Nogomet

Lokomotiva gostuje u Puli, Dinamo dočekuje Splitovce

Sportnet • subota, 15.02.2014.
Lokomotiva gostuje u Puli, Dinamo dočekuje Splitovce
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U subotnjem programu Prve lige dva derbija, prvo onaj u Puli između Istre i Lokomotive, čiji su se treneri posljednji puta razišli na manje lijepi način, dok na Maksimiru, u kasnijem terminu, gostuje Split...

U Puli će treći ovosezonski dvoboj odigrati Istra 1961 i Lokomotiva. Momčad Igora Pamića tražit će prvu pobjedu pošto su Zagrepčani slavili u oba dosadašnja susreta s 2:1 uz dosta kontroverzi. Očekuje se kako će ponovno biti borbeno na terenu, a tenzije je digla i odluka da će suditi Andrej Burilo koji se zamjerio Puljanima.

"Složio sam sastav u glavi i planirao otvoriti susret s trojicom centralnih veznih igrača - Batarelom, Blagojevićem i Obšivačem. Oni su u odličnoj formi i mogli bi mi donijeli prevagu na sredini terena, ali Blagojević je dobio gnojnu anginu i ne mogu računati sljedećih pet dana na njega", kazao je Pamić.

Na vratima bi, kao i u Sigetu, trebao stajati Lovrić koji će zamijeniti Ježinu. Ozlijedio se Horvat, a poziciju desnog beka mogao biti od prve minute popuniti novopridošli Pavlović. Istra je nedavno u svoje redove dovela bivšeg napadača Rijeke Mutomba, no dobio je udarac na pripremnoj utakmici i upitan je za dvoboj s Lokosima.

Nedostaju: Blagojević, Horvat (ozljede)

Lokomotiva nakon odličnog otvaranje sezone, odnosno pobjede nad Slaven Belupom, pred sobom ima teški zadatak na travnjaku u Puli. Da će utakmica biti teža no ona protiv Farmaceuta naglasio je i trener Lokosa Tomislav Ivković: "Istra nam je najteži suparnik. S obzirom na prošle susrete, Istrani će biti dodatno motivirani jer smatraju da su u nekim prijašnjim utakmicama možda bili oštećeni. S obzirom da tamo igraju Obšivač, Radonjić, Batarelo, Jo, usudim se reći da Istra ima 5 posto više izgleda da pobijedi u našem susretu."

Ivković i Istrin trener Igor Pamić imaju neraščišćene račune: "Želim se ispričati Paminju, jer kada je na zadnjem susretu bio isključen nisam smio reagirati i išta mu reći. Zbog toga mu se ispričavam. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u Hrvatskoj. Trener koji jednog dana mora završiti u velikom klubu, a najveći klub kod nas je Dinamo", pohvale nije štedio Ivković.

U posljednjem su svom susretu na Aldo Drosini, u četvrtom kolu Prvenstva, slavili Lokosi s 2:1, a jednaki je rezultat bio i u 13. kolu. Lokosi se svakako nadaju da Istrane neće ove subote popratiti ona stara poslovica o trećoj sreći.

Nedostaju: nitko

Nakon što su zaostalom susretu savladali Istru, a zbog lošeg vremena još jednom odgodili utakmicu s Rijekom pred nogometašima Dinama je prvo proljetno kolo na svom stadionu. U goste aktualnim prvacima stiže Split koji je u prošlom kolu u samoj završnici doživio poraz od Hajduka iako su domaćini imali prednost od 1:0.

"Veselimo se utakmici, konačno dobrom terenu i vjerujemo da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te tako nastaviti formu iz Pule," izjavio je Zoran Mamić i posebno pohvalio svoga kolegu Stanka Mršića: "On je trener koji je imao dosta uspjeha protiv Dinama jer vrlo dobro zna postaviti obrambenu varijantu."

Ipak Mamić je uvjeren u nešto otvoreniji nastup gostiju: "Očekujemo da će i Split igrati malo drugačije od Istre, ali što god nas bude čekalo mi želimo utakmicu odraditi na pravi način i dobiti," zaključio je trener i najavio da bi od prve minute trebali krenuti Jeremy Taravel i Antonijo Ježina.

Nedostaju: Husejinović (ozljeda)

Drugi dio sezone Split nije započeo onako kako se nadao. Poražen je u gradskom derbiju od Hajduka i počinje gubiti korak s momčadima koje se bore za ulazak u Europu. Raspored Crvenima nije naklonjen jer ovog vikenda gostuju na Maksimiru kod vodeće momčadi lige, Dinama. Želja Splićana je tri boda, no trener Stanko Mršić kaže kako neće biti tragedija ako se izgubi. Nada se, zato, dobroj igri.

"Idemo odigrati dobru utakmicu. Dinamo je dobar i ima niz kvalitetnih igrača. Morat ćemo se pripremiti za drukčiju igru nego protiv Hajduka. U prošlom susretu na Maksimiru bilo je 0:0 do zadnje minute i u tom smjeru su naše nade da ostanemo neporaženi."

Mršiću će u ovoj utakmici nedostajati čak osmero igrača, od kojih bi gotovo svi bili u prvom sastavu. Zato se u momčad vraćaju Vitaić i Baraban, no iza njih je duga pauza zbog ozljede i oni bi prema trenerovim najavama trebali svoju priliku čekati s klupe.

Nedostaju: Erceg, Vojnović (kartoni), Zagorac, Bilić, Dujmović, Rugašević, Galović, Vidović (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!