Rukomet

Celje umalo iznenadilo Veszprem, Gorenje se revanširalo La Rioji

Jelena Bagarić • subota, 23.11.2013.
Celje umalo iznenadilo Veszprem, Gorenje se revanširalo La Rioji
Foto: EPA

U subotnjim susretima šestog kola grupne faze Lige prvaka Barcelona i PSG došli su do uvjerljivih pobjeda u skupini C. Katalonci su bili bolji od Dinamo Minska, dok je PSG svladao Wacker Thun. Iznenađenje je umalo priredilo Celje koje nije iskoristilo priliku da Veszpremu otrgne bod. Igrači Gorenja revanširali su se Naturhouse La Rioji za poraz iz petog kola.

FC Barcelona – HC Dinamo Minsk 35:25 (13:9)

Pobjedom protiv Dinama iz Minska, rukometaši Barcelone „zacementirali“ su se na prvom mjestu skupine C. Prvi pratitelj im je PSG koji zaostaje četiri boda. U utakmici protiv Bjelorusa Katalonci su u drugom poluvremenu pokazali svu raskoš svoje igre, te su uvjerljivo slavili s identičnim rezultatom kao i u prošlom kolu.

Prvi dio nije protekao u dominaciji Barcelone kao što se to očekivalo. Igrači Minska pružali su im dobar otpor, te im nisu dali da se previše rezultatski odvoje. Zaostatak od četiri pogotka na poluvremenu dao im je nadu da će u nastavku možda nešto promijeniti. Međutim, razigrala se Barcelona koja je u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrala momčad koju vodu Boris Denič.

Sjajan je u redovima Barcelone ponovo bio Siarhei Rutenka koji je postigao sedam pogodaka. Jedan manje na svoj konto upisao je Jesper Nöddesbo. Bjeloruse je s druge strane predvodio Maxim Babičev koji je postigao pet pogodaka.

PSG Handball – Wacker Thun 38:24 (22:11)

Jednosmjernu utakmicu odigrali su PSG i Wacker Thun. Pred domaćom publikom Parižani su već u prvom dijelu slomili otpor švicarskog prvaka koji je u svim segmentima igre bio nemoćan. Tako su skoro pa identičnim rezultatom iz prošlog kola rukometaši PSG-a došli do uvjerljive pobjeda koja ih je samo na jedan dan stavila na drugu poziciju u skupini C.

Igrači Wacker Thuna nisu imali nikakve šanse za pobjedu protiv objektivno puno moćnijeg PSG-a. Već nakon prvih pola sata igre Parižani su imali velikih 11 pogodaka prednosti. Iako je bilo očito da ne igraju toliko dobro kao u prvom poluvremenu, rukometaši PSG-a još su povećali svoje vodstvo i utakmicu su zaključili s velikih 14 pogodaka prednosti.

Igor Vori je kao i Luc Abalo i Fahrudin Melić postigao šest pogodaka u pobjedi PSG-a. Marko Kopljar postigao je dva, dok se Jakov Gojun nije upisao u strijelce. Markus Hüsser i Fabian Studer postigli su po pet pogodaka za Wacker Thun, dok je Hrvat u redovima švicarskog prvaka, Borna Franić, na svoj konto upisao četiri pogotka.

MKB – MVM Veszprem – Celje Pivovarna Laško 27:26 (13:10)

Rukometaši Celja bili su na korak do senzacije na gostovanju kod moćnog Veszprema. Iako se nekoliko minuta prije kraja činilo da će ovo biti još jedna laka pobjeda Veszprema, odlučni Celjani bili su borbeni i zamalo su došli do boda koji bi im donio veliku prednost pred dvoboj sa Zagrebom idući tjedan.

Celjani nisu dobro ušli u susret te su se već u 14. minuti imali šest pogodaka zaostatka. Do isteka prvih 30 minuta su ipak uspjeli umanjiti razliku te su na odmor otišli s tri pogotka zaostatka. Bolja igra Celja u nastavku došla je do izražaja u 52. minuti kada David Razgor pogađa za 23:22. Međutim, Veszprem je ponovo vratio prednost na svoju tranu te u 56. Minuti imaju 57:24 i činilo se da će lako privesti utakmicu kraju. No, borbeni Celjani došli su na 27:26 nakon što je Matjaž Skok obranio sedmerac Momiru Iliću. Priliku da napravi senzaciju dobio je Razgor koji je pucao sedmerac za izjednačenje, no promašio je te je pobjeda ipak otišla na stranu Mađara.

Najefikasniji u Veszpremu bio je Tamas Ivancsik sa šest postignutih pogodaka. Slijede ga Renato Sulić i Momir Ilić koji su dodali po četiri. Prvo ime Celja bio je Sebastian Skube sa sedam postignutih pogodaka, dok su Nemanja Zelenović i Gasper Markuč zabili po šest pogodaka.

Gorenje Velenje – Naturhouse La Rioja 33:28 (15:14)

Nakon što su u prethodnom kolu izgubili na gostovanju kod La Rioje, rukometaši Gorenja su im se pred domaćom publikom revanširali za taj poraz. U vrlo dobroj i dinamičnoj utakmici Slovenci su u drugom poluvremenu bolje odigrali te došli do važne pobjede u skupini D koja ih je lansirala na četvrto mjesto koje vodi u nastavak natjecanja.

Prvi dio susreta bio je veoma izjednačen. Borili su se i jedni i drugi, ali je minimalna prednost na poluvremenu ipak otišla na stranu domaće momčadi. U nastavku su se igrači Gorenja još bolje posložili te su slomili otpor Španjolaca koji su prije tjedan dana slavili s rezultatom 34:31. Konačnih 33:28 bilo je dovoljno Gorenju da preskoči La Rioju na tablici zbog bolje gol razlike.

Senjamin Burić bio je najbolji igrač Gorenja sa šest postignutih pogodaka, a još pet dodao je Stas Skube. Luis Felipe Reina Jimenez apsolutno je bio najbolji igrač La Rioje u ovom susretu s 12 postignutih pogodaka. Uz njega istakao se još i Thiagus Petrus Goncalves Dos Santos koji je mrežu Gorenja pogodio sedam puta.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg18:24Motor Zaporožje
Telekom Veszprem27:26Celje Pivovarna L.
RK Zagreb24:28Rhein-Neckar Löwen
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!