Nogomet

Hajduk želi s pobjedom na zimski odmor, Dinamo začiniti plasman u polufinale

Bernard Jurišić • srijeda, 18.12.2013.
Hajduk želi s pobjedom na zimski odmor, Dinamo začiniti plasman u polufinale
Foto: Bruno Karadža

Iako sport nudi nepredvidljive i sprektakularne rezultate, nitko se u Splitu ne zanosi mogućnošću da Hajduk dostigne Dinamovih pet pogodaka prednosti iz prve utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa. Bilo kakva pobjeda zadovoljila bi splitske apetite uoči zimskog odmora...

Trebala je to biti kulminacija jesenskog dijela sezone i bitka za osiguravanje borbe za drugi trofej sezone. No, Dinamo je praktično sve riješio već u prvoj utakmici u Zagrebu, popopivši Hajduk s 5:0 i lišivši uzvrat ikakve rezultatske drame.

Hajduk je prije četiri i pol godine uspio dostići Dinamovu prednost od 3:0, no ovakva prednost Modrih ne ostavlja Splićanima nekakvu realnu nadu u senzacionalan preokret. Svjestan je toga i trener Bilih Igor Tudor:

"Treba biti realan i reći da je rezultat najvjerojatnije nedostižan. Naš je cilj odigrati dobru utakmicu, biti na vrhuncu svojih mogućnosti i pobijediti Dinamo bez obzira kojom razlikom."

U odnosu na nedjeljni prvenstveni susret protiv Rijeke Tudor može računati na Sušića i Pašalića. Upravo preokret protiv Rijeke Splićanima je ulio dodatnu dozu samopouzdanja i vjeru da protiv Dinama mogu pružiti dobru partiju. Ako zbog ničega - onda zbog duga kojeg su ostavili navijačima u prvoj utakmici u Maksimiru.

Modri u Split stižu mirni i svjesni da u rukama imaju praktično nedostižnu prednost. U današnjih 90 minuta cilj je dodatno začiniti prolaz u polufinale kupa još jednom dobrom partijom protiv Hajduka.

"Imamo problema s ozljedama, nekoliko igrača neće putovati u Split, ali imamo dovoljno kvalitetnih rješenja koja će ih nadomjestiti. U Split idemo odigrati dobru utakmicu, pokušati pobijediti i potvrditi prolaz u piolufinale", kazao je uoči puta trener Dinama Zoran Mamić.

Mamić u Splitu neće moći računati na Brozovića i Sarea, uz Husejinovića, Pivarića, Šimunovića i Rukavinu, koji su izvan momčadi zbog ozljeda već neko vrijeme.

Lopta će s centra na Poljudu krenuti u 16 sati.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Hrvatski nogometni kup

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 15:48
    Nek bude 4:2 za Hajduk.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 14:55
    nadam se dobroj tekmi s obje strane....napokon imaju priliku i jedni i drugi igrat opusteno i pokazat kaj znaju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 14:45
    Nisam se ja 'uvatio' Hajduka. Da ti nacrtam: bojim se da će ovi naši mulci izletiti na teren da odrade tih 90 minuta i spušiti, a to nije dobro jer treba psihički potopiti Hajduk do kraja da im bude što teže u nastavku sezone i na zimskim pripremama -jer nama je to u interesu (kao što bi vama bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 14:27
    el capitan,šta si se uhvatio nikad lošijeg hajduka,šta se pališ na gluposti? bolje reci svom dragom vođi da se ostavi europe dok ga pleskaju ludogoreci, črnomereci i slični. mislim da je bolje da o tome ramišljaš,a ne da glumiš pijanog bogataša koji ne bi dao 2 kune prosjaku.
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG18.12.2013. u 13:55
    pobjeda za kraj polusezone bila bi lijepa
    Lovro-ZG