Europska liga, skupina I, 1. kolo, 19.09.2013, 21:05 h, Stadion D. Afonso Henriques
Suci: Aleksej Kulbakov, Žuk, Getikov, Šerbakov, Cinkevič (svi Bjelorusija)
Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
Abdoulaye Ba 36'
Nii Plange 48'
Moussa Maazou 68'
Andre Andre 81'
4:0(1:0) Rijeka
Rijeka

Video: Rijeka bez pravih prilika u Portugalu, Vitória napunila Vargićevu mrežu

Ivan Pavić • četvrtak, 19.09.2013.
Video: Rijeka bez pravih prilika u Portugalu, Vitória napunila Vargićevu mrežu
Foto: EPA

U prvom kolu Europske lige u skupini I, Rijeka je na gostovanju kod Vitórije Guimaraes ubilježila svoj najteži poraz u povijesti europskih kupova izgubivši od portugalskog predstavnika potpuno zasluženo 4:0...

Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
Rijeka
1
Douglas
5
Luis Rocha
6
Moreno
11
Andre Andre
15
Paulo Oliviera
16
Nii Plange
(do 73')
22
Moussa Maazou
23
Pedro Correia
28
Andre Santos
(do 75')
33
Chris Malonga
53
Abdoulaye Ba
Pričuvni igrači
7
Marco Matias
73'
38
Tiago Rodrigues
75'
 
Trener
Rui Vitoria
11
(do 75')
13
(do 18')
91
(do 51')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Nakon početnog odmjeravanja snaga prvu veću priliku na utakmici imala je Rijeka u devetoj minuti. Benko se uspio izboriti za loptu pored dvojice obrambenih igrača domaćih te zapucao prema, ali branič Oliveira uspijeva blokirati udarac riječkog napadača.

U 13. minuti Vargić je još jednom ove sezone sjajnom reakcijom spasio vrata Rijeke. Pokrivač je bio neoprezan i izgubio loptu blizu riječkih vrata do koje je došao Moreno i dobro pucao prema vratima, ali Vargić izlazi kao pobjednik. U ozljedama načetoj Rijeci još jedna se dogodila u 19. minuti kada je igru zbog ozljede morao napustiti Lešković, a zamijenio ga je Bertoša.

U tom periodu Vitória je bila bolja na terenu, pokušavali su udarcima izvan šesnaesterca preko Malonge i Santosa, a najbolju priliku imali su u 27. minuti kada se Plange oslobodio Marića i s lijeve strane neometan pucao prema vratima Rijeke, ali Vargić je još jednom sjajno reagirao.

Pritisak domaćina urodio je plodom u 36. minuti nakon što je Bertoša prvo spasio loptu s gol-linije nakon udarca Malonge i poslao ju u korner, a iz tog udarca iz kuta Ba postiže pogodak s pet metara nakon što je glavom asistirao Andre Andre.

Već početkom drugog poluvremena u 48. minuti domaćini dolaze u vodstvo. Maazou je probio po desnoj strani nakon sjajne lopte Malonge, vratio povratnu loptu u riječki šesnaesterac gdje Plange prvi dolazi do lopte i neometano postiže pogodak za udvostručenje vodstva.

Vitória je i nakon drugog pogotka bila bolji protivnik iako nije imala izglednih prilika sve do 67. minute i novog pogotka u mreži Vargića. Marić je napravio prekršaj za najstrožu kaznu nad Andre Andreom, a siguran izvođač bio je ponajbolji pojedinac na utakmici Maazou.

u 74. minuti Vargić je opet spašavao Rijeku od još veće katastrofe. Pucao je ovaj put Matias, ali Vargić uspijeva obraniti udarac. U 81. minuti ni Vargić nije mogao više spašavati. Nakon slobodnog udarca Vargić je nesigurno reagirao, ali lopta se odbila do Matiasa koji dodaje do Morena koji puca s ruba šesnaesterca, a Vargić i to uspijeva odbiti u stranu, ali do lopte prvi dolazi Andre Andre koji postiže pogodak za 4:0.

Rijeka je za kraj ipak izvela jednu lijepu akciju. U 90. minuti Kvržić je s desne strane nabacio loptu za Benka koji atraktivno iz blizine pokušava "škaricama", ali lopta nije završila u mreži.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Real Betis0:0Lyon
Vitória Guimarães4:0Rijeka
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Doktor Zak20.09.2013. u 21:26
    teško se može protiv bilo koga iz europe s jednim stoperom. uzrok i posljedica, nema se tu više što filozofirati...
    Doktor Zak
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 10:41
    Vitoria je dobar klub ali nije toliko bolja od Rijeke (što će se vidjeti i u uzvratu). Dogodilo se da je obrana odigrala katastrofalnu utakmicu (iz ocitih razloga) i mislim da se to nece vise ponoviti. Tek je pocetak natjecanja i Rijeka će jos rasti (barem sto se igre tice). Međutim mene vise... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 09:33
    Nemamo mi šta vas učinit ponosnima,Hajduk ne igra za Hrvatsku,nego za sebe.Samo Hajduk,jebes sve ostalo.HZV!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 09:32
    Nemamo mi šta vas učinit ponosnima,Hajduk ne igra za Hrvatsku,nego za sebe.Samo Hajduk,jebes sve ostalo.HZV!
    Obrisan korisnik
  • Zdren20.09.2013. u 09:30
    jako loša rijeka, bez ikakve ideje i ičega
    Zdren