Nogomet

Video: Napoli svladao viceprvaka Europe, Arsenal uspješan u Francuskoj

Josip Piršljin • srijeda, 18.09.2013.
Video: Napoli svladao viceprvaka Europe, Arsenal uspješan u Francuskoj
Foto: EPA

U jednoj od najtežih grupa Lige prvaka pobjedama su startali nogometaši Napolija i Arsenala. Talijani su na svom terenu potpuno nadigrali aktualnog doprvaka Borussiju Dortmund, dok je Arsenal istim rezultatom (2:1) pobijedio na Velodromeu Marseille.

Napoli - Borussia Dortmund 2:1

Talijanski je klub prikazao vrlo dobru igru protiv aktualnog viceprvaka Europe i pobijedio s 2:1. Borussia nije bilo toliko opasna po gol Reine, a na ruku im nije išlo niti isključenje vratara Weidenfellera bez kojeg su igrali cijelo drugo poluvrijeme.

Napoli je do početnog vodstva došao u 29. minuti kada je sa strane ubacio Zuniga, a glavom mrežu Nijemaca zatresao Higuain. Bivši napadač Real Madrida mogao je zabiti drugi pogodak u 45. minuti kada je izbio pred Weidenfellera, a njemački vratar je nepropisno zaustavio loptu rukom izvan svog šesnaesterca, te ga je sudac isključio.

Domaća je momčad bolju igru naplatila u 67. minuti kada je povisila svoje vodstvo. Insigne je izveo slobodan udarac s više od 20 metara i sjajno pogodio gornji kut za 2:0. Napoli je malo pokvario dojam nakon što je Zuniga postigao autogol tri minute prije kraja, te su do posljednjeg sučevog zvižduka strahovali za pobjedu, ali izdržali su.

Marseille - Arsenal 1:2

Arsenal je uspio u novu sezonu Lige prvaka krenuti pobjedom. Topnici su za početak vrlo teške grupe gostovali u Francuskoj kod Olympique Marseillea i osvojili tri boda rezultatom 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, no u nastavku su Wengerovi igrači "proradili", a istaknuo se Gibbs s dvije asistencije.

Prvi gol engleska je momčad postigla u 65. minuti kada je Gibbsov ubačaj sa strane odlično iskoristio Walcott. Arsenalov je veznjak bio velika prijetnja francuskoj obrani sve do izlaska iz igre u 78. minuti. Ubrzo nakon toga Arsenal je povećao svoju prednost na 2:0 i utakmica je praktički bila riješena.

Ramsey je zabio drugi gol Arsenala preciznim udarcem koji je bio pretežak za Mandandu. Velšanin je u sudačkoj nadoknadi skrivio jedanaesterac kada je startao na Andre Ayewa, a njegov mlađi brat Jordan Ayew bio je siguran s bijele točke za konačnih 2:1.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Marseille1:2Arsenal
Napoli2:1Borussia D.
1Borussia D. 611:6+512
2Arsenal 68:5+312
3Napoli 610:9+112
4Marseille 65:14-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 15:02
    Da nam argumentiras zasto je Napoli los? Ne svidja ti se tamo pizza ili pasta? Steta sto smo primorani citati glupe i ne argumentirane komentare.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 14:51
    Ma kakav Napoli, pa s njima će se i Francuzi sprdati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 14:09
    Napoli odličan,Benitez pronašao klub gdje će moć razvijat svoju igru,BVb odlična kao uvijek,nadam se prolazu Napolija i Bvb.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 11:13
    Šteta za ovu pobijedu Arsenala u gostima, nadam se da će ipak na kraju Borussia i Napoli završiti na vrhu skupine i proći dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 09:22
    Skupina opravdala naziv derbija. S jedne strane mi je žao BvB jer su se napromašivali zicera, ali tako to bude u nogometu. 2 promašiš, pa onda treći pokušaj ti protivnik zabije... Sve u svemu, zaslužena pobjeda Napolija, ali i potpuno hrabra igra BvB
    Obrisan korisnik