Rukomet

Hamburg i RN Löwen upisali nove pobjede, Kiel podijelio bodove s Magdeburgom

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 17.03.2014.
Hamburg i RN Löwen upisali nove pobjede, Kiel podijelio bodove s Magdeburgom
Foto: EPA

Ovoga je vikenda održano 26. kolo rukometne Bundeslige, točnije odigrano je osam utakmica u kojima su do uvjerljivih pobjeda stigli Hamburg, RN Löwen, Melsungen i Flensburg. Wetzlar, Lübbecke i Frisch auf Göppingen slavili su s nešto manjim prednostima, dok je zasigurno najzanimljivije bilo u dvoboju Kiela i Magdeburga koji su nakon 60 minuta podijelili bodove.

HSV Hamburg - ThSV Eisenach 27:23 (13:12)

Aktualni europski klupski prvak ugostio je momčad s dna tablice, Eisenach, stoga je bilo za očekivati kako će momčad Martina Schwalba upisati svoju 20. pobjedu.

Utakmicu je pogotkom otvorio Aivis Jurdzs za 1:0, a s druge strane odmah mu odgovara Stefan Schröder za poravnanje rezultata. Igralo se potom pogodak za pogodak sve do desete minute kada preko Henrika Tofta Hansena i Blaženka Lackovića Hamburg ostavlja svog protivnika na minus dva (4:6). Prednost se kasnije i povećala stoga je domaća momčad imala +4 (13:9) u 23. minuti, ali budi se tada Eisenachova ekipa te s tri uzastopna pogotka dolazi na minimalan zaostatak i postavlja rezultat na poluvremenu 13:12.

U drugom poluvremenu ponovno pojačava tempo Hamburg te u 37. minuti igre Domagoj Duvnjak zabija za 19:13. U 46. minuti imali su i +6 (21:15), a stečenu prednost čuvali su momci Schwalba sve do isteka 60. minute kada za konačnih 26:22 pogađa Dener Jaanimaa.

U redovima Hamburga najbolji su bili Žarko Marković i Stefan Schröder svaki s po pet pogodaka, Domagoj Duvnjak zabio je njih četiri, Blaženko Lacković jedan, dok se Davor Dominiković nije upisao u strijelce. Dener Jaanimaa s osam zgoditaka je bio najefikasniji igrač kod Eisenacha, dok je vratar Rene Villadsen sakupio 17 obrana.

TBV Lemgo - Rhein-Neckar Löwen 24:35 (11:17)

RN Löwenov je subote gostovao kod Lemga, ekipe koja se nalazi na sredini tablice i koju je u sklopu devetoga kola Bundeslige uvjerljivo svladao stoga Lavovi ni ovoga puta nisu imali problema s ekipom Nielsa Pfannenschmidta.

Susret je krenuo u izjednačenom ritmu te su se golovi nizali jedan za drugim sve do sedme minute susreta kada RN Löwen prebacuje u višu brzinu i s tri uzastopna pogotka vrlo brzo dolazi na +4 (7:3). No, domaća ekipa nije se predavala te je uz dobre reakcije vratara Nilsa Dresrüssea pronašla put do protivničke mreže te u 17. minuti poravnala rezultat na 7:7. Trener gostiju Gudmundur Gudmundsson zatražio je time-out nakon kojeg je RN Löwen ponovno pojačao tempo i ubrzo ostavio Lemgo na minus šest (11:17), razliku s kojom se odlazi u svlačionice.

U drugom dijelu susreta nastavila se dominacija gostiju koji su u 39. minuti preko Patricka Groetzkija stvorili prednost od +8 (22:14) te su susret mogli mirno privesti kraju. Lemgo teško pronalazi put do gostujuće mreže, dok RN Löwen niže pogotke jedan za drugim, tako Žarko Šešum u 53. minuti zabija za velikih +12 (32:20). Posljednji, a ujedno i počasni zgoditak za Lemgo, daje Joscha Ritterbach za konačnih 35:24.

Najbolji strijelac kod Lemga bio je Rolf Hermann sa šest pogodaka, dok je jedan manje imao Benjamin Herth. Patrick Groetzki je šest puta zatresao Lemgovu mrežu, dok su po pet puta isto učinili Bjarte Myrhol i Uwe Gensheimer. Roko Peribonio nije bio u sastavu.

THW Kiel - SC Magdeburg 27:27 (11:15)

Najbolja momčad Njemačke u svojoj je dvorani ugostila ekipu Magdeburga koja je upala u pozitivni niz te koja je u prvom susretu svladala Kiel s tri pogotka više (34:31). U vrlo napetom susretu bodovi su na kraju bili podijeljeni.

Utakmicu pogotkom otvara Marko Bezjak za 1:0 Magdeburga, dok s druge strane s linije sedam metara biva siguran Filip Jicha za 1:1. Prvo odvajanje od +2 (6:4) čini Magdeburg, ali Kiel se ne predaje te ubrzo preko Christiana Zeitza izjednačava na 7:7. Potom ponovno prebacuje u višu brzinu momčad Franka Carstensa te preko Michaela Haaßa, Jure Nateka i Bezjaka ostavlja prvu ekipu tablice na minus tri (7:10). Do isteka 30. minute Kiel nije uspio sustići svog protivnika stoga je rezultat prije odlaska na odmor bio 15:11 za goste.

U prvom dijelu drugog poluvremena Kiel se napokon budi te s dva uzastopna pogotka Marka Vujina dolazi u priključak (17:17). Igralo se potom gol za gol gdje se povremena minimalna prednost selila s jedne strane na drugu. U posljednjih pet minuta dvoboja ušlo se s vodstvom Magdeburga 26:25, ali ubrzo Jicha to sustiže te Gudjon Valur Sigurdsson pomaže da Kiel prijeđe u vodstvo (27:26). Ekipa Alfreda Gislasona upisala bi novu pobjedu da samo sedam sekundi prije kraja nije sviran sedmerac kojeg je realizirao Robert Weber za konačnih 27:27 i podjelu bodova.

Marko Vujin s osam pogodaka bio je najbolji strijelac kod Kiela, dok je dva manje dao Filip Jicha. Kod Magdeburga najbolji igrač je bio Robert Weber sa sedam zgoditaka, dok je njih pet ubacio Jure Natek.

HSG Wetzlar - HBW Balingen-Weilstetten 30:28 (12:12)

Balićev Wetzlar u sklopu 26. kola Bundeslige dočekao je ekipu Balingena koja je dio posljednje trojke na tablici te koju je u prvom susretu Wetzlar svladao s velikih +13, ali ovoga puta nije imao tako lagan posao, naime, vrlo se dobro držao Balingen.

Prvi pogodak na susretu stiže u drugoj minuti utakmice kada za 1:0 pogađa Florian Billek, dok s linije sedam metara biva siguran Jens Tiedtke za izjednačenje rezultata. U 14. minuti dvoboja s tri uzastopna pogotka Kenta Robina Tönnesena, Ivana Balića i Tobiasa Hahna Wetzlar odlazi na +3 (8:5), ali nakon dvije dobre obrane Nikolasa Katsigiannisa i izgubljene lopte Hahna, Ballingen se vraća u igru i poravnava rezultat na 9:9. Do odlaska u svlačionice golovi su se nizali jedan za drugim stoga je semafor na poluvremenu pokazivao 12:12.

U nastavku susreta ponovno se odvojila domaća momčad na +2 (14:12, 16:14), ali gosti i tu razliku uspijevaju sustići te preko Christopha Theuerkaufa dolaze do prvog vodstva u dvoboju (18:17), kojeg drže sve do 50. minute utakmice kada Wetzlar prebacuje u višu brzinu i odličnim rješenjima u napadu i obrani ostavlja goste na minus četiri (24:28). Do isteka 60. minute Ballingen nije imao priliku ponovno se vratiti u igru stoga nova dva boda uzima Wetzlar s konačnim rezultatom 30:28.

Kent Robin Tonnesen s osam golova bio je najbolji igrač kod Wetzlara, dok je Ivano Balić u pobjedu svoje momčadi ugradio tri pogotka. Kod ekipe Markusa Gaugischa najefikasniji sa šest zgoditaka bili su Daniel Wessig, Martin Strobel, Kai Häfner i Christoph Theuerkauf.

TuS N-Lübbecke - TSV GWD Minden 30:29 (15:12)

Momčad Dirka Beuchlera ponovno je, s minimalnom prednošću, bila bolja od ekipe Mindena te je tako upisala svoju 12. prvenstvenu pobjedu,

S prvim sučevim zviždukom dobro su krenule obje momčadi te se prvih 15 minuta susreta igra u egalu. Preko Jensa Schöngartha i Drage Vukovića Lübbecke odlazi na +2 (9:7). Minden se uspijeva vratiti u priključak te pogotkom Nenada Bilbije poravnava na 10:10. Potom se, s tri uzastopna pogotka, nanovo odvaja domaća ekipa te ostavlja svog protivnika na minus tri (10:13) te s tom prednošću i odlazi na odmor (15:12).

Stečenu prednost u prvih 30. minuta utakmice Lübbecke drži i u nastavku te ne dopušta Mindenu da se vrati u igru sve do 52. minute kada sa serijom 3-0 gosti dolaze na minimalan zaostatak (27:28), ali domaća ekipa uspjela je zadržati svoj pogodak viška sve do isteka 60. minute dvoboja kada je semafor pokazivao 30:29.

Drago Vuković s pet pogodaka bio je najbolji igrač u redovima Lübbeckea, jednako kao i Aleš Pajovič. Vratar Nikola Blažičko zaustavio je dvije lopte. Kod Mindena najbolji igrači bili su Christoph Steinert i Nenad Bilbija svaki s po devet zgoditaka.

TV Emsdetten - SG Flensburg-Handewitt 22:29 (9:17)

Flensburg je otputovao u goste posljednjoj ekipi tablice kod koje je htio nastaviti pobjednički niz što mu je bez ikakvih većih problema i pošlo za rukom.

Od prve minute sraza ovih dvaju ekipa žestoko je krenuo Flensburg te već u sedmoj minuti utakmice imao pet golova prednost nad svojim domaćinom (7:3), a za samo devet minuta to se povećalo na +6 (10:4). Do kraja prvog poluvremena Flensburg je očitao malu rukometnu lekciju Emsdettenu te u svlačionice otišao s +8 (17:9).

S početkom drugog dijela susreta vodstvo ekipe Ljubomira Vranješa još je raslo, tako je u 40. minuti za +11 (23:12) zabio Jacob Heinl. Do posljednjeg sučeva zvižduka Emsdetten nije imao nikakve šanse te je povremeno pronašao put do Flensburgove mreže stoga je semafor po isteku 60. minute pokazivao 29:22.

Jefferey Boomhouwer i Faruk Halibegović s pet pogodaka svaki bili su najbolji strijelci Emsdettena, dok je kod Flensburga najefikasniji bio Anders Eggert s 11 golova. Goran Bogunović nije se upisao u listu strijelaca.

Bergischer HC - Frisch auf Göppingen 28:30 (10:16)

Nakon što je prvi susret završio neriješeno, Frisch auf Göppingen nije htio dopustiti da se ista situacija ponovi te je tako otežao Bergischeru koji se nalazi na samom rubu da postane jedan od tri kluba koji će se nalaziti na samom dnu tablice.

Vrlo je dobro krenuo Göppingen koji već na početku susreta prelazi u vodstvo s dva gola prednosti (2:0), ali ubrzo pojačava tempo Bergischer te izjednačava rezultat. Igralo se tako u egalu sve dok u 15. minuti gostujuća ekipa ne odlazi na +3 (8:5). Pogotkom Michaela Krausa ta se prednost povećava stoga Bergischer ostaje na minus šest (8:12) što je bio i zaostatak s kojim se otišlo na odmor (10:16).

U drugom poluvremenu krenuo je lov domaće ekipe na pokušaj poravnanja rezultata te tako preko Kristiana Nippesa u 46. minuti dolazi na minus tri (20:23), ali više od toga joj protivnik nije dopustio. Da razlika po isteku 60. minute bude samo dva pogotka pobrinuo se Nippes koji biva siguran za konačnih 28:30.

U redovima Bergischera najbolji je bio Alexander Oelze sa sedam golova, dok se Duje Miljak nije upisao u listu strijelaca. Kod Göppingena najbolji igrač bio je Momir Rnić s 12 pogodaka, dok je vratar Primož Prošt sakupio 11 obrana.

VfL Gummersbach - MT Melsungen 25:30 (12:13)

Šesta momčad tablice je gostovala kod Gummersbacha te u njegovoj Schwalbe Areni uzela dva vrijedna boda čime se vratila pobjedama nakon poraza od Wetzlara u prošlom kolu.

Jako dobro su susret otvorile obje ekipe, naime, golovi su brzo stizali i igralo se pogodak za pogodak. Prvo odvajanje na utakmici čini Gummersbach koji s dva uzastopna pogotka Raula Santosa ostavlja Melsungen na minus dva (5:7), a uskoro i na minus četiri (5:9). Budi se tada polako ekipa Michaela Rotha i polagano se vraća u igru. Lakim zgoditkom Michaela Allendorfa te s raspoloženim vratarom izjednačava rezultat na 9:9 te prelazi i u vodstvo stoga se na odmor otišlo s rezultatom 13:12 za gostujuću momčad.

U nastavku Gummersbach više nije imao prilike poravnati rezultat i vratiti se u igru, naime, Melsungen je pojačao tempo i s čvrstom obranom na čelu s vratarom Mikaelom Alf Appelrenom sigurno držao vodstvo sve do isteka vremena kada je za konačnih 30:25 zabio Florian Gruchalla.

Barna Putics i Raul Santos Melsungenovu mrežu su zatresli šest puta, dok je vratar Carsten Lichtlein zaustavio 13 lopti. Kod Melsungena najefikasniji je bio Johannes Sellin također sa šest pogodaka, dok je jedan manje imao Jonathan Stenbäcken. Čuvar mreže Mikael Alf Appelren sakupio je 20 obrana.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Füchse Berlin26:21Hannover-Burgdorf
HSV Hamburg27:23ThSV Eisenach
Lemgo24:35Rhein-Neckar Löwen
TuS N-Lübbecke30:29Minden
TV Emsdetten22:29Flensburg
Bergischer28:30Göppingen
Kiel27:27Magdeburg
Gummersbach25:30Melsungen
Wetzlar30:28HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Füchse Berlin26:21Hannover-Burgdorf
HSV Hamburg27:23ThSV Eisenach
Lemgo24:35Rhein-Neckar Löwen
TuS N-Lübbecke30:29Minden
TV Emsdetten22:29Flensburg
Bergischer28:30Göppingen
Kiel27:27Magdeburg
Gummersbach25:30Melsungen
Wetzlar30:28HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Izdvojeno