Košarka

Bogdanović: "Puno nam je pomogla pobjeda protiv Gruzije, ali smo nepotrebno komplicirali"

Branimir Korać • subota, 07.09.2013.
Bogdanović: "Puno nam je pomogla pobjeda protiv Gruzije, ali smo nepotrebno komplicirali"
Foto: EPA

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu, nakon Gruzije pala je i Poljska. Bila je to još jedna neizvjesna utakmica u kojoj su Repešini izabranici slavili 74:70...

Iako je tijekom prvog poluvremena imala i 20 poena prednosti, igrala uistinu sjajno u početnoj fazi, Hrvatska je Poljskoj dopustila da u završnici dođe samo na poen zaostatka i otvori utakmicu.

"Očito je da ne možemo mirno. Ova nam je pobjeda vrlo važna i s psihološkog aspekta. Uspjeli smo na kraju slaviti iako smo imali 20 poena razlike i vratili ih u utakmicu te nepotrebno zakomplicirali situaciju. Dosta nam je problema stvarao Ignerski kojem smo ostavili previše otvorenih situacija.", govorio je Bojan Bogdanović za HTV.

Bogdanović smatra kako je pobjeda protiv Gruzije bila okidač za dobar ulazak protiv Poljske.

"Puno nam je pomogla ona pobjeda protiv Gruzije. Ta nas je pobjeda podigla nakon što smo je ostvarili u zadnjim sekundama i stvarno smo fenomenalno otvorili susret protiv Poljske. Odigrali smo odličnu obranu i ubacili puno laganih poena u tih prvih deset minuta."

Slijedi dvoboj protiv domaćina Slovenije koji zasad izgleda prilično dobro.

"Slovenija je zasad odlična, razbila je Španjolsku i neće nam biti nimalo lako. Igraju iznimno agresivno predvođeni Dragićima, iza sebe imaju puno dvoranu i očekuje nas vrlo težak posao."

Najbolji igrači Poljske su uspješno zaustavljeni, a cilj je isto napraviti i sa Slovencima.

"Znali smo da moramo zaustaviti njihovu osovinu Lampe - Kelati - Gortat i mislim da smo to napravili jako dobro. Isti recept moramo iskoristiti i za slovenske glavne igrače."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!