Ostali sportovi

Split Seawolvesi u finalu dočekuju Sarajevo Spartanse

Mario Majdić Natrlin • petak, 01.11.2013.
Split Seawolvesi u finalu dočekuju Sarajevo Spartanse

Splitska momčad američkog nogometa nastavlja s razvojem i promocijom ovog sporta na području Dalmacije, ali i regije. Izborili su finale AFL lige gdje će 9. studenog u Splitu ugostiti sarajevsku momčad Spartanse...

Split Seawolvesi nastupili su u regionalnoj AFL ligi i nakon dva odigrana turnira izborili finale koje će se 9. studenog odigrati u Splitu. Protivnici su im Sarajevo Spartansi.

Ova tackle Liga se igra po sistemu devet na devet s pravilima sveučilišnog footballa, a Sarajevo Spartansi u Split stižu kao favoriti s obzirom da su u dosadašnje dvije službene utakmice oba puta slavili.

Iako je i sam nastup na ovoj tackle ligi velika stvar za Seawolvese i razvoj američkog nogometa u Splitu i Dalmaciji, pred morskim vukovima je ipak prilika za povijestan uspjeh i mogućnost osvajanja turnira što bi za ovu momčad bio veliki poticaj za daljnji razvoj.

"Čekale su nas utakmice s momčadima iz BiH koje već imaju iskustva dok je nama ovo bila prva godina igranja u tackle ligi. Imali smo dug period priprema jer nemamo financijske mogućnosti putovati na prijateljske utakmice, ali unatoč neiskustvu koje je rezultiralo porazom u prvoj utakmici, pokazali smo srce i borbenost na terenu i što je najvažnije od svega - prava smo momčad", izjavio je QB Seawolvesa, Dino Bajrić.

Bajrić osobito naglašava suradnju s kršćanskom udrugom His Print Ministries bez čije pomoći, donacija i koordinacije u organizaciji kampa s profesionalnim igračima američkog nogometa, Seawolvesi ne bi bili u mogućnosti igrati ligu čiji je suorganizator i Hrvatski savez američkog nogometa.

Neovisno o rezultatu, momčadski duh koji se izgrađuje kroz ovaj sport kao i iskustvo izgradnje tima, tvrdi Dino Bajrić, nešto je jedinstveno i najbolji je argument zašto je ovakav sport potreban Splitu i Dalmaciji.

"Rekao bih da je ovo nešto najljepše što sam doživio u životu i ponosan sam što sam dio Split Seawolvesa i što imam priliku igrati s ljudima koji su pravi entuzijasti i zaljubljenici u ovaj sport. Čovjek ne može poželjeti bolje suigrače", naglašava dodavač Seawolvesa.

Momčad i dalje vodi malu bitku u nastojanju da osigura teren za održavanje finalne utakmice. Od Grada za sada ne dobivaju potporu, ali je ova momčad od samog početka preživljavala i razvijala se bez prevelikog sluha od strane lokalnih institucija.

Uostalom, strast prema ovo sportu teško je pripitomiti.

"Posebno je vidjeti kako se ti ljudi žrtvuju. Svi oni imaju obaveze u životu. Faks, posao, neki od njih ženu i djecu, ali uvijek su na svakom treningu. Bilo da je kiša, bura, da su umorni taj dan ili da trče s posla i odrade 100% svaki trening., reći će Bajrić i pozvati sve Splićane i Splićanke da dođu podržati momke koji svim srcem igraju za svoj klub i svoj grad.

Bolja pozivnica kao da nije ni moguća. Dok ne pogledate video ispod:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2013. u 18:46
    Sve najbolje,Morski Vukovi. Redakciji,hvala za clanak I neka bude jos vise osvrta na football u Cro I regiji.
    Obrisan korisnik