Nogomet

Tudor: "Već sam na poluvremenu htio zamijeniti petoricu igrača"

S Poljuda:Vedran Babić • subota, 05.10.2013.
Tudor: "Već sam na poluvremenu htio zamijeniti petoricu igrača"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Deveti derbi sv. Duje završen je bez pobjednika i bez golova. Obje su momčadi imale svoje prilike za postizanje pogotka pa tako oba trenera žale što nisu osvojili sva tri boda...

Hajduk i Split podijelili su bodove, što je nekako i najrealniji rezultat. Hajduk je generalno imao više od igre, no Split je imao bolje šanse i to već u prvih deset minuta. Hajdukov trener Igor Tudor nije zadovoljan kako je njegova momčad otvorila susret.

"Nekih 25 minuta nije bilo kako treba, nismo dobro ušli u utakmicu. Oni su ušli žešće i sreća je što nismo primili pogodak. Nakon toga smo sat vremena dominirali, što je rezultiralo klasičnim bunkerom Splita. Napadali smo, ali nismo uspjeli riješiti situacije koje smo napravili. Drugo je poluvrijeme za mene bilo dobro. Dominirali smo i pritiskali, to je ono što želim."

Tudor je priznao kako je razočaran, ali ne puno.

Tudor o Bešiktašu

10. listopada na Poljud stiže turski Bešiktaš bivšeg izbornika Hrvatske Slavena Bilića.

"Nadam se da će doći što više ljudi i da ćemo malo poboljšati financijsku situaciju u klubu. Bit će lijepo igrati protiv mog prijatelja Slavena Bilića i respektabilne ekipe."

"Postoji malo razočaranje, ali to je nogomet. Split je ozbiljna ekipa koja je to i pokazala. Oni su imali mentalitet koji ja nisam vidio u njihovim prethodnim utakmicama. To im je i donijelo bod."

Igrači su dali maksimum, kaže Tudor, no to večeras nije bilo dovoljno za pobjedu.

"Treba nam netko tko će napraviti razliku, sve ekipe tako igraju. Mi takve igrače danas nismo imali i zato imamo samo 0:0."

U ovoj utakmici Hajduk nije imao puno raspoloženih igrača.

"Ne bih o imenima, ali jedno petoricu sam htio promijeniti na poluvremenu. Činjenica je da 3-4 igrača nisu trenirali ovaj tjedan jer su imala neke probleme i to se moralo odraziti na njihove igre."

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hajduk je ovim bodom, barem na 24 sata, ponovno zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice. Osjećaju li igrači veći pritisak nego ranije?

"Pritisak kod sportaša prisutan je na svakom treningu. Ja to ne mogu uzeti kao opravdanje. Pritisak je ono što gura prave sportaše, tako ja to gledam. Možda je to nekome teret. Nama je svaka utakmica teška i to je činjenica. Da bismo rješavali utakmice lagano, moramo biti znatno bolji od protivnika."

Splitov trener Stanko Mršić generalno je zadovoljan izvedbom svoje momčadi i osvojenim bodom.

"Hajduk je dobra ekipa i to se potvrdilo. Rekao sam igračima da želim da stoje čvrsto u bloku i da budu opasni naprijed. U prvih deset minuta imali smo dva zicera koja je teže promašiti nego pogoditi. U prvom poluvremenu smo bili bolji. Hajduk je dominirao u drugom dijelu, ali ulaskom Ercega i Pehara dobili smo na čvrstini u sredini. Zaslužili smo taj bod."

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mršić žali za propuštenim šansama u otvaranju utakmice. Neprecizni su bili Belle i Vojnović.

"Da smo zabili, bilo bi drukčije. Hajduk bi morao izlaziti naprijed s više igrača."

Drugo je poluvrijeme Split odigrao bez svog kapetana Križanca.

"Igrom slučaja Križanac se ozlijedio i morali smo uvesti Radeljića, koji je bio nezagrijan, ali je dobro odigrao."

Mršić je istaknuo kako bi volio u veznom redu svoje momčadi vidjeti više živosti, a zanimljivo, isto to je rekao i poslije prošlog kola i poraza od Istre.

"Volim čvrstu i agresivnu igru, a večeras smo to dijelom i pokazali."

Splitov trener priznao je da mu nije bilo svejedno uoči ove utakmice, a poslije tog poraza od Puljana.

"Bilo je nezgodno doći nakon poraza od Istre, 'visiš' kao trener i pitaš se hoćeš li ikada više raditi u ovako organiziranom klubu."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199006.10.2013. u 13:03
    puno mi filozofira Tudor. razbacuje se floskulama i parolama ko da je iza njega 25 godina trenerske karijere na najvisem nivou a ne ko trener na samom početku. a i ego mi se čini na razini... za koju godinu nece se dat zivit od njega
    Hrvoje1990
  • The Phantom06.10.2013. u 00:20
    Bar je iskren i reka je da bi minja petoricu za razliku od nekoga koga neću imenovat (I.Š.) koji je reka da su bili toliko loši,ali opet ne bi (i nije!) minja nikoga nakon 45 minuta.
    The Phantom
  • Lucky number 1306.10.2013. u 00:14
    Lako je meni sad bit general poslije bitke ali romb je bija najveća pogreška na utakmici. Čim je uša Sušić igra je bila povezana i to je sličilo na nešto. Sad neka stožer pametno iskoristi stanku i neka povedu momčad hajdučki do novih pobijeda!
    Lucky number 13