Rukomet

Njemačka i Poljska prvi četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva

Jelena Bagarić • nedjelja, 15.12.2013.
Njemačka i Poljska prvi četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Osmina finala igra se u dva grada, Beogradu i Novom Sadu, a prve utakmice kompletirane su u Novom Sadu. U prvom susretu Njemačka je bez ikakvih problema nadigrala Angolu i u četvrtfinalu je čeka pobjednik iz utakmice između Danske i Crne Gore. Poljska je pak za prolazak dalje u finišu utakmice pobijedila Rumunjsku te ide na Francusku koja je u Beogradu svladala Japan.

Njemačka – Angola 29:21 (13:10)

Njemačka je pobjedom nad Angolom postala prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Srbiji. Utakmica je bila interesantna u prvih 18 minuta, no onda je Njemačka preuzela inicijativu i veoma lako došla do pobjede i plasmana u daljnju fazu natjecanja.

Bolje su utakmicu otvorile igračice Angole koje su povele s 2:5 u osmoj minuti. No, Njemice su krenule sustizati rezultat i konačno došle do izjednačenja u 15. minuti (6:6). Neizvjesnost je trajala do 18. minute kada je posljednji put rezultat bio izjednačen, ali tada Njemice preuzimaju kontrolu nad susretom i poluvrijeme završavaju s tri pogotka prednosti.

U drugom poluvremenu sve je krenulo nizbrdo za ekipu Angole koja je sve više počela igrački zaostajati što se odražavalo i na rezultat. Nakon 15 minuta igre u drugom dijelu reprezentativke Njemačke imale su sedam pogodaka prednosti. U jednom trenutku podigle su je i na devet, no igračice Angole uspjele su na kraju postići još jedan pogodak i minimalno ublažiti poraz.

Njemačku je do pobjede predvodila Laura Steinbach koja je mrežu Angole pogodila šest puta. Slijedi ju Susann Müller koja je zabila pet pogodaka. Kod Angole se ponovo istakla Marcelina Kiala koja je postigla osam pogodaka. Zanimljiv podatak kod Angole jest činjenica da su tri golmanice obranile samo dvije lopte u cijelom susretu.

Poljska – Rumunjska 31:29 (13:17)

Kao drugi četvrtfinalist iz Novog Sada izašla je reprezentacija Poljske koja je bila bolja od Rumunjske. U veoma zanimljivoj utakmici Poljakinje su posljednjih deset minuta susreta uspjele nadoknaditi zaostatak, povesti i na kraju izboriti prolazak u četvrtfinale. Tamo će ih čekati Francuska koja je u Beogradu pobijedila Japan.

Početna izjednačenost trajala je do 12. minute, no tada Rumunjska kreće u seriju od četiri pogotka koju predvodi Cristina Neagu. Ostvarenu prednost uspješno su čuvale, pa čak povećale do samog kraja poluvremena. Rumunjke je uglavnom predvodila Neagu koja je samo u prvom poluvremenu postigla šest pogodaka.

I u nastavku susreta sve je izgledalo dobro za Rumunjsku koja je bez većih problema održavala prednost s poluvremena. U 47. minuti Neagu je zabila za 22:26, i činilo se da će nakon Njemačke i Rumunjska otići u četvrtfinale. Međutim, serijom od sedam pogodaka u 11 minuta Poljakinje su izjednačile, a zatim i povele s tri pogotka. Tek ponovo u 58. minuti Neagu zabija 27. pogodak za Rumunjsku, no vremena za preokret više nije bilo. Velika serija Poljske bila je dovoljna za plasman u četvrtfinale.

Poljsku je do velike pobjede predvodila Alina Wojtas koja je postigla devet pogodaka. Slijedi ju s dva pogotka manje Kinga Grzyb, te Patrycja Kulwinska koja je postigla šest pogodaka. Osim Neagu koja je upisala deset pogodaka Rumunjska nije imala raspoložene igračice koja bi joj pomogla da odvede Rumunjsku u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren15.12.2013. u 23:17
    bemti rumunjsku
    Zdren