Rukomet

Mirko Alilović obranom u posljednjim sekundama Veszpremu donio pobjedu nad Löwenom

Igor Šestak • ponedjeljak, 30.09.2013.
Mirko Alilović obranom u posljednjim sekundama Veszpremu donio pobjedu nad Löwenom
Foto: EPA

Nedjeljni program u rukometnoj Ligi prvaka donio je četiri utakmice u tri skupine. U Zagrebovoj skupini napetu su utakmicu odigrali mađarski Veszprem i njemački Rhein-Neckar Löwen, a s 30:29 bodovi su pripali domaćinima u čijim su redovima nastupili Renato Sulić i Mirko Alilović. U skupini B druge su ovosezonske pobjede upisali Kiel i Kielce, u kojem je ponovno zapažena bila hrvatska kolonija, dok je u skupini D prvu ovosezonsku pobjedu upisao Aalborg.

Skupina A

Vrlo neizvjesnu utakmicu u skupini A, u kojoj nastupaju i zagrebački rukometaši, odigrali su mađarski Veszprem i njemački Rhein-Neckar Löwen. Pred pet tisuća gledatelja o pobjedniku je odlučivano u samoj završnici, a spretniji su na kraju bili domaćini i odnijeli pobjedu rezultatom 30:29. Tom pobjedom Veszprem je zasjeo na vrh tablice kao jedini klub s dvije pobjede, dok Lavovi još čekaju na svoju prvi te zauzimaju tek peto mjesto s jednim osvojenim bodom.

Mađari su odlično otvorili utakmicu i u prvih deset minuta ostvarili prednost 7:2. Nijemci su se ubrzo trgnuli, dobro koristili minute s igračem više, no na poluvremenu su ipak zaostajali 17:14. Do izjednačenja su stigli u 40. minuti, a onda se do posljednje sirene vodila izjednačena bitka za pobjedu. Veszprem je u 53. minuti vodio 29:27, ali je upao u napadačku krizu i Rhein-Neckar Löwen je još jednom izjednačio. Mogao je i do vodstva, ali Nijemcima se dogodila pogreška u napadu koju je kaznio Rodriguez i pogodio za 30:29. Zadnji napad su imali gosti, no udarac Schmida obranio je raspoloženi Mirko Alilović te donio Veszpremu nova dva boda.

Ilić je bio junak pobjede s čak devet golova, po četiri su za mađarski sastav upisali Nagy i Rodriguez, dok se Renato Sulić u strijelce upisao tri puta. Najbolji strijelac Rhein-Neckar Löwena bio je Gensheimer sa šest pogodaka, dok je pet upisao Myrhol.

Skupina B

Dvije su utakmice u nedjelju odigrane u skupini B, a pobjede su odnijeli Kielce i Kiel. Poljaci su u svojoj dvorani ugostili portugalski Porto i slavili s izrazito uvjerljivih 35:23. Igrači Porta dobro su se držali 28 minuta i zaostajali samo 14:12, no nakon toga su popustili i Kielce je na krilima Szmala ostvario veliku prednost.

Najbolji strijelci utakmice bili su Jurecki za domaćine i Duarte za goste, svaki sa šest pogodaka, a doprinos drugoj pobjedi Kielcea u ovoj sezoni Lige prvaka dali su i hrvatski rukometaši. Ivan Čupić se u strijelce upisao pet puta, Manuel Štrlek četiri puta, Denis Buntić tri puta uz jedno isključenje na dvije minute, a jednom je poentirao Željko Musa.

Kiel je imao nešto teži posao protiv danskog Koldinga, no rezultatom 29:26 stigao je do svoje druge pobjede u natjecanju. Prvo poluvrijeme proteklo je u izmjenjivanju momčadi u vodstvu, a na isteku 30. minute Kolding je vodio 14:12. Početkom nastavka Nijemci su se brzo vratili u egal pa u 41. minuti prvi put pobjegli na tri pogotka prednosti. S identičnom su razlikom ušli u posljednjih deset minuta, ali Danci su uspjeli zakomplicirati susret dolaskom na 27:26 unutar posljednje dvije minute. Ipak, preokret se nije dogodio i Kiel je zahvaljujući Ekbergu i Palicki sačuvao prednost.

Ponovno je u redovima Kiela briljirao Jicha i postigao čak 11 pogodaka. Ekberg je dodao pet, a Palicka je imao čak 17 obrana. Dance je predvodio Karlsson s devet golova, dok je pet postigao Rocas. U idućem kolu Kiel gostuje kod Porta, a Kielce kod Wisle.

Skupina D

U skupini D snage su u nedjelju odmjerili Aalborg i Naturhouse La Rioja. utakmicu su sudili hrvatski suci Milošević i Gubica, a danski je sastav slavio rezultatom 28:24. Aalborg je nakon prvih 25 minuta vodio s 14:8 zahvaljujući sjajnim obranama Erevika i napadački raspoloženom Sluntdu, a u nastavku je utakmice mirno kontrolirao zbivanja na terenu i upisao prvu ovosezonsku pobjedu. Španjolci su na začelju skupine bez osvojenog boda.

Prvi strijelac Aalborga bio je Larsen s osam pogodaka, dok su po šest dodali Slundt i Tvedten. Goste je sa sedam golova predvodio Malasinskas.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Telekom Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!