod Stiinte Municipal Dedeman istaknuo Marius Bondar sa šest golova.

Uvodne minute nastavka nanovo su donijele nešto raspoloženije rukometaše Borisa Dvoršeka koji se odmah odvajaju na 18:16, dok netom kasnije osiguravaju i pet pogodaka prednosti (25:20). Međutim, vratio se Maribor u susret, ponovno ga vratio u egal da bi u uistinu samoj završnici ogleda CO Zagreb stigao na 30:28 te na koncu konačnim slavljem 31:29 ponio titulu pobjednika Istria Handball Cupa.

Zanimljivo i uzbudljivo bilo je i u dvoboju za treću poziciju na turniru u kojem su Rumunji dobro namučili Bjeloruse, no na koncu su ipak minimalno poraženi. Meškov hrvatskog trenera Željka Babića dobro je otvorio susret te je poveo 5:3 i 8:6 te je polako, ali sigurno gradio svoju prednost sve do same završnice prvoga dijela kada se budi rumunjski predstavnik. Stiže Stiinta tako na 12:15 i s tri uzastopna pogotka osigurava izjednačenje na poluvremenu (15:15).

Napeto je bilo i u nastavku ogleda u kojem se odvija prava mala borba za pobjedu. Brest se na samome startu drugoga poluvremena ponovno odvaja od svog suparnika (20:16), no rumunjski rukometaši ni tada ne posustaju te vrlo brzo stižu na samo minus jedan (21:22). Odvojili su se Bjelorusi tada na sigurnijih pet golova razlike (27:22), ali Stiinta je i dalje bila uporna te se je u posljednjim minutama stigla i na minus dva da bi na koncu susret završio s minimalnim slavljem Meškov Bresta (32:31) koji tako osigurava treće mjesto na turniru.

Po završetku turnira proglašeni su i oni najbolji, a na petome izdanju Istria Handball Cupa posebice su se istaknuli Zagrebaši. Filip Ivić tako je proglašen najboljim vratarem, dok je Luka Stepančić najbolji strijelac turnira u Novigradu. Najboljim igračem proglašen je, pak, Miha Zarabec iz Maribora.

Istria Handball Cup, Novigrad:

Utakmica za treće mjesto:
Meškov Brest - Stiinta Municipal Dedeman Bacau 32:31

Finale:
CO Zagreb - Maribor Branik 31:29

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!