Nogomet

Video: Ludogorec pomrsio račune PSV-u, Valencia osigurala prvu poziciju

Josip Tolić • petak, 29.11.2013.
Video: Ludogorec pomrsio račune PSV-u, Valencia osigurala prvu poziciju
Foto: EPA

U ogledima petog kola skupina A, B i C Europske lige najuvjerljiviju pobjedu upisao je Kuban iz Krasnodara svladavši St. Gallen 4:0, dok je Valencia u drugom susretu minimalno bila bolja od Swanseaja u gostima. U Dinamovoj skupini B Ludogorec je odluku o drugom putniku u šesnaestinu finala odgodio za zadnje kolo jer je slavio nad PSV-om 2:0, a minimalna slavlja u skupini C ostvarili su Red Bull Salzburg u Elfsborgu (0:1) te Esbjerg protiv Standarda (2:1).

Skupina A

Uvjerljiv nastup u fazi po skupinama Europske lige Valencia je potvrdila i u ogledu petog kola, na gostovanju kod Swansea Cityja. Španjolski je sastav bio bolji od velškog zahvaljujući pogotku Daniela Pareja u 20. minuti nakon udarca iz kuta. Iako je domaćin zatresao mrežu krajem prvog dijela, pogodak mu nije bio priznat zbog sumnjivog zeleđa Jonja Shelveyja.

Valencia je tako osigurala prvo mjesto u skupini kolo prije kraja, a neizvjesnost o drugom predstavniku zadržao je Kuban svladavši u Krasnodaru švicarski St. Gallen čak 4:0. Već u trećoj minuti za domaćine je pogodio Lorenzo Melgarejo, početkom nastavka vodstvo je podebljao Ignatiev, a novim pogotkom Melgareja te još jednim Kaborea Rusi su ostali na tri boda manjka od Swanseaja.

Otočani, međutim, sve imaju u svojim rukama jer im je i bod protiv St. Gallena u zadnjem kolu dovoljan za prolaz dalje, dok Kuban ide na teško gostovanje na Mestallu.

Skupina B

Slovenac Roman Bezjak bacio je momčad PSV-a u očaj i Nizozemcima nanio i drugi poraz protiv bugarskog prvaka. Ludogorec je pogocima u završnici prvog i drugog poluvremena zadržao neporaženost nakon pet kola, a momčad iz Eindhovena morala je zadnjih 35 minuta igrati s igračem manje zbog isključenja Jeffreyja Brume.

Ovakav rasplet, uz pobjedu Čornomorca nad Dinamom u Odesi, znači da će PSV u zadnjem kolu na svom Philips stadionu odlučivati o drugoj momčadi koja prolazi dalje u srazu s Ukrajincima. Nizozemskom je sastavu, međutim, dovoljan i bod zbog pobjede u prvoj utakmici ovih dvaju sastava u Odesi.

Skupina C

U ovoj je skupini sve bilo jasno već nakon prošlog kola, a sada su favoriti svoj niz potvrdili. Red Bull iz Salburga na gostovanju kod Elfsborga u Švedskoj slavio je 0:1 zahvaljujući pogotku Marca Meilingera šest minuta prije kraja prvog poluvremena. Austrijanci su tako, uz Tottenham, jedini s maksimalnim učinkom u svih 12 skupina.

Za osvajanje prvog mjesta, međutim, momčad iz Mozartova grada u posljednjem kolu neće smjeti izgubiti s dva pogotka razlike od Esbjerga, danskog sastava koji je na svom terenu nadvisio mnogo renomiraniju ekipu Standarda iz Liegea 2:1. Dvostruki strijelac za Dance bio je Mick van Buren, a Belgijcima je privremeno izjednačenje početkom nastavka donio Igor de Camargo.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Kuban Krasnodar4:0St. Gallen
Swansea City0:1Valencia
1Valencia 612:7+513
2Swansea City 66:4+28
3Kuban Krasnodar 67:706
4St. Gallen 66:13-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!