Rukomet

Dvoršek: "Mađarska obrana i Alilović bili su neprobojni za našu vanjsku liniju"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • nedjelja, 20.10.2013.
Dvoršek: "Mađarska obrana i Alilović bili su neprobojni za našu vanjsku liniju"

Rukometaši CO Zagreba ove su nedjelje na svom terenu upisali novi poraz u Ligi prvaka. Bolja je od Zagrebaša bila sjajna ekipa mađarskog Veszprema koja je čvrstom obranom i odličnim obrana Mirka Alilovića naprosto zaustavila Hrvate. Potvrdili su to poslije susreta kako gostujući trener Ortega tako i domaći Dvoršek, kao i igrači Alilović i Kaleb.

Momčad CO Zagreba u sklopu četvrtog je kola Lige prvaka u svojoj Areni ugostila rukometaše sjajnog mađarskog Veszprema koji su od prve minute nedjeljnog ogleda pokazali sve što znaju i umiju te su predvođeni odlično raspoloženim hrvatskim vratarem Mirkom Alilovićem upisali veliku pobjedu s 11 pogodaka razlike (33:22) vrijednu novih europskih bodova. Hrvatski su prvaci, pak, sakupili novo vrijedno iskustvo te se okreću novim rukometnim izazovima.

Riječ, dvije o susretu te sjajnom slavlju svoje ekipe za početak je kazao gostujući trener Carlos Ortega: "Bili smo dobri u obrani, Mirko je bio naprosto fantastičan i kada je ekipa sjajna u obrani pobjeda je tu. Zagreb je uistinu imao mnogo problema s našom obranom koja je susret prelomila u prvome dijelu", izjavio je španjolski trener te nadodao: "Zagreb, međutim, ima velik talent za budućnost te će za dvije, tri godine biti ozbiljan konkurent za Final Four Lige prvaka."

Alilović najavio vrhunski Zagreb

Pobjedu Veszprema nad CO Zagrebom netom nakon susreta prokomentirao je i junak nedjeljnog dvoboja, hrvatski vratar Mirko Alilović: "Odigrali smo vrhunsku 6-0 obranu koja inače krasi Veszprem, s puno izlazaka i kontakata. U prvih deset minuta takva je obrana meni omogućila da uđem u utakmicu i to je presudilo. Zaustavili smo potom Zagrebovu kontru i njihove vratare i to je bio ključ pobjede. Kada smo se, pak, odvojili na sedam razlike, Zagrebove su se ambicije za pobjedu izgubile. U drugom smo dijelu stisli prvih deset minuta, otišli na +11 i to je bio kraj."

Nastavio je potom Alilović: "Zagrebova je momčad mlada, ima mnogo talenata i veliku perspektivu i potencijal da bude jedna od velikih ekipa u Europi, onaj Zagreb kakav je nekad bio, samo treba ostati na okupu. Želim joj svu sreću i siguran sam da će barem 10 njenih igrača postati vrhunski igrači koji će nositi ovaj Zagreb u borbi za Final Four."

Osvrnuo se potom i vratar Veszprema na sjajnu podršku mađarskih navijača u zagrebačkoj Areni: "Rijetko koja ekipa ima navijače kakve mi imamo, u Zagreb ih je stiglo oko dvije i pol tisuće, nadglasali su Arenu i hvala im na podršci. Prošle godine u Celju bila je ista atmosfera te se nadam da će tako biti i ove sezone. Čini se da im ambicije rastu kako i nama, svaka im čast."

Svoje viđenje susreta potom je ponudio i domaći trener Boris Dvoršek koji je pohvalio igru Zagrebovih gostiju te posebice vratara Alilovića: "Sjajna je utakmica iz nas, zaslužena je pobjeda Veszprema, a i Alilović je imao odličan dan. Omjer obrana u korist Alilovića definitivno je ključ našeg poraza. Mađarska je obrana naprosto bila neprobojna za našu vanjsku liniju, a i ono što je prošlo Alilović je obranio. U tom je segmentu utakmica odlučena."

Nastavio je još potom kratko o Veszpremovu vrataru Zagrebov strateg: "Bili smo nemoćni u vanjskoj liniji s obzirom na mađarsku obranu, a tu je postojao i strah naših igrača, bolje rečeno respekt prema Aliloviću za kojeg svi znaju tko je. Upravo stoga mladi su Zagrebaši imali tremu prema njemu."

Trener Dvoršek otkrio je potom i čime nije bio zadovoljan u redovima svoje ekipe te na čemu ona još mora svakako poraditi: "Nisam zadovoljan igrom u obrani koja je bila premekana, naime, ako želiš igrati s ekipom poput Veszprema, koja je među tri najbolje momčadi u Europi i kojoj želim plasman na Final Four Lige prvaka ove sezone, moraš igrati agresivnije, s više prekršaja i isključenja. Ne može se jednostavno igrati bez isključenja, a mi smo naše prvo dobili u 58. minuti. Trebali smo i mogli smo bolje, ne kažem da bi bili blizu pobjedi, ali svakako smo trebali biti bolji."

Za kraj je, pak, trener CO Zagreba kazao: "Jednostavno smo premladi i prezeleni da igramo s Veszpremom, no na dobrom smo putu, bit ćemo zreliji i iskusniji, dobro radimo i treniramo i bit će to mnogo bolje. Protiv Veszprema su momci bili motivirani i stvarno su se borili, no ponavljam ispriječila se mađarska obrana i Alilović na golu. Sada stoga idemo dalje, analizirat ćemo utakmicu i vidjet gdje smo pogriješili i okrećemo se novom susretu u srijedu s Vojvodinom."

Nakon susreta u kojem je priliku za stjecanje iskustva dobio i mladi Ante Kaleb, strijelac tri Zagrebova pogotka prokomentirao je: "Igrali smo kao u Rusiji u prvom poluvremenu, podosta lošije u obrani, potom smo upali u crnu rupu, a to momčad poput Veszprema zna iskoristiti. Držala je iskusno razliku, nije dopustila da joj se približimo, Alilović je uz to branio sve zicere te se stoga nadam da ćemo drugi puta biti bolji."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Motor Zaporožje29:32Celje Pivovarna L.
Rhein-Neckar Löwen31:17St. Peterburg
RK Zagreb22:33Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • najludji klub u gradu21.10.2013. u 01:25
    Pa sta ti covjece radis na treninzima, obrana ne postoji, napad bezidejan... Ovo je nevidena sramota, da se s bivsim prvakom europe ovako sprdaju na njegovom terenu...
    najludji klub u gradu