Košarka

Posljednji dan NBA tržnice protekao relativno mirno

Branimir Korać • četvrtak, 20.02.2014.
Posljednji dan NBA tržnice protekao relativno mirno
Foto: EPA

Posljednji je dan za sve momčadi da se pojačaju ili možda svjesno oslabe do kraja sezone protekao bez nekih velikih tradeova. Iako su se neki veći igrači spominjali u kontekstu promjene klubova, to se nije dogodilo...

Najzvučniji trade obavljen u posljednjim trenucima

Posljednjeg dana NBA tržnice u posljednjim trenucima je obavljen i najznačajniji trade. Indiana Pacersi su poslali Dannyja Grangera u Philadelphiju, a u zamjenu su dobili Lavoya Allena i Evana Turnera.

Pacersi su tu napravili dobar posao, dobili su dobrog igrača u Turneru koji može biti vrlo kvalitetna zamjena za Lancea Stephensona. Osim toga riješili su se visokog Grangerovog ugovora.

Granger, bivši All-Star igrač, nakon velikih problema s ozljedama, nije više bio niti blizu stare razine. Sada dolazi u Sixerse koji su posljednjeg dana tržnice ostali bez Turnera i Hawesa, dvojice vrlo važnih igrača i u Sixersima bi trebao biti važna opcija u napadu.

Nuggetsi u Aaronu Brooksu pronašli zamjenu za Millera

Aaron Brooks još jednom napušta Houston Rocketse. Ovaj put seli u Denver Nuggetse gdje će biti zamjena Tyu Lawsonu.

Nuggetsi su ostali bez Andrea Millera, ali vrlo brzo su pronašli zamjenu za koju se nadaju da će biti bolja nego što je to Miller bio u posljednje vrijeme. Ne samo igrački već i odnosom prema treneru.

Brooksova karijera krenula je silaznim putem nakon što je tijekom lockouta boravio u Kini te se nada kako će u Denveru dobiti više prostora nego što je imao ove sezone u Rocketsima.

U zamjenu za Brooksa Rocketsi su dobili Jordana Hamiltona koji je u Nuggetsima više bio epizodist nego što je imao važnih rola. Međutim pokazao je kako može predstavljati pomoć s klupe i u Houstonu su bili voljni riskirati.

Hamilton se spominjao i oko Knicksa u poslu u kojem bi Nuggetsi dobili Benu Udriha, ali je na kraju dogovor postignut s Rocketsima.

Bucksi poslali Neala i Ridnoura u Bobcatse

Najlošija momčad lige Milwaukee Bucks riješila se Lukea Ridnoura i Garyja Neala, a zauzvrat dobila Ramona Sessionsa i Jeffa Adriena.

Priče o borbi za doigravanje s početka sezone danas se iz perspektive Bucksa čine smiješnima, nalaze se na dnu lige i u ovoj razmjeni su uspjeli uštedjeti ove godine oko dva milijuna dolara te za sljedeću sezonu oko 3.5 milijuna.

Igrački nije da su nešto previše napredovali, Sessions će im dobro doći u razigravačkom dijelu gdje može biti od pomoći, međutim od Adriena neće baš previše toga dobiti.

S druge strane ostali su bez Neala od kojeg su očekivali više te bez Ridnoura, iskusnog razigravača koji se nikako nije mogao uklopiti u ovu momčad. Nije bio zadovoljan minutažom, sukobljavao se sa suigračima, trenerom i jedva je dočekao odlazak bez obzira što je lijepe trenutke karijere proveo upravo u Bucksima.

Nezadovoljni Miller pronašao izlaz iz Nuggetsa i preselio u Wizardse

Tri kluba sudjelovala su u razmjeni u kojoj je prva zvijezda bio Andre Miller. Veteran je već duže vrijeme tražio izlaz iz Denver Nuggetsa koji su potvrdili kako Miller neće s njima završioti sezonu.

U Denveru su u krajnju ruku razmišljali o otpuštanju Millera, ali su željeli izbjeći tu situaciju kako bi ipak za njega nešto dobili, ali i spriječili neku elitnu momčad da ga naknadno potpiše.

Wizardsima će Miller dobro doći, razveselit će mu se definitivno i John Wall koji još uvijek od iskusnog razigravača ima što za naučiti.

U cijeloj toj priči Jan Vesely je preselio u Denver Nuggetse, a Philadelphia je dobila Erica Maynora i još dva izbora druge runde drafta.

Miami oslobodio mjesto na rosteru, Mason u Kingsima

Miami Heat riješio se usluga Rogera Masona jr. poslavši ga u Sacramento Kingse. U zamjenu za Masona Miami je dobio zaštićeni izbor druge runde drafta.

Međutim Mason neće ostati u Kingsima koji će ga otpustiti i kao slobodan igrač potražit će novi klub. Ove sezone u Miamiju se nije naigrao, odradio je 25 utakmica i postizao prosječno 3.0 poena po susretu.

Miami je ovim potezom potvrdio nagađanja kako će biti i sljedećih dana aktivan na tržištu te će pokušati angažirati iskusnog igrača bez ugovora i na taj način se dodatno pojačati.

Cavaliersi angažirali Spencera Hawesa

Cleveland Cavaliersi žele napraviti nešto više ove sezone, a kao potvrda toga je i dovođenje pomoći u reketu. Nakon što je Kyrie Irving ranije u zamjeni za problematičnog Andrewa Bynuma dobio pomoć u Luolu Dengu, Cavsi su doveli još jedno pojačanje.

Za dva izbora druge runde drafta, Earla Clarka i Henryja Simsa, iz Philadelphije su angažirali Spencera Hawesa koji bi trebao predstavljati pomoć Tristanu Thompsonu i Andersonu Varejaou u reketu.

Hawes ima ugovor do kraja sezone vrijedan 6.6 milijuna dolara, a ove sezone u Philadelphiji je prosječno bilježio 13.0 poena i 8.5 skokova po susretu.

Lakersi poslali Blakea u Warriorse

Los Angeles Lakersi i Golden State Warriorsi razmijenili su igrače, a glavna priča u toj razmjeni je Steve Blake. Veteran je napustio Los Angeles i otišao u Oakland gdje će biti zamjena Stephenu Curryju.

Lakersi će "preživjeti" odlazak Blakea sa Steveom Nashom i Kendallom Marshallom na poziciji razigravača, a za veterana su dobili dvojicu mladih bekova MarShona Brooksa i Kenta Bazemorea.

Blake je ove sezone prosječno ubacivao 9.5 poena uz 7.6 asistencija po susretu i sigurno će dobro doći Warriorsima u proširenju rotacije.

Netsi za Thorntona dali dvojicu veterana

Na tržištu su očekivano aktivni Brooklyn Netsi koji su pojačali vanjsku liniju dovođenjem Marcusa Thorntona iz Sacramento Kingsa.

Thornton u pravom izdanju može biti lijepo pojačanje Netsa, međutim igrao je prilično šareno ove sezone i vrlo je nepredvidljiv.

Međutim, u suprotnom pravcu su poslani Jason Terry i Reggie Evans, dvojica veterana od kojih su Netsi više očekivali, posebno što se tiče Terryja. Dobra vijest je što oni nemaju dugoročne ugovore i Kingsi će ih moći "unovčiti" na ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Philadelphia76ers22.02.2014. u 10:11
    pa phila je i htjela visoki ugovor jer ce iduce godine isteci taj ugovor i onda ce imat ekstra 11 mil. dolara ili koliko je vec grangerov ugovor da dovedu nekog odlicnog igraca preko free agency
    Philadelphia76ers
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 14:23
    Vrhusnki potez Pacersa (nisam sarkastican) Turner je, kak bi se reklo, "underrated". Ne mogu vjerovat da je Phi pustila Turnera za Granera + njegov visok ugovor.
    Obrisan korisnik
  • ailic21.02.2014. u 13:46
    Mogli bi namazat Miami...
    ailic
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 00:41
    nije Indiana luda nimalo,Granger je pokazivao znakove opadanja i morali su ga poslati negdje,zauzvrat su dobili odlicnog igraca,u oba smjera....jos kad bi im se Bynum dozvao pameti i koncentrirao na kosarku da malo odmijeni Hibberta starno bi mogli parirati Miamiju..
    Obrisan korisnik
  • Zdren20.02.2014. u 23:40
    nisam znao za ove "highly protected pickove" hm
    Zdren