Rukomet

Červarov Metalurg pred 7000 navijača porazio favorizirani PSG

Ivana Strahija • nedjelja, 29.09.2013.
Červarov Metalurg pred 7000 navijača porazio favorizirani PSG
Foto: EPA

Subotnji rukomet u Ligi prvaka donio je mnogo uzbuđenja, no najsretniji su bili makedonski ljubitelji rukometa, koji su svjedočili sjajnoj igri Metalurga protiv PSG-a...

Pivovarna Laško Celje – St Peterburg 29:22 (15:10)

U Zagrebovoj skupini je Celje došlo do prve pobjede, a u dvorani Zlatorog je pred 1300 gledatelja domaći sastav nadigrao goste iz Rusije i s pravom ih ostavio na dnu tablice skupine A.

Iako su na samom početku susreta Rusi, mahom preko Nasirova, uspjeli koji put probušiti mrežu iza golmana Skoke, brzo su se Slovenci sabrali i polako počeli graditi prednost. Ona je do kraja prvog dijela iznosila +5, no u drugom se dijelu Rusi vraćaju i smanjuju na svega dva gola razlike (16:14), većinom zbog domaćih pogrešaka.

Do 44. minute Celje ima +7, ali slijedi još jedan pokušaj vraćanja St Peterburga u igru. U 44. minuti je po domaćine ne tako ugodnih -4, no tada Skok spušta roletu, a njegovi suigrači to znaju iskoristiti za konačnih sedam golova prednosti.

Hrvat u redovima Celja, Ivan Slišković, postigao je pet pogodaka, a nakon utakmice je kazao: "Možemo biti zadovoljni pobjedom te igrom u obrani, o čemu svjedoči i mali broj primljenih golova. Konačno smo upisali prve bodove, a od velike su nam pomoći bili naši navijači, koji su nas bodrili tijekom cijelog susreta."

Dunkerque HB – Orlen Wisla Plock 25:28 (13:15)

U skupini B, Dunkerque je nakon Kielcea upoznao i Wislu, te upisao i drugi poraz sezone. Izgleda da je Francuzima poljski rukomet pravi kriptonit, no jasno je da će morati uvelike poboljšati svoju igru ukoliko misle napraviti išta u Ligi prvaka ove sezone.

Iako su Poljaci nešto slabije započeli utakmicu, hrvatski golman u redovima Wisle Marin Šego zaustavio je pravovremeno par francuskih lopti te su gosti brzo prešli u prednost, a u 25. minuti, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Rumunju Valentinu Ghionei (11 pogodaka), imali i 9:14.

U drugom poluvremenu ipak nešto slabija igra Wisle, a trener je iz igre izvadio i Šegu te poslao Adama Morawskog na gol u 41. minuti, te se Francuzi drže na razmaku od dva-tri gola. Iako su u par navrata gosti mogli riješiti susret, ostaje "na knap" do kraja, no bodovi odlaze u Poljsku.

"Za nas je ovo izuzetno razočaravajući rezultat. Nije nam nedostajalo ni snage ni želje, nego smo bezveze gubili lopte, dopuštajući Poljacima lake golove. Iako naša ekipa ima nekoliko vrlo dobrih i talentiranih igrača, vidi se nedostatak iskustva u Ligi prvaka", rekao je trener Francuza Patrik Cazal.

Metalurg Skoplje – PSG Paris 28:26 (12:12)

Sedam tisuća gledatelja u dvorani Boris Trajkovski nije ni na minutu prestajalo navijati za svoju momčad, Metalurg bivšeg hrvatskog izbornika Line Červara, a srčana se podrška itekako isplatila, jer Skopljani sada imaju četiri boda na tablici skupine C.

"Cijela momčad zaslužuje čestitke, ovo je bio naš poklon našoj publici, ali i dokaz svim našim kritičarima. Ovo je bilo više od igre, pokazali smo pravo sportsko zajedništvo. Nije lako igrati protiv PSG-a, no svojim sam igračima kazao da se igra do isteka 60. minute i da možemo pobijediti srčanošću protiv zvijezda", kazao je na konferenciji za medije po utakmici Červar.

Susret je svakako bio izuzetno uzbudljiv. U prvom dijelu se igralo gol za gol te nijedna momčad nije uspijevala doći do veće razlike, dok je u drugom Metalurg povukao i došao do +4. Iako su se Francuzi potom vratili u igru, prevladalo je 18 obrana Darka Stanića i sjajna rola Renata Vugrinca s devet pogodaka.

U redovima pobjednika, Nikola Kedžo se nije upisao u strijelce, ali je zaradio jedno isključenje, dok je u redovima onih poraženih, PSG-a, hrvatski trolist imao redom: Marko Kopljar tri pogotka, Igor Vori dva pogotka uz jedno isključenje i Jakov Gojun bez golova i isključenja.

Barcelona – Wacker Thun 45:26 (18:11)

Nakon remija u Skoplju protiv Vardara, Barcelona je konačno došla do pobjede protiv švicarskog debitanta, Wacker Thuna. Španjolci su u prvom poluvremenu došli do +7, a u drugom razliku digli na impresivnih 19 golova razlike.

Po susretu je pomoćni trener Wackera Dragan Dejanovic kazao: "Nemam ništa za prigovoriti momčadi, no naravno da je rezultat previsok u našim očima."

Barcelonu je po broju pogodaka predvodio dvojac Nikola Karabatić - Kiril Lazarov (po šest golova), dok je u redovima Wackera sedam zabio Luca Linder. Jedini Hrvat na parketu bio je gostujući igrač Borna Franić, koji se u strijelce upisao dvaput.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Telekom Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 18:41
    BravoLino gdje god dođe i koga vodi ostvari dobar rezultat
    Obrisan korisnik
  • nido29.09.2013. u 12:10
    Svaka cast za ovaj skinuti skalp!!!
    nido
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 11:10
    Kako toa se slucilo nekoj da go izbrka Lino od hrvatska reprezentacija, pa covekot e umetnost. Francuskiot trenes sam si kaza na krajot bea popametni od nas, Lino e najdobar trener vo svetot,
    Obrisan korisnik
  • litleben29.09.2013. u 10:25
    Da li je to onaj Šego, koji nema mjesta u reprezentaciji?
    litleben