Košarka

Srbi s dodatnom motivacijom čekaju Španjolce, Francuzi žele izbaciti domaćina

Bernard Jurišić • srijeda, 18.09.2013.
Srbi s dodatnom motivacijom čekaju Španjolce, Francuzi žele izbaciti domaćina
Foto: Simon Maljevac

Nakon točno dva tjedna "borbi" u Sloveniji, od danas kreće ono pravo. Popravnog više nema, a večeras ćemo znati prva dva polufinalista. Srbija s dodatnom motivacijom čeka Španjolsku, a Francuska želi izbaciti domaćina Sloveniju...

Zaboravite sve što ste vidjeli, ono što ćete danas i sutra vidjeti za većinu reprezentacija će definirati završnu ocjenu nastupa na Eurobasketu. Kreću četvrtfinala, eliminacijske runde u kojima nemam popravnog ispita.

Najvažniju utakmicu na prvenstvu danas čekaju Srbi i Španjolci, te Slovenci i Francuzi. Španjolci su se "sumnjivim" porazom protiv Italije pobrinuli za osiguravanje dodatne motivacije Srbima, kojima nije baš najbolje "leglo" to što su Španjolci za protivnika radije "odabrali" njih nego Litavce.

Danas na Eurobasketu

Srbija - Španjolska (17:30h)
Slovenija - Francuska (21h)

"Moramo zaboraviti sve što se dosad dogaalo, da smo u prva dva kruga bili prvi ispred puno zvučnijih reprezentacija. Počinjemo novu fazu natjecanja, a cilj nam je dobiti barem jednu od preostale tri utakmice", skromno je najavio izbornik Srbije Dušan Ivković.

Jedna od tri pobjede Srbima bi osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo, a Španjolci će im na tom putu biti prva prepreka. Prilično neiskusna momčad Srbije, predvođena Nenadom Krstićem, imala je i uspona i padova u Sloveniji, dok su Španjolci imali nekih impresivnih izdanja, ali i poraza koji se nisu očekivali.

Što Srbija duže bude u utakmici - šanse joj rastu. Španjolci su u Sloveniji "gazili" sve reprezentacije koje su uspjeli slomiti u prve tri četvrtine, no gubili su utakmice u kojima su u posljednju četvrtinu ulazili s otvorenim rezultatom.

Francuzi će pred punim Stožicama pokušati izbaciti domaćina Sloveniju. Obje su reprezentacije porazima zaključile drugi krug, pitanje je koliko će ti porazi ostaviti traga na psihi igrača obiju reprezentacija. Posebno kod Slovenaca, koji su prilično razočarali svojih desetak tisuća navijača uvjerljivim, doduše ne i skupim, porazom od Finske.

Bit će to dvoboj dvojice NBA razigravača, Gorana Dragića s jedne i Tonyja Parkera s druge strane. Vjerojatno se može reći da koji od njih dvojice dobije dvoboj, njegova će reprezentacija biti pred vratima polufinala. Jedna će reprezentacija u svakom slučaju ponoć dočekati s velikim razočaranjem.

EP 2013., završnica

četvrtfinale

Srbija60:90Španjolska
Slovenija62:72Francuska
Hrvatska84:72Ukrajina
Litva81:77Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2013., završnica

četvrtfinale

Srbija60:90Španjolska
Slovenija62:72Francuska
Hrvatska84:72Ukrajina
Litva81:77Italija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 19:24
    Evo ponovo sam pogledao postove ....Zundulja i Mala Truba su imali pravo ... ostali slabo. Kiddjason2 nije pogodio taktiku Srbije. Ivković očito ne prati ovaj portal. Uglavnom ... rastavili su Srbiju. Krstić se nije vidio od Gaola.
    Obrisan korisnik
  • sportoz18.09.2013. u 18:19
    Ostali samo dugmići!!!
    sportoz
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 18:17
    25 na poluvremenu za španjolsku. divota
    Obrisan korisnik
  • nido18.09.2013. u 15:28
    Nadam se da ce se Francuzi danas podignuti i zapoceti ozbiljno ovaj turnir, do sada nisu ni igrali... :-P
    nido
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 15:23
    Ajmo srbi danas zgazite te umišljene španjolce...
    Obrisan korisnik