Rukomet

RN Löwen sigurno slavio u Celju, Barcelona očitala rukometnu lekciju Metalurgu

Zvonka Keliš • nedjelja, 13.10.2013.
RN Löwen sigurno slavio u Celju, Barcelona očitala rukometnu lekciju Metalurgu
Foto: Davor Sajko

Treće kolo Lige prvaka ove je subote donijelo itekako zanimljive oglede. U skupini A njemački RN Löwen nakon vrlo dobrog je vodstva na poluvremenu na koncu upisao sigurno slavlje nad slovenskim Celjem, dok je napeto bilo i u dvoboju Porta i Kiela u skupini B gdje je njemački prvak na koncu osigurao slavlje s četiri pogotka razlike. Barcelona je, pak, u skupini C potvrdila svoju dominaciju te je nadasve uvjerljivo svladala makedonski Metalurg.

Celje PL - Rhein-Neckar Löwen 25:28 (7:13)

Zanimljivo je ove subote u sklopu trećega kola bilo u skupini A koja je donijela gostovanje njemačkih Lavova kod slovenskog Celja. Gosti iz Bundeslige već su u prvome dijelu dvoboja nametnuli svoj ritam i svoju igru te su svog suparnika pomoću vratara Niklasa Landina zaustavili na samo sedam postignutih pogodaka. Nakon uvodnih 10:5 Nijemaca trener domaće momčadi Vladan Matić pokušao je probuditi svoje momke koji naprosto nisu pronalazili rješenja u napadu, no nije bio uspješan i RN Löwen na predah odlazi s vodstvom 13:7.

Nastavak susreta donio je njemačko odvajanje na 16:9, ali i lagano slovensko približavanje nakon crvenog kartona Gedeona Guardiole. Iako je 12 minuta prije samoga kraja Mate Lekai pogodio za 18:21 gostujuća momčad uspjela je očuvati stečenu prednost te upisati prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka (28:25). Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Uwe Gensheimer s deset postignutih pogodaka, dok su najbolji kod Celja bili Nemanja Zelenović i Rok Žuran s po pet golova, a dva je dodao Ivan Slišković.

Porto Vitalis -Kiel 27:31 (17:16)

Unatoč izostanku Filipa Jiche zbog ozljede rukometaši njemačkog prvaka uspjeli su osigurati slavlje u gostima kod Porta koje na koncu nije uspjelo iznenaditi svog suparnika. Odlično je momčad Kiela krenula u dvoboj te je do sedme minute susreta imala sigurno vodstvo nakon čega domaćin preokreće rezultat u svoju korist (5:4). Vratili su se Nijemci ubrzo u vodstvo, no njihov napad nije bio na uobičajenoj razini, što Porto koristi kako bi se preko Gilberta Duartea odvojio na 14:11 te potom na predah otišao s minimalnim vodstvom 17:16.

U drugome dijelu ogleda Kiel je ipak pokazao ono što najbolje zna te je za deset minuta igre u nastavku preokrenuo rezultat u svoju korist za vodstvo 24:19. Istaknuo se tada i Andreas Palicka s vrlo dobrim obranama za njemačku momčad koja unatoč dobrim pokušajima Porta da sustigne svog protivnika uspijeva očuvati stečenu prednost te se kući vraća sa slavljem 31:27 te novim europskim bodovima. Sjajan je kod Kiela bio Marko Vujin s devet pogodaka, dok se kod Porta istaknuo Gilberto Duarte također s devet golova.

Barcelona - Metalurg 35:17 (17:5)

Naprosto sjajna i dominantna bila je Barcelona na svome terenu, točnije, u Palau Blaugrani, u ogledu s Metalurgom u sklopu trećega kola skupine C. Od prve pa do 60. minute katalonski je div iskazivao sve ono najbolje što zna, od čvrste obrane do odličnog napada. Povela je tako Barca odmah na startu 6:2 nakon čega njena prednost raste na 14:4, ali i 17:5 na poluvremenu.

Iako je gostujući vratar Darko Stanić bio na visini zadatka to nije previše pomoglo njegovoj ekipi koja je u nastavku zaostajala i po 18 golova za svojim suparnikom. Sjajan dan imao je domaći vratar Arpad Šterbik koji je svoju momčad do pobjede predvodio s velikih 18 obrana, a iako u susretu nije nastupio jedan od ključnih igrača španjolskog prvaka, Sjarhej Rutenka, Barcelona je na koncu upisala nadasve uvjerljivo slavlje 35:17. U pobjedu svoje momčadi Kiril Lazarov ugradio je devet pogodaka, dok je kod Metalurga Renato Vugrinec zabio šest golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Telekom Veszprem44:27Motor Zaporožje
Celje Pivovarna L.25:28Rhein-Neckar Löwen
St. Peterburg24:35RK Zagreb
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!