Nogomet

Osječani s novim trenerom dočekuju Rijeku, Dinamo traži potvrdu bolje forme

Sportnet • nedjelja, 27.10.2013.
Osječani s novim trenerom dočekuju Rijeku, Dinamo traži potvrdu bolje forme
Foto: Davor Sajko

Posljednje dvije utakmice 14. kola Prve lige sigurno će biti zanimljive. Dinamo je nakon promjene trenera pokazao uzdizanje forme, no za to treba potvrdu u prvenstvu, a promjena trenera u Osijeku garantira teško gostovanje Rijeci...

Nakon što su tijekom tjedna osvojili prvi bod u ovogodišnjem izdanju Europske lige, nogometaši Dinama pod vodstvom sportskog direktora i privremenog trenera Zorana Mamića okreću se domaćim obavezama i susretu protiv Hrvatskog dragovoljca u kojem Modri traže tri boda s kojima bi se poravnali na vrhu ljestvice s vodećim Hajdukom.

Iako je Dinamo favorit Mamić upozorava da je Hrvatski dragovoljac neugodna ekipa koja je već napravila probleme aktualnim prvacima: "Igraju bolje nego što imaju bodova i imaju vrlo dobrih igrača, znaju igrati i ako ne budemo pravi sigurno ćemo imati velikih problema. Naravno, protiv nas su svi posebno motivirani što je i normalno."

Dinamov strateg ne može računati na čak osam standardnih igrača pa će stoperski par činiti mladi Šimunović i Ćalušić. Ipak Dinamovi ciljevi su i više nego jasni: "Želimo ući u seriju pobjeda kakvu Dinamo mora imati, posebno u domaćem prvenstvu," zaključio je mlađi Mamić.

Nedostaju: Ademi, Šimunić (kartoni), Sammir, Addy, Husejinović, Sandomierski, Halilović (ozljede), Pamić (bolest)

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca nakon dvoboja s Hajdukom u prošlom kolu već ove nedjelje moraju na okršaj s Dinamom. Splićani su im pobjedu iščupali u sudačkoj nadoknadi, no dragovoljci se nadaju kako bi možda mogli ponoviti rezultat iz prvog dijela prvenstva, kada je u Kranjčevićevoj bilo neodlučeno 1:1, uz pogodak mladog Jana Doležala.

Dinamo će ih sigurno ovog puta shvatiti mrvicu ozbiljnije: "Pokazali smo kako možemo ravnopravno igrati sa svima, no, za nešto više i pozitivan rezultat protiv ovakvog probuđenog Dinama mi moramo biti iznad svojih mogućnosti, dok bi oni morali odigrati ispod svoje standardne razine. Za nas su ipak najvažniji susreti s izravnim protivnicima u borbi za opstanak," izjavio je trener Crnih Davor Mladina.

Strateg Dragovoljaca ne može računati na nekolicinu važnih igrača iz posljednje linije: "Imamo mi 20-ak podjednakih igrača i rotacijom u kadru nismo poremetili našu igru." Na travnjaku u Maksimiru trebali bi tako istrčati Čović - Meglaj, Mrčela, Komorski, Mršić - Zlatar, Živković - Ljubičić, Bačelić-Grgić, Jajčinović - Sivonjić.

Nedostaju: Kluk (kartoni), Tomić, Špehar (ozljeda)

Nakon poraza od Slaven Belupa uručen je otkaz Davoru Rupniku, a Ivica Kulešević dobio je povjerenje uprave. "Potrebno je hrabrosti za preuzeti ekipu u ovom trenutku, međutim u sportu bez izazova nema napretka", bila je prva izjava novog trenera bijelo-plavih.

Prva prepreka na novom poslu mu je ekipa Rijeke, za koju je rekao: "Rijeka je trenutno ponajbolja hrvatska momčad, no mi tražimo bodove spasa protiv svakog protivnika. Svaki bod je jako važan, protiv svakog protivnika, pa tako i protiv Rijeke."

U sastavu Osijeka se očekuje neke izmjene, a prema viđenom na treningu svoje mjestu u prvom sastavu trebali bi zauzeti Ivan Aleksić, Nikola Mandić i Slavko Bralić. Upitan je nastup prvog napadača Gorana Ljubojevića, no u Gradskom vrtu se nadaju da bi mogao biti spreman.

Posljednja tri susreta ova dva suparnika u Gradskom vrtu završila su bez pobjednika, a Rijeka je zadnji puta odnijela sva tri boda iz Osijeka u svibnju 2009. godine.

Nedostaju: Smoje, Perošević, Škorić (svi ozljeda)

U 14. kolu MAXtv Prve lige Rijeka gostuje kod Osijeka, posljednje momčadi prvenstva, i u kojoj su Riječani apsolutni favoriti za pobjedu. Riječki strateg Matjaž Kek najavio je kako neće podcijeniti Osijek.

"Bilo bi neodgovorno ući u ovu utakmicu iz gledišta trenutne pozicije Osijeka na tablici. To znaju biti nezgodne utakmice i plutajuće mine. Bilo bi neprofesionalno da se bahato postavimo. O tome sam puno razgovarao s igračima i te reakcije su bile dobre, iako je smiješno da o tome uopće moramo govoriti kad govorimo o profesionalnom nogometu", rekao je Kek.

Kek također smatra kako promjene trenera mogu izazvati pozitivan šok, ali također je naglasio kako unatoč ozljedama koje muče Rijeku, u Osijeku od svojih igrača očekuje igru dostojnu Rijeke.

Nedostaju: Tomečak, Cesarec, Zlomislić, Okechukwu, Mance (ozljede), Maleš (upitan)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 13:08
    nekužim zašto se benku stalno smanjuje broj golova..čovjek ima 10 golova a sportnet uporno to smanjuje!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG27.10.2013. u 11:57
    Kod Dinama se ti izostanci neće tolko primjetit jer imamo hrpu kvalitetnih igrača, a kod Dragovoljca bi se izostanci triju prvotimaca ipak mogli osjetit.
    Lovro-ZG
  • Forlan27.10.2013. u 10:28
    Dragovoljac bi mogao iznenaditi. Igraju agresivno i hrabro, a nee sjećam se kad je Dinamo imao ovoliko problema sa sastavljanjem momčadi, bar za vrijeme ove sezone.
    Forlan