Nogomet

Video: Basel šokirao Chelsea na Stamford Bridgeu, Schalke uvjerljiv protiv Steaue

Josip Tolić • srijeda, 18.09.2013.
Video: Basel šokirao Chelsea na Stamford Bridgeu, Schalke uvjerljiv protiv Steaue
Foto: EPA

Prvo kolo skupine E Lige prvaka ponudilo je dvije naizgled lake zadaće za Chelsea i Schalke koji su na domaćem terenu dočekali Basel odnosno Steauu. I dok su Nijemci uspjeli slomiti otpor Rumunja u nastavku zabivši tri gola, Švicarci su nastavak susreta na Stamford Bridgeu okrenuli u svoju korist vrativši se iz zaostatka od 1:0 pogocima Salaha i Strellera za senzaciju u Londonu.

Chelsea - Basel 1:2 (1:0)

Rijetko se kad događalo da José Mourinho na klupi Chelseaja gubi dvije utakmice u nizu. No posljednji je tjedan bio iznimka koja je potvrdila pravilo. Nakon premijerligaškog poraza kod Evertona u subotu, Bluesi su morali stisnuti ruku i Baselu na startu Lige prvaka na Stamford Bridgeu. A nakon prvog poluvremena sve je izgledalo tako dobro.

Držali su domaćini veliku nadmoć u posjedu lopte, stvorili nekoliko dobrih prilika da bi pred odlazak na odmor uspjeli poentirati. Asistencija Franka Lamparda za Óscara koji iz okreta u šesnaestercu lijepo pogađa suprotni kut činila se kao trenutak koji će prelomiti utakmicu.

Iz svlačionice je, međutim, izašao neki drugi Basel. U 71. minuti Mohammad Salah iskoristio je neopreznost u obrani Chelseaja i preciznim udarcem s desne strane kaznenog prostora na dodavanje Strellera pogodio za 1:1.

Ako je to bio hladan tuš za navijače osvajača Europske lige, što bi se tek moglo reći za trenutak deset minuta potom. Asistent je postao strijelac; Streller je na udarac iz kuta Delgada na prvoj vratnici glavom pogodio za 1:2 i veliko slavlje momčadi Murata Yakina.

Schalke 04 - Steaua 3:0 (0:0)

Jednako slabo krenuo je i Schalke u drugom susretu ove skupine, ali je u drugom dijelu ipak potvrdio status favorita u ogledu protiv Steaue u Gelsenkirchenu. Točno sredinom nastavka Atsuto Uchida radi potez utakmica i ubačajem s boka vara cijelu obranu Rumunja uključujući vratara Tatarusanua i pogađa za 1:0.

Nakon vodstva gosti su se otvorili tražeći izjednačenje, što je Schalkeu omogućilo još napadačkih akcija. Jedna od njih 12 minuta prije kraja završila je sretno; Draxler je uposlio Boatenga, a novo domaće pojačanje pogodilo za udvostručenje vodstva. Priču je zaključio Draxler u 85. minuti nakon sjajne dubinske lopte Fuchsa.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Schalke 043:0FCSB
Chelsea1:2Basel
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 22:05
    bravo basel.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 12:41
    Zapravo i jesam. Ja sam bio oduševljen. Svaku njegovu ekipu osim Intera sam cijenio, čovjek stvara sistem iz mentaliteta i sposobnosti igrača. Štogod rekli navijači Liverpoola, čovjek ih je doveo do LP, što je bio senzacionalan uspjeh. A ta ekipa nije bila toliko talentirana, ali je Rafa iskoristio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yurraz19.09.2013. u 10:10
    Gledam sažetke ove steaue i ko da gledam dinamo. Drže se kolko tolko i onda dobiju ultra kretenski prvi gol koji si niti jedna ozbiljna momčad ne smije priuštit i nakon tog slijedi raspad sistema... Poznato?
    Yurraz
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 10:00
    Da je Dinamo dobio Basel u kvalifikacijama naši vrli novinari bi rekli 55% - 45% za Dinamo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 09:15
    Niste ni znali što imate - sami ste si krivi ;)
    Obrisan korisnik