Nogomet

Kovač: "Jako smo zadovoljni, posebno činjenicom da uzvrat igramo u Zagrebu"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.10.2013.
Kovač: "Jako smo zadovoljni, posebno činjenicom da uzvrat igramo u Zagrebu"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nije krio zadovoljstvo ždrijebom dodatnih kvalifikacija. Protivnik je onaj kojeg je i priželjkivao te šanse za prolazak na Svjetsko prvenstvo rastu...

Prva reakcija nakon što je Hrvatska izvukla Island u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, bilo je zadovoljstvo. Protivnik je svakako pobjediv i hrvatske šanse nisu male.

"Što se tiče ždrijeba sigurno je da smo zadovoljni. Pogotovo činjenicom da drugu utakmicu igramo u Zagrebu. Ali isto tako želim naglasiti da još nismo prošli. Znamo da je Island mlada, perspektivna i kvalitetna momčad s iskusnim trenerom koji je bio nekoliko godina i švedski izbornik te je s njom, ali i s Nigerijom bio na svjetskim prvenstvima", istaknuo je nakon ždrijeba Niko Kovač.

Upravo Lars Lagerbäck je poznato lice hrvatskom izborniku.

"Tri puta smo igrali kao igrači protiv njega, tri puta smo ga dobili. Jednom mi je čak predavao na Akademiji, a sada ćemo igrati jedan protiv drugog, on s jedne, ja s druge strane."

Odmah nakon ždrijeba kreće "akcija Island" za koju će se Kovač sa stručnim stožerom maksimalno ozbiljno pripremiti.

"Moramo se pripremiti maksimalno, sada kada znamo protivnika što prije ćemo uzeti sve informacije od njima, možda i sa strane od drugih Saveza. Nadam se da će nam svi dečki biti na raspolaganju, da će biti zdravi. I fizički i psihički se moramo toliko dobro pripremiti da možemo izdržati te dvije utakmice."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Byserabya22.10.2013. u 15:58
    Mi Hrvati iz Dijaspore!! Jedini!! HOS!!! Naprijed nasi!!! Niko nas Hrvat iz Dijaspore, a ne komunjara iz Hrvatske!! -------------------------------------Majmune, šuti i liži dalje Švapske riti...
    Byserabya
  • Byserabya22.10.2013. u 15:57
    Kakve veze ima gde igramo prvu ili drugu utakmicu? Igramo dvije utakmice u kojima je bitno ukupno biti bolji od protivnika, i tak se treba postaviti, a ne već u startu kalkulirati s glupostima.
    Byserabya
  • sportoz22.10.2013. u 01:33
    Obavijest i upozorenje za Niku i brata, mada su oni toga već svjesni. Da smo dobili bilo koga drugoga nitko im ne bi riječ rekao niti ih krivio u slučaju da se ne plasiramo u Brazili. Nakon ovih rezultata ždrijeba to više nije slučaj... Sretno!
    sportoz
  • Obrisan korisnik21.10.2013. u 23:46
    ak ovo nije trolanje, upucajte me odma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2013. u 23:18
    Mi Hrvati iz Dijaspore!! Jedini!! HOS!!! Naprijed nasi!!! Niko nas Hrvat iz Dijaspore, a ne komunjara iz Hrvatske!!!
    Obrisan korisnik