Nogomet

Video: Kosovo odigralo prvu službenu utakmicu, pobjede Rusa, Bugara i Japanaca

Branimir Korać • srijeda, 05.03.2014.
Video: Kosovo odigralo prvu službenu utakmicu, pobjede Rusa, Bugara i Japanaca
Foto: EPA

Raniji program ove "prijateljske" srijede donio je one nešto manje zvučne dvoboje. U akciji je po prvi put bila reprezentacija Kosova koja je remizirala s Haitijem, a do pobjeda su stigli između ostalih Japanci, Rusi i Bugari...

Čast da odigra posljednju utakmicu na Nacionalnom stadionu u Tokiju dobila je reprezentacija Novog Zelanda. Japan je ugostio Novi Zeland i svladao ga s 4:2 u posljednjoj utakmici koja će biti odigrana na ovakvom Nacionalnom stadionu koji će biti srušen te će biti izgrađen posve novi za Olimpijske igre 2020. godine.

Domaćin je furiozno krenuo u utakmicu i već nakon 17 minuta imao je ogromnih 4:0 i Novom Zelandu je prijetila prava katastrofa. Dvostruki strijelac bio je Shinji Okazaki dok su po jedan gol dodali Shinji Kagawa i Masato Morishige.

Novozelanđani su se ipak uspjeli oporaviti od ovako šokantnog ulaska u utakmicu te su preko Chrisa Wooda na kraju prvog dijela i u finišu utakmice uspjeli smanjiti na konačnih 4:2. U drugom poluvremenu zamjene koje je povukao Alberto Zaccheroni nisu bile na razini onih koji su započeli utakmicu i spriječen je teži poraz gostiju.

Gruzija je u Tbilisiju ugostila reprezentaciju Lihtenštajna i upisala očekivanu pobjedu 2:0. Domaćin je od početka susreta dominirao i imao je lagan posao, a slavio je golovima Giorgija Čanturije u 25. minuti te Žane Ananidzea u 76. minuti.

Iran je u Teheranu ugostio reprezentaciju Gvineje i nije ostavio dobar dojam. Gvineja je upisala pobjedu 2:1 i tako iznenadila domaćina. "Moramo nešto naučiti iz ovog poraza. Potrebno nam je još dosta pripremnih susreta uoči Brazila", nezadovoljno je zvučao Carlos Queiroz nakon susreta.

Gvineja je u drugoj polovici prvog poluvremena izgradila vodstvo 2:0 zahvaljujući golovima Kevina Constanta i Ibrahime Traorea dok je nadu domaćinu vratio Reza Ghoochannejhad u 55. minuti, međutim gosti su se obranili do kraja susreta.

Dosta pozornosti privukao je prvi nastup reprezentacije Kosova koja je u Mitrovici ugostila reprezentaciju Haitija. Pogodaka nije bilo, no od samog rezultata za Kosovo je ipak bio važniji prvi nastup.

Stadion je bio potpuno rasprodan, a reprezentativci Kosova dobili su prave ovacije. "Bilo je fantastično, da smo barem zabili pogodak, bio bi to savršen dan", rekao je nakon susreta vratar Palerma Samir Ujkani.

Rusija nije imala nikakvih problema protiv Armenije i glatko je slavila s 2:0. Najveći dio posla obavila je u prvom poluvremenu kada je Fabio Capello izveo vrlo jaku postavu, a ona mu je donijela vodstvo već do odmora 2:0.

Prvi pogodak postigao je vrlo atraktivno Aleksander Kokorin u 21. minuti, a zatim je u 43. minuti u kaznenom prostoru srušen Samedov, a s 11 metara na 2:0 povisio je Dmitrij Kombarov.

Hrvatski protivnik u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, reprezentacija Bugarske, svladala je Bjelorusiju s 2:1. Pred polupraznim tribinama u Sofiji domaćin je bio bolji protivnik kroz 90 minuta i zasluženo je slavio.

U 14. minuti Bugari su poveli golom Georgija Milanova nakon kornera da bi Vladimir Gadžev u 66. minuti glavom povisio na 2:0. Četiri minute prije kraja susreta Krivec je postavio konačnih 2:1.

Prijateljske utakmice:
Japan - Novi Zeland 4:2
Indija - Bangladeš 2:2
Burundi - Ruanda 1:1
Gruzija - Lihtenštajn 2:0
Iran - Gvineja 1:2
Kongo - Libija 0:0
Kosovo - Haiti 0:0
Rusija - Armenija 2:0
Zambija - Uganda 2:1
Azerbajdžan - Filipini 1:0
Litva - Kazahstan 1:1
Bugarska - Belgija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • javasluk04.03.2015. u 23:27
    Ali kako da se priključe? Temeljem čega? dobre volje? Prvo bi oni morali ostati bez državljanstva Švicarske i to ne svojom krivnjom, znači samo odricanje od CH državljanstva im ne bi pomoglo, da bi uopće mogli doći u situaciju da mogu promijeniti repku!
    javasluk
  • Lovro-ZG06.03.2014. u 14:25
    Igrali su bez igrača koji nastupaju za druge repke. Bit će oni druga priča kad im se priključe Cana, Shaqiri, Behrami, braća Xhaka i ostali...
    Lovro-ZG
  • cameosis06.03.2014. u 03:26
    šteta, prva službena utakmica za kosovo je trebala biti s hrvatskom ... no, bit će dovoljno prilika u budućnosti, nadam se.
    cameosis
  • Obrisan korisnik05.03.2014. u 21:16
    Sretno kosovskim prijateljima u utakmicama koje slijede!
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH05.03.2014. u 20:58
    Bogme je to Kosovo ''jaka'' repka kada ne može ni Haiti pobijediti.
    ALGHAZANTH