Nogomet

Video: Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra, Bordeaux bez prolaska u sljedeću rundu

Branimir Korać • četvrtak, 28.11.2013.
Video: Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra, Bordeaux bez prolaska u sljedeću rundu
Foto: EPA

Četiri od šest sudionika sljedeće faze natjecanja iz skupina D, E i F su poznata, a posljednje kolo donijet će i preostala dva putnika. U petom kolu najuvjerljiviji je bio Dnipro koji je visoko slavio uz pogodak Nikole Kalinića...

Skupina D

Remi na Centralnom stadionu u Kazanu potvrdio je Rubinovo prvo mjesto, a Mariboru je ostavio otvorenu nadu u prolazak. Rubin može žaliti za pobjedom jer je imao vodstvo do samog finiša susreta, međutim previše razloga za nezadovoljstvo nema jer je prvo mjesto sigurno.

Junak Maribora bio je Čakovčanin Dejan Mezga koji je u 86. minuti nakon kornera uhvatio domaćeg vratara Sergeja Rižikova na krivoj nozi i poslao loptu u mrežu.

Bila je to jedna od rijetkih prilika Mariborčana koji su u rezultatskom zaostatku bili sve od 43. minute kada je Natcho lijepim udarcem poslao Jasmina Handanoviča po loptu u mrežu.

Vrijednu gostujuću pobjedu ubilježio je Waregem koji je kasnim golom Juniora Malande slavio kod Wigana 2:1.

Wigan je dobro krenuo u utakmicu i već u sedmoj minuti Leon Barnett je doveo momčad Owena Coylea u vodstvo. Ipak, do odlaska na odmor Waregem je uspio doći do poravnanja zahvaljujući golu svoje prve zvijezde Thorgana Hazarda.

U nastavku susreta i jedni i drugi su mogli do gola, a kada to nije uspjelo Wiganu, pošlo je za nogom Malandi u 88. minuti za veliko slavlje Waregema kojem će u posljednjem kolu bod protiv Kazana na domaćem terenu biti dovoljan za drugo mjesto.

Skupina E

Fiorentina nije uspjela osigurati prvo mjesto u skupini na gostovanju kod Pacos Ferreire. Za to je trebala pobjedu, međutim odigrala je bez pogodaka u susretu bez previše prilika.

Domaćin je tako stigao do drugog boda u skupini, ali je još jednom potvrdio probleme s realizacijom i ostao je na samo jednom postignutom pogotku i to onom iz remija protiv Panduriija.

Pandurii je gostovao u Dnipropetrovsku i upisao visok poraz 4:1. Rumunji su bili na putu bez nade jer su ranije ostali bez šansi za prolaz i u ovom susretu nisu imali nikakve šanse.

Od prve minute u domaćem sastavu bio je i Nikola Kalinić koji je i doveo Dnipro u vodstvo. U 12. minuti je pogodio iz blizine nakon što mu je loptu spustio vrlo raspoloženi Roman Zozulya.

S tih 1:0 otišlo se na odmor, a onda su gosti u drugom dijelu doživjeli potop. Zozulya je takvo što najavio u 56. minuti, u 70. minuti Eric Pereira je smanjio iz kaznenog udarca, a golovima Šahova i Kravčenka domaćin je u posljednjih pet minuta završio posao.

Kalinić je igru napustio u 62. minuti kada ga je zamijenio upravo Šahov.

Skupina F

Bordeaux je ostao bez šansi za prolazak u sljedeći krug nakon što je na domaćem terenu poražen od Eintrachta iz Frankfurta s minimalnih 1:0. Imaju Francuzi za čim žaliti, bili su bolji, imali više prilika, ali kada ih nisu iskoristili, uslijedila je kazna.

Odluka je pala u 83. minuti kada je igrač s klupe Martin Lanig dobro reagirao na ubačaj Tranquilla Barnette i donio pobjedu gostima.

Ovom pobjedom Eintracht je ujedno i osigurao prvo mjesto na kraju natjecanja. Srđan Lakić je u igru ušao u 79. minuti umjesto Vaclava Kadleca dok je kod domaćina Gregory Sertić ušao na poluvremenu umjesto Marca Planusa.

Pogodaka nije bilo u Nicosiji gdje je Apoel remizirao s Maccabijem iz Tel Aviva. Ovaj remi približio je Izraelce prolasku skupine za što im je dovoljan bod u posljednjem kolu protiv Eintrachta i tada bi i matematički bili sigurni.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rubin Kazan1:1Maribor
Wigan1:2Zulte Waregem
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA29.11.2013. u 10:16
    U Bordeauxu skoro 15.000 Eintrachtovih navijača i njihova velika bakljada.....
    ZEEBANCIA
  • Zdren29.11.2013. u 09:34
    Ajde nemojte stavljati videe koji se automatski pokreću.
    Zdren