Nogomet

Bez golova u prijateljskom susretu južnoameričkih sudionika Svjetskog prvenstva

Kristijan Musa • subota, 16.11.2013.
Bez golova u prijateljskom susretu južnoameričkih sudionika Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Prijateljsku utakmicu u Quitu odigrali su domaća reprezentacija Ekvadora te gosti iz Argentine. Ova utakmica se trebala pokazati kao dobar temelj za Svjetsko prvenstvo, kako su i jedni i drugi već osigurali svoj plasman na svjetskoj smotri. No, ova utakmicama nije urodila golovima, iako je izglednih prilika bilo pregršt s obje strane.

Argentinska nacionalna vrsta je bez Lionela Messija otputovala u Ekvador na prijateljski odnosno pripremni ogled pred Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu početkom lipnja naredne godine. Napadač Barcelone ozlijedio je koljeno te će s terena izostati barem do kraja ove godine, a neki liječnici prognoziraju i duže izbivanje i dalje aktualnog najboljeg igrača svijeta s terena.

“Messi je najbolji igrač na svijetu, a svaka bi momčad morala osjetiti njegov izostanak, kada izađu na teren“, rekao je argentinski izbornik Alejandro Sabella. „Kada njega nema, to odmah primijete suigrači, ali se moraju potruditi i nadomjestiti njegov izostanak iz momčadskog stroja“, dodao je.

Utakmicu su bolje otvorili Ekvadorci te su uputili čak 11 udaraca prema vratima Sergija Romera. U drugom poluvremenu su pak zatajili, dok je kod Argentinaca bilo sasvim suprotno. Gaučosi su osam od svojih ukupno devet udarac prema golu protivnika uputili u drugih 45 minuta igre. Na kraju golova nije ni bilo. Dok su domaći poprilično zadovoljni prikazanim, Argentinci žale za propuštenim prilikama, posebno Maxija Rodrigueza na samom startu utakmice.

“Argentina je jedna od najvećih nogometnih nacija u povijesti, koja i danas igra odličan nogomet. Bar ja vjerujem u to. Želim vjerovati. Čast je igrati dobro protiv njih“, izjavio je pak izbornik Ekvadora Reinaldo Rueda te dodao: „Naravno, uvijek želite pobijediti protiv takvih momčadi. Ali, trenutno, najvažnije je boriti se protiv ovakve momčadi i pokazati im sve naše snage, kojima raspolažemo.“

Ekvador će u utorak odraditi još jednu pripremnu utakmicu, u gostima protiv Hondurasa, dok će Argentinci igrati protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U drugoj odigranoj prijateljskoj utakmici dvaju reprezentacija Srednje Amerike, bez izborenog „Mundijala“ Trinidad i Tobago su svladali Jamajku 1:0 pogotkom Cyrusa. Ove dvije reprezentacije će se ponovno susresti u noći s utorka na srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!