Nogomet

Video: Poraz Bjeličine Austrije u debiju u Ligi prvaka, Atletico nadjačao Zenit

Sportnet • srijeda, 18.09.2013.
Video: Poraz Bjeličine Austrije u debiju u Ligi prvaka, Atletico nadjačao Zenit
Foto: EPA

Prvu utakmicu u Ligi prvaka u povijesti kluba nogometaši Austrije iz Beča nisu uspjeli okruniti i pobjedom. Debitanti su skupo prodali kožu, ali i ostali bez bodova u srazu s Portom. Madridski Atletico svladao je Zenit, no utakmica je odlučena tek u posljednjih pola sata.

Austria Beč - Porto 0:1

Nakon što su iz ždrijeba skupina Lige prvaka izbacili kuglicu s imenom hrvatskog prvaka Dinama, nogometaši Austrije iz Beča dočekali su i svoj debi u elitnom europskom nogometnom natjecanju. U goste im je stigao Porto, ali nije imao razumijevanja za domaćina i kući se vraća s minimalnom pobjedom od 1:0.

Nenad Bjelica mogao je biti zadovoljan kako su njegovi izabranici ušli u susret i stvorili nekoliko prigoda, no Porto se do kraja prvog dijela othrvao pritisku, a zatim u 55. minuti došao do pogotka vrijednog tri boda. Nakon ubačaja Danila mrežu domaćina zatresao je Lucho Gonzalez.

Mogla je Austria izjednačiti već u sljedećem napadu, Marko Stanković pogodio je vratnicu, a zatim je i Hosiner u dva navrata imao priliku doći do pogotka, no rezultat se više nije mijenjao. Kaja Rogulj u redovima Bečana odigrao je cijelu utakmicu.

Atletico Madrid - Zenit 3:1

U drugoj utakmici skupine G madridski Atletico pred svojim je navijačima novu sezonu Lige prvaka otvorio pobjedom nad ruskim Zenitom i prekinuo niz ruske momčadi od deset utakmica bez poraza.

Atletico je lomio otpor gostiju sve do pet minuta prije odmora, kada je korner izveo Koke, a na bližoj vratnici loptu dočekao Brazilac Miranda i španjolskoj momčadi donio prednost na odmoru.

Sjajnu su akciju izveli igrači Zenita u 58. minuti, nakon nekoliko lijepih dodavanja još ljepšim udarcem Hulk je rasparao madridsku mrežu i gostima donio izjednačenje, no u egalu nisu uspjeli ostati dugo.

Već u 64. minuti Arda Turan je vratio prednost Atleticu nakon slabe reakcije gostujuće obrane, a pitanje pobjednika riješio je debitant Leo Baptistao deset minuta prije kraja utakmice.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Austria Beč0:1Porto
Atlético Madrid3:1Zenit
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 07:41
    nije neka sreca ta skupina u kojoj je Austria, nemaju razvikanih protivnika, a opet su autsajderi
    Obrisan korisnik