Nogomet

Frančić: "Drago mi je da krećemo s 2:1, moji se igrači ne mogu opustiti"

Ivana Strahija • srijeda, 04.12.2013.
Frančić: "Drago mi je da krećemo s 2:1, moji se igrači ne mogu opustiti"

U srijedu se odlučuje od drugom polufinalistu Hrvatskog kupa, nakon što se u utorak plasirala Istra 1961 preko Zadra. Snage će u Zaprešiću odmjeriti domaći Inter i gostujući Slaven Belupo...

Pred tjedan dana, u Koprivnici je po prvih 90 minuta četvrtfinala Kupa rezultat glasio 2:1. Iako je pred susret trener Farmaceuta Mladen Frančić kazao kako je važno ne primiti pogodak, na obraćanju novinarima u utorak okrenuo je taj kiks Brazilca Edsona u prednost za svoju ekipu.

"Kup je uvijek neizvjestan i u stvari mi je drago da smo primili taj jedan pogodak i da je završilo 2:1. Sigurniji rezultat bi uzrokovao opuštanje kod moje ekipe, a ovako se igrači ne mogu opustiti te moraju ostati maksimalno koncentrirani na utakmicu", kazao je uvijek optimistični Frančić.

Strateg koprivničkog prvoligaša ima zašto biti zadovoljan, pošto je ubilježen odlični rezultat na Kantridi u nedjelju te su s Riječanima podijeljeni bodovi. "Naša je želja bila odmjeriti se s Rijekom, a mislim da su sada svi vidjeli tko je Slaven Belupo i kako igramo. Na žalost, nismo uspjeli pobijediti, presudila je kvaliteta igrača s klupe, odnosno, možda bi bolje bilo reći, fizička sprema onih s klupe."

Od susreta s Rijekom Belupo ima što naučiti: "Rijeka nas nije štedjela, krenula je protiv nas od prve minute punom snagom, čvrsto, dinamično, s mnogo prekida. Nama je jasno da moramo još mnogo raditi na pojedinim segmentima igre, no ja nisam čarobnjak da sve riješim u par tjedana."

Za Kup s Interom Frančić je najavio pokoju promjenu u početnih 11, pošto su mu igrači već umorni i pošto želi iskoristiti one koji su se pokazali dobrima na treningu. O pobjedi i prolasku u Zaprešiću Farmaceuti razmišljaju, no ne "rade ražanj sa zecom u šumi": "Treba prvo skočiti pa reći hop. Inter nam sigurno sprema dosta zamki i želi napraviti iznenađenje, a vjerujem da su se neki igrači štedjeli za sraz protiv nas i da je zato Interov rezultat za vikend kolo patio."

No, svakako je teško oduprijeti se nadanju da će upravo Slaven Belupo, s obzirom na katastrofalni start u sezonu, biti iznenađenje u Kupu i doći (barem) u polufinale: "Mislim da smo mi već popravili sezonu. Imali smo pet bodova nakon deset kola, sad ih imamo 16. Naravno, ne bježimo od želje za polufinalom", komentirao je Frančić.

Susret u Zaprešiću počinje u 16 sati.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!