Nogomet

Istra u Maksimiru izaziva prvaka, Hajduk u Osijeku traži povratak na pravi put

Sportnet • nedjelja, 16.03.2014.
Istra u Maksimiru izaziva prvaka, Hajduk u Osijeku traži povratak na pravi put
Foto: Kristijan Komarica

26. kolo MAXtv Prve lige zaključit će utakmice u Osijeku i Zagrebu, gdje i domaćini i gosti imaju što za ispričati na travnjaku te će onima koji se odvaže pohoditi stadione nedvojbeno biti zanimljivo...

Nakon što su odradili dvostruki program protiv Slaven Belupa u sklopu kojeg su došli do uvjerljive prvenstvene pobjede te se jednom nogom plasirali u finale Kupa pred nogometašima Dinama je susret protiv Istre 1961 na domaćem terenu. Iako je jasno da je Dinamo apsolutni favorit u Maksimiru su oprezni.

"Svi znamo da je Istra osvojila više bodova na gostovanjima nego kod kuće, neugodni su, a mi imamo dosta problema s ozljedama," izjavio je Zoran Mamić i posebno pohvalio svoga kolegu Igora Pamića: "Vjerujem u svoju momčad i dobru igru, ali respektiramo Istru i njihovog trenera Pamića koji je uvijek spreman iznenaditi. Moramo biti ozbiljni od prve minute kako bismo dobili utakmicu."

I ovoga puta ozljede su one koje će krojiti sastav koji će Mamić poslati na teren: "U ovom trenutku ne znam niti sastav, ali unatoč svemu ću ponoviti da je Dinamo taj koji odlučuje kakav će biti rezultat utakmice," optimistično je zaključio trener i pozvao gledatelje da u što većem broju dođu na stadion.

Nedostaju: Husejinović, Taravel, Addy, Pamić, Sandomierski (ozljede), Pivarić (žuti kartoni)

Osokoljena remijem s Hajdukom, Istra ipak u Zagreb nije otputovala u maskimalno dobrom raspoloženju, jer je na prijateljskom susretu u Rovinju ozlijeđen kapetan Budicin. No, koga nema bez njega se mora, pa će momčad Igora Pamića pokušati nadoknaditi taj izostanak.

Dobro je raspoložen bio najbolji strijelac momčadi Dejan Radonjić, koji je najavio susret na internetskoj stranici Kluba: "Tu utakmicu možemo odigrati s guštom i bez pritiska. Modri jesu najkvalitetnija momčad lige, ali to ne znači da se u Zagreb idemo predati već ćemo dati sve od sebe da se vratimo kući s dobrim rezultatom."

Pred mjesec dana su Puljani na Aldo Drosini izgubili od Dinama 1:3, ali Radonjić to ne smatra putokazom za utakmicu na Maksimiru: "Ovisi kako ćemo se postaviti, a siguran sam da ćemo se postaviti dosta drugačije nego u Puli. Tu smo bili prisiljeni braniti se, ali smo ipak sada u dosta boljoj formi, brže izlazimo u napad i isto tako se brzo vraćamo u obranu. Siguran sam da će biti dosta drugačija utakmica, a između ostalog o njima nedostaje puno igrača."

Nedostaje: Budicin (ozljeda)

Nakon nesretnog ispadanja iz kupa na jedanaesterce od Rijeke, Osijeku slijedi važna prvenstvena utakmica protiv ekipa Hajduka. Gostovanje u Gradskom vrtu ne odgovara Hajduku već godina, a njihova trenutna serija od 17 utakmica bez poraza započela je upravo u Osijeku.

"Treba respektirati Hajduk, njihovu seriju te njihovog trenera Tudora, koji radi sjajan posao. No, i mi imamo svoje ambicije i želimo pobjedu. Trebamo zaigrati strpljivo, borbeno i angažirano kao protiv Rijeke i ona bi mogla doći", rekao je trener Osijek Tomislav Rukavina.

Osijek Hajduku ove sezone nikako ne odgovara, Bijeli nisu uspjeli na Poljudu te je to još jedna stvar koja daje samopouzdanje sutrašnjim domaćinima. U sastavu ne bi trebalo biti velikih promjena. Ona koja je sigurna je ta da će Jonjić propustio susret zbog kartona, a na stopersko mjesto dolazi Saša Novaković. Ono što je bitno je da se Danijel Cesarec vraća u sastav, no trebao bi biti na klupi, a također je ti i Antonio Perošević koji bi mogao dobiti nove minute u svoj povratku nakon teške ozljede.

Nedostaju: Jonjić (kartoni), B. Barišić (ozljeda)

Istra 1961 i Osijek još uvijek se jedini mogu pohvaliti prvenstvenom pobjedom protiv Hajduka ove sezone. Drugo gostovanje u Puli za Hajduk je prošlo nešto bolje nego prvo, ali drugo gostovanje u Osijeku Splićani žele obilježiti s punim plijenom. Što neće biti nimalo jednostavno, poznavajući činjenicu da Hajduk u Gradskom vrtu nije slavio već punih pet godina.

"Ne zanima me tradicija, zanima me samo igra moje momčadi. Osijek uvijek protiv nas igra s dodatnim motivom, tako će biti i ovaj put, a na nama je da odgovorimo. U Osijeku je uvijek teško pobijediti, ali idemo odigrati dobru utakmicu i nastaviti niz pozitivnih rezultata", najavio je trener Bilih Igor Tudor.

Splićani imaju velikih problema s ozljedama vratara, pa će u Gradskom vrtu na vratnice stati nominalno treći čuvar mreže Bilih, 19-godišnji Fabjan Tomić, koji je debitirao prošlog vikenda u Puli. Hendikep će biti neigranje kapetana Maloče i Marija Pašalića, no vraća se Vršajević koji je zbog kartona preskočio Istru.

Nedostaju: Maloča, Pašalić (kartoni), Kalinić, Stipica, Iluridze, Abduholikov (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Colchoneros16.03.2014. u 14:11
    Ajmo Osječe!!!
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik16.03.2014. u 12:07
    sjecam se poznatog skandiranja od prije dosta godina kad je dinamo zg gostovao u osijeku pa su izvjesnom mamicu skandirali od prilike ovako; mamicu cig_ne napusi se ku_cine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2014. u 12:04
    volim te osiječeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ooooooo eeeeeeeeee ooooooooooooooo eeeeeeeeeeeeeeeeee ooooooooooooo eeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2014. u 11:21
    Idemo Osijek, samo hrabro, agresivno na loptu, i dobar rezultat nece izostati. Sretno!!!
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1316.03.2014. u 10:11
    Oba trijumfa gostiju i ja zadovoljan!
    Lucky number 13