Rukomet

Kielce i opet bolje od Wisle u povijesnom prvom poljskom derbiju Lige prvaka

Ivana Strahija • ponedjeljak, 14.10.2013.
Kielce i opet bolje od Wisle u povijesnom prvom poljskom derbiju Lige prvaka
Foto: EPA

U nedjeljnim susretima Lige prvaka s posebnim se nestrpljenjem očekivala repriza utakmice Wisle i Kielcea, u kojoj je ishod međutim bio jednak. A ništa novoga nije se dogodilo ni u Makedoniji, u kojoj PSG nikako da dođe do punog plijena...

Orlen Wisla Plock - Vive Targi Kielce 28:30 (17:16)

Krzysztof Lijewski (Kielce): "Pokazali smo svijetu da se u Poljskoj igra dobar rukomet, to mi je drago. No, mi smo trebali biti mnogo složniji u prvom poluvremenu, tek nakon što smo u svlačionici razmijenili par riječi smo se na parket vratili kako treba. Mislim da smo prerano, u glavama unaprijed, upisali pobjedu, dobro da smo se na vrijeme izvukli iz toga."

Po drugi puta u svega tjedan dana ponovno su se susreli Wisla i Kielce, a moćnija hrvatska kolonija bila je jača i na parketu. Rezultat u prvom povijesnom poljskom derbiju Lige prvaka nije bio toliko uvjerljiv kao onaj prvenstveni - no na kraju se broje bodovi, reći će iz redova Kielcea.

Susret u Ligi prvaka imao je dakle veću težinu, a svoj je posao Wisla shvatila izuzetno ozbiljno, te iskoristivši prednost domaćeg terena otišla 6:1. Zahvaljujući zalaganju Manuela Štrleka i Željka Muse, Kielce se međutim vraća u igru i više ništa nije sigurno. Na odmor, nakon što su par puna bili u prilici preuzeti vodstvo, gosti ipak odlaze s golom zaostatka.

U drugom poluvremenu, uz golove Štrleka, Kielce preuzima vodstvo na 18:19, a u 45. minuti odlazi i na dva gola plusa. No, Rumunj u redovima Wisle, Valentin Ghionea, dvaput izjednačuje (na 26:26 i 27:27), a uz veliku podršku pune dvorane Petar Nenadić okreće na 28:27. To je međutim bilo sve što su iscrpljeni domaćini mogli dati, a Denis Buntić zabija trideseti gol Kielcea.

U redovima Wisle Marin Šego imao je osam obrana, u redovima Kielcea, Venio Losert njih 12. Denis Buntić zabio je jedan gol, Željko Musa dva, Manuel Štrlek pet, a Ivan Čupić dva.

Vardar - PSG Handball 24:24 (9:12)

U Makedoniji PSG-u ide sve bolje, nakon što su u drugom kolu izgubili od Metalurga, u ovom su uspjeli uzeti bod Vardaru, u trećem bi susretu možda došli i do pobjede, no neće ga biti u ovoj fazi natjecanja.

Philippe Gardent, trener PSG-a: "Vardaru moram čestitati, osvojio je bod pošteno. Mi smo imali prednost cijelim tijekom utakmice, no nismo je znali zadržati. Ne znam je li dobro ili loše što smo remizirali, ali sam sretan što nismo izgubili. Momčad je u stvaranju, uspjeh će tek stići."

Dvorana Boris Trajkovski, dupkom puna već po makedonskom običaju, pokazala se još jednom fatalna za papirnate favorite, jer je u prvom kolu svega bod tamo dobila i Barcelona. Većim dijelom susreta vodio je pariški sastav, iako su skopski rukometaši imali 3:2 i 7:7, do poluvremena je bilo +5 za PSG. U drugom dijelu opet domaći prijete, dolaze do 14:14, no opet su Parižani povukli i vratili se na +5 kod 18:23.

Kad se činilo da je sve gotovo, Mikail Ćipurin i Timur Dibirov pišu sjajne pogotke za 21:24, a onda je put do nečeg većeg otvorio Strahinja Milić, vješto obranivši penal Samuela Honrubie. Minutu kasnije, domaći rukometaši stižu na 23:24, a urlik iz 7000 grla u skopskoj dvorani potom izaziva Hrvat Igor Karačić, koji je 50 sekundi pred kraj zabio za 24:24, svoj jedini pogodak utakmice. U preostalim sekundama obje su strane imale šansu za pobjedu, no pokušaj Mikkela Hansena obranio je Milić, a šut domaćeg kapetana Filipa Lazarova spriječio je francuski blok.

Uz pogodak Karačića, ostatak Hrvata u utakmici također je dao svoj obol rezultatu. Marko Kopljar i Igor Vori zabili su po četiri gola, dok je Jakov Gojun zaradio dva isključenja i crveni karton.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto27:31Kiel
Dunkerque18:20KIF Kolding
Orlen Wisla Plock28:30Barlinek Industria Kielce
1Kiel 10298:268+3017
2KIF Kolding 10249:240+914
3Barlinek Industria Kielce 10307:276+3113
4Orlen Wisla Plock 10275:277-28
5Porto 10241:278-375
6Dunkerque 10237:268-313

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!